Jump to content

Μ42 παλιοί φακοί ή Pentax k; (εστίαση στο άπειρο)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, μόλις παρέλαβα τον φακό της asahi pentax super takumar 200mm f/4 από ebay σε M42. Θέλω να τον δοκιμάσω για αστροφωτογράφηση.

 

Τον έβαλα στην Canon 6D με τον λεπτό αντάπτορα M42 σε Canon και οριακά ίσως δε μου εστιάζει στο άπειρο, ίσως θέλει λίγο ακόμη. Θέλω γενικά να ρωτήσω αν με κάποιο τρόπο ξεβιδώνοντας τις βίδες του φακού μπορεί να αλλάξει λίγο μπρος πίσω και να μπορεί να κινηθεί το δαχτυλίδι λίγο ακόμα και 2ον αν γενικά είναι καλύτερα να επιλέγουμε φακούς με Μ42 ή για παράδειγμα με pentax k μοντούρα. Μήπως με την pentax k μοντούρα έρχεται πιο κοντά ο φακός και είναι και πιο καλά σφιγμένος;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το backfocus της μοντουρας m42 και της μοντουρας K ειναι το ιδιο (45,46mm), οποτε δεν νομιζω να κερδισεις κατι χρησιμοποιοντας την K αντι της m42. Θεωρητικα αφου η canon EF εχει 44mm, θα επρεπε να εστιαζει κανονικα. Ισως να υπαρχει προβλημα με τον συγκεκριμενο φακο (η τον ανταπτορα). Παλιοτερα ειχα διαβασει στο pentaxforums, οτι τροποποιουσαν την αποσταση εστιασης, μετακινοντας το stop του εστιαστη, στο εσωτερικο του σωματος του φακου. Για τον συγκεκριμενο φακο, αν θυμαμαι καλα εχει οδηγο αποσυναρμολογησης και το pentaxforums.com, και το mflenses.com, αλλα ειναι αρκετα δυσκολη η διαδικασια.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πρέπει να υπάρχει μια μικρή βίδα στο πλάι του φακού που ασφαλίζει το δακτύλιο εστίασης. Την ξεβιδώνεις λίγο ώστε να επιτραπεί στο δακτύλιο να κάνει λίγη διαδρομή ακόμη (ώστε να εστιάζει στο άπειρο) και μετά τη σφίγγεις πάλι για να ασφαλίσει.
Γιώργος Αλεξίου
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ξέσφιξα λιγάκι τις 3 βιδούλες τελικά και γύρισα λίγο τον δακτύλιο. Τώρα εστιάζει άνετα. Προσεχώς οι δοκιμές σε ουρανό.. :mrgreen:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης