Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν λίγο καιρό άρχισα να διαβάζω για αστροφυσικη και κοσμολογία. Ομολογώ πως ξέρουμε πολλά άλλα σίγουρα δεν ξέρουμε πολύ περισσότερα. Χθες ο γιος ενός φίλου μου με ρώτησε πως ξέρουμε ότι ισχύουν τα μαθηματικά μας. Τον απαντάω τι εννοείς. Και μου λέει πως ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ένας εξωγήινος πολιτισμός που να στηρίξει την κοσμολογική θεωρία του στο ότι 1+1=3. Αυτό με έβαλε σε πολλές σκέψεις για το πόσο έγκυρα είναι αυτά που λέγονται περί BIG bang και ύπαρξης και δεν είναι λανθασμένα η δεν μπορούν να υπολογίστουν σωστά λόγω των φτωχών μαθηματικών μας. Μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας μήπως και μπορεσεται να μου πείτε τι να απαντήσω στο γιο του φίλου μου και την γνώμη σας για αυτήν του την ερωτηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μην με παρεξηγήσεται από την ίσως τρελά που κρύβει η ερωτηση :oops:
"Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει κανείς να τα παίρνει με μια σειρά. Όπως ανέφερες μόλις άρχισε το ενδιαφέρον σου για αστροφυσική και κοσμολογία και προσπαθείς ν' αντιληφθείς ή και ν' αποδείξεις γεγονότα και θεωρίες που για ένα αιώνα σχεδόν απασχολούν την επιστημονική κοινότητα.

Μια αμφιβολία ευσταθεί μονάχα όταν υπάρχει έστω μια αμυδρή υπόνοια ή ένδειξη πως κάτι δεν ισχύει. Που βασίζεις τις υποψίες σου αυτές; Υπόψιν πως τα μαθηματικά σήμερα μόνο λανθασμένα δεν μπορείς να τα πεις, εκτός κι αν ανακάλυψες και μπορείς ν' αποδείξεις πως κάτι δεν ισχύει. Όπως σε όλα, ισχύουν μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Δεν λέω να μην ασχολείται κανείς με αυτά, αλλά το from zero to hero in 10 seconds είναι αδύνατο. Ένα βήμα τη φορά, από τα απλά προς τα βαθύτερα/πολυπλοκότερα. :wink:

(δεν έχω το υπόβαθρο για να μπω σε τέτοιους στοχασμούς. Είχα προσπαθήσει στα φοιτητικά μου χρόνια για κάτι τέτοιο, αλλά έδειξε πως θα ήταν μελέτη και προσπάθεια μιας ολόκληρης ζωής και όπως πολλά άλλα τα παράτησα).

 

Η ερώτησή σου δεν κρύβει καθόλου τρέλα. Πως όμως να χωρέσουν περιθώρια και ουρανός σ' ένα νήμα.

 

Φιλικά,

Νίκος

Save the darkness

Let it never fade away!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης