Jump to content

Αγορά καινουριου και ηρθε μεταχειρισμενο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. Έκανα μία αγορά πριν μια εβδομάδα από ένα Ελληνικό μαγαζί ένα αντικείμενο που ήταν σε προσφορά μισή τιμη (με την δικαιολογία πως ήταν τελευταίο κομμάτι) και θα ήθελα την γνώμη σας.

Η παραγγελία έγινε την Κυριακή και το αντικείμενο έφτασε μιά χαρά στην ώρα του την Τετάρτη. Με ενθουσιασμό ανοίγω το εξωτερικό κουτί (που βάζουν για το ταχυδρομείο) και με έκπληξη, βλέπω πως το κουτί του αντικειμένου που είχα παραγγείλει είναι σε κακή κατάσταση (είχε αλλάξει χρώμα απο τον ήλιο/καιρό, ήταν ανοιγμένο και όχι σφραγισμένο). Το παρέβλεψα λόγω του ενθουσιασμού μου και συνέχισα. Βγάζω όλα τα αντικείμενα που έιχε μέσα ένα ένα και παρατηρώ πως δεν υπάρχει εγχειρίδιο με οδηγίες και κανένα είδος manual. Κοιτάω το κύριο αντικείμενο και παρατηρώ πως υπάρχουν γρατζουνιές σε αρκετά σημεία.

Παίρνω τηλέφωνο το μαγαζί και τους λέω πως έχει η κατάσταση και μου απαντάνε πως ήταν κομμάτι που είχαν στο κατάστημα σαν εκθεσιακό και ότι η μοναδική χρήση που είχε υποστεί ήταν όταν το είχαν βάλει και βγάλει σε εκθεσιακό τηλεσκόπιο.

 

Εγώ όταν έκανα την αγορά υπέθεσα πως το αντικείμενο απλά ήταν όντως τελευταίο κομμάτι, αλλα καινούριο και αχρησιμοποίητο.

 

Θα ήθελά την γνώμη σας για το εάν θα το επιστρέφατε ή όχι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τί είδους αντικείμενο είναι?Δεν σου έδωσαν επαρκείς πληροφορίες για την χρήση του και την κατάστασή του πριν το αγοράσεις?Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει manual!Τί εγγύηση σου έδωσαν?Σε περίπτωση που η μόνη φθορά είναι τελείως επιφανειακή (χωρίς να έχουν επηρεαστεί ζωτικά σημεία-συμβαίνει συχνά σε εκθεσιακά κομμάτια),και λειτουργεί άψογα,η αγορά στην μισή τιμή δεν είναι κακή.

Σε περίπτωση επιστροφής πάντως,θα πρέπει να γίνει με δικά τους έξοδα αποστολής,και επιστροφή των χρημάτων σου!

Φιλικά-Κώστας

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εάν:

1) Δουλεύει άρτια (δοκίμασέ το άμεσα)

2) Εάν δεν το βρίσκεις πουθενά σε παρόμοια τιμή.

3) Εάν δεν σ' ενδιαφέρει η κοσμητική κατάσταση, πχ δεν σκοπεύεις να το μεταπωλήσεις.

4) Εάν έστω και στην κατάσταση που είναι μπορεί να μεταπωληθεί σε τιμή μεγαλύτερη απ' ότι το αγόρασες,

 

Τοτε: ΚΡΑΤΑ ΤΟ!

 

(και εάν έχεις τη δυνατότητα πχ το αγόρασες από πλατφόρμα πωλήσεων, βαθμολόγησε το κατάστημα με τη δέουσα χαμηλή βαθμολογία προς πληροφόρηση / ώφελος μελλοντικών πελατών).

 

Εάν δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω τότε επέστρεψέ το άμεσα. Εφ' οσον η αγορά έγινε νόμιμα (νόμιμα παραστατικά) είναι υποχρεωμένοι να το δεχτούν χωρίς να χρειάζεται να προβάλεις ουδεμία δικαιολογία.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το αντικείμενο είναι το SynGuider της Skywatcher. Να προσθέσω πως τις οδηγίες μου τις έστειλαν με email μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε. Δεν γνωρίζω αν δουλεύει γιατί χρειάζεται να αγοράσω καινούριο οδηγητικό τηλεσκόπιο για να το δοκιμάσω. Στο site απο το οποίο το αγόρασα δεν ανέφερε πουθένα πως είχε χρησιμοποιηθεί. Μόνο πως ήταν τελευταίο κομμάτι. Σε παρόμοια τιμή το βρίσκω και απο άλλα site του εξωτερικού. Το να μπορεί να μεταπωληθεί σε τιμή μεγαλύτερη από αυτή που το αγόρασα το βρίσκω απίθανο.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όταν αγοράζεις κάτι,συνήθως έχεις ένα περιθώριο 14 ημερών να το επιστρέψεις,αν δεν μείνεις ικανοποιημένος από την αγορά του!

Αν δεν πρόκειται να το δοκιμάσεις,για να δείς αν δουλεύει σωστά,τότε ρισκάρεις!

Εφ'όσον το βρίσκεις στην ίδια τιμή σε site του εξωτερικού,δηλ.στην μισή τιμή,τότε έπρεπε να το είχες ψάξει από την αρχή το θέμα και να μην το αγοράσεις!

Εν πάσει περιπτώσει,αν δεν μπορείς να το δοκιμάσεις σε τηλεσκόπιο κάποιου άλλου,θα ήταν πιο συνετό να το επιστρέψεις με έξοδα δικά τους,και να πάρεις όλα τα χρήματά σου πίσω!

Και βέβαια την επόμενη φορά,να κάνεις μια εξαντλητική έρευνα αγοράς σε ό,τι θελήσεις να αγοράσεις,γιατί έτσι θα αποφεύγεις τις λάθος αγορές!

Η δοκιμή πάντως πρέπει να γίνει οπωσδήποτε,το συντομότερο δυνατόν!Αλλιώς η επιστροφή του σε 14 ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής του!

Φιλικά-Κώστας

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης