Jump to content

Sky-Watcher Explorer 130PS AZ GTi


thanasis1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το παραπανω 1ο τηλεσκόπιο. Επειδή μου αρέσει η βάση και νομίζω γίνεται και ισημερινή με εναν αντάπτορα, αξίζει να πάρω το παραπάνω σέτ, ωστε να εχω και τη βάση και μετά σαν μέγιστο τηλεσκόπιο που θα μπορούσα να βάλω ποιό θα ειναι (αντέχει νομίζω 5 κιλα?).
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για πιο λόγο θέλεις να την κάνεις ισημερινή? Αν θες αστροφωτογράφιση δυστυχώς δεν κάνει.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βασικά εχω δει διάφορα video πχ

 

 

και επειδή ειναι μικρή και βολική για εμένα σκέφτομαι με τί τηλεσόπιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, εκτός απο αυτά που δίνει η εταιρία (σαν βάρος και ζύγισμα).

 

Επίσης το παραπάνω τηλεσκόπιο θα "δείξει" τη Σελήνη κλπ πλανήτες και λίγο βαθύ ουρανό ή έχει μικρή ικανότητα (η παρατήρηση θα γίνει εντός πόλης αρχικά απο ταράτσα).

 

Επίσης επειδή πολλοι προτείνουν το DOBSONIAN 8 η 10, καταλαβαίνω εχει μεγαλύτερη διάμετρο, αλλά στη μεταφορά και τη παρακολούθηση αντικειμένων για παρατήρηση πιστεύω θα με δυσκολέψει. Τι λέτε?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ χρησιμοποιώ παρεμφερές setup για αστροφωτογράφιση.

Συγκεκριμένα ενα 130pds πάνω σε μια synscan az goto.

Προφανώς και δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που θα είχες με μια ισημερινή, αλλά όχι ότι δεν γίνεται. Κερδίζεις αρκετα ευρώ και τεράστιο portability έναντι μιας ισημερινής βάσης, αλλά χάνεις πχ σε σταθερότητα, field rotation, exposure times.

Για να ξέρεις περίπου τι να περιμένεις ρίξε μια ματιά στο βιβλίο "astrophotography on the go" ή/και στο thread του stargazerslounge forum με τίτλο "no eq dso challenge"

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αρα καλύτερο θα ειναι ενα https://www.firstlightoptics.com/reflectors/skywatcher-explorer-150p-ds-ota.html και να πάρω και τη βάση σκέτη https://www.firstlightoptics.com/sky-watcher-az-gti-wifi/sky-watcher-az-gti-wifi-alt-az-mount-tripod.html

 

Κανένας καλύτερο συνδιασμός υπάρχει αραγε?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το καλύτερο και το χειρότερο, κατά τη γνώμη μου, θα το καθορίσει το budget σου, και κυρίως στο τι θες να κάνεις. Ας πουμε τα 130pds και ps είναι λιγο χαλια στην πλανητική παρατήρηση, αλλά πολύ καλά στην παρατήρηση βαθέος ουρανού. Το pds πχ είναι πολύ καλό για φωτογραφία αντικειμένων βαθέος ουρανού. Οι αλταζιμουθιακες στηριξεις πχ έχουν κατά κανόνα χειρότερα αποτελέσματα από τις ισημερινές στην φωτογραφία
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν θέλεις το τηλεσκόπιο για π α ρ α τ ή ρ η σ η,τότε προτίμησε 8" ή 10",εφ'όσον μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα-μεταχειρισμένο θα κοστίσει αρκετά φθηνότερα,και δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο θέμα με την μέση σου για το κουβάλημα.Οι περισσότεροι άνδρες,μετά τα 30,έχουμε κάποια προβλήματα με τη μέση μας,αλλά τηλ.μέχρι 10" δεν δημιουργούν κάποιο πρόβλημα στη μεταφορά.

Τώρα η παρατήρηση με dob βάση,είναι πολύ απλή,άνετη και δεν δημιουργεί στους περισσότερους κάποιο πρόβλημα.Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που δεν τους βολεύουν οι βάσεις αυτές,γι'αυτό ζήτησε απο κάποιον που έχει να σου δείξει απο κοντά ένα dob 8"-10".

Όσο μεγαλύτερη η διάμετρος του κατόπτρου,τόσο μεγαλύτερη η φωτοσυλλεκτικότητα και η διακριτική ικανότητα που πρακτικά σημαίνει οτι θα βλέπεις σημαντικά περισσότερες λ ε π τ ο μ έ ρ ε ι ε ς σε ό λ α τα αντικείμενα που παρατηρείς,απ'ότι με ένα 130mm ή 150mm.Δεν υπάρχει σύγκριση!Όλα τα αντικείμενα πλανήτες και βαθέως ουρανού (DSO) φαίνονται πολύ καλύτερα και απο περιβάλλον πόλης και απο σκοτεινό ουρανό!

Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φίλτρα για νεφελώματα,όπως το ΟΙΙΙ που κόβει αρκετό φώς και με 10'' και άνω έχεις εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Φιλικά-Κώστας

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης