Jump to content

Επεξεργασια 2 διαφορετικών setup ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους ,

 

Προσπαθώ να κάνω μια σύνδεση 2 τελικών αποτελεσμάτων από 2 διαφορετικά setup που μου έδωσαν 2 διαφορετικές φωτό σε πεδίο και σε μέγεθος εικόνας.

Η ερώτηση μου είναι :

Συνήθως ποια φωτό χρησιμοποιούμε για να βάλουμε και τις 2 μαζί σαν 1...την μεγάλη(εύρη πεδίο) στην μικρή(στενό πεδίο) η το ανάποδο ?

 

Εάν θέλεις ας πούμε να αναδείξεις κάποιο πυρήνα νεφελώματος η εάν θες να δώσεις καλύτερη ευκρίνεια στην λεπτομέρεια της εικόνας ?

 

Την ίδια ερώτηση την κάνω και σε παράδειγμα BIN1x1 με BIN2x2 ?

 

Ευχαριστώ,

Νίκος.

Νικος Π.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Την ίδια απορία έχω και εγώ. Μου είπαν πως γίνεται εύκολα με το pixinsight, το κακό όμως είναι ότι δεν το έχω και δουλεύω σε PS. Περιμένω μαζί σου κάποιον έμπειρο μήπως και βρω λύση....
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

αν εχεις L σε bin 1x1, το οποιο εχει και καλυτερη λεπτομερεια και RGB σε bin 2x2,το οποιο το χρησιμοποιουμε για το χρωμα τοτε η βαση σου θα ειναι το L και οτι βαλεις σε αυτο θα το κανεις upscale. Για να αναδειξεις λεπτομερεια στο πυρηνα ενος γαλαξια ή νεφελωματος ειναι καλυτερα να τραβηξεις εκθεσεις σε μικρο χρονο (πχ στο Μ42 ή Μ31 παρε τον πυρηνα στα 10 sec καμια 20-30 ληψεις) στο ιδιο bin που εχεις και το L ωστε να μην υπερεκτεθει ο πυρηνας, στη συνεχεια με το pix ή PS μπορεις να κανεις αντικατασταση του υπερεκτεθημενου πυρηνα με την εκθεση μικρου χρονου, το ιδιο μπορεις να το κανεις και με τα αστερια ωστε να μην ειναι και αυτα υπερεκτεθειμενα στην τελικη εικονα και χασουν το χρωμα τους.

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης