Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά Βαγγέλης από Αθήνα 36 χρονων. Εδώ και λίγο διάστημα μου έχει μπει η ιδέα για αγορά τηλεσκοπίου, η αλήθεια είναι ότι έχω χαθεί λίγο όσο αφορά την αγορά τους, αν και δεν υπάρχει χρόνος για διάβασμα κάτι ψιλά έχω αρχίσει να τα βρίσκω, τυχαία εδώ και λίγο καιρό είχα ένα bresser skylux (νομιζω εγραφε)από ένα φίλο, και είδα μαζί με την κόρη μου την σελήνη, διστυχως δεν μπορεσα να βρω καποιο αλλο πλανητη ωστε να εχω μια εικονα και δεν ξέρω αν θα φαινόταν και καλά ,δεν μπορώ να φανταστώ πως θα φαίνετε με κάποιο καλύτερο, ελπίζω σαν πρώτη αγορά να πέσω μέσα σε κάτι αξιοπρεπές το οποίο σιγά σιγά να μπορώ να το αναβαθμίσω.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Βαγγέλη παρά το γεγονός που μας ανέφερες, ότι δεν έχεις καιρό για διάβασμα, εγώ θα σου πρότεινα ότι αυτό, μιας και κοστίζει από τίποτα έως πολύ λίγα σε σχέση με ένα τηλεσκόπιο, είναι αυτό ακριβώς με το οποίο πρέπει να ξεκινήσεις.

Διότι βλέπεις η ιδέα που σου μπήκε τον τελευταίο καιρό, του να αγοράσεις τηλεσκόπιο, δεν είναι κάτι τι το άσχετο από την φυσική ανάγκη και δικαίωμα που έχει κάθε ανθρώπινο πλάσμα, του να βρεθεί κάτω από έναν καθάριο έναστρο Νυχτερινό Ουρανό. Είναι τόσο μεγάλη και ισχυρή, που θέλουμε να την μοιραστούμε με τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα. Να δείξουμε αυτήν την ομορφιά της φύσης και στην κόρη μας! Μάλιστα φέτος, λόγο της καραντίνας και του αναγκαστικού εγκλεισμού, φαίνεται ότι αυτή η ανάγκη μας έχει γίνει πιο επιτακτική.

Αν μένουμε στην Αθήνα, τα τηλεσκόπια είναι κάτι σαν τα αυτοκίνητα, τα οποία με την σειρά τους είναι απαραίτητα για την μεταφορά τους σε τόπους μακρινούς και έναστρους. Είναι τα εργαλεία που μας βοηθούν να πάμε κάποια βήματα παρά κάτω.

Όμως για κάποιον που έχει την ατυχία να ζει μέσα στην φωτορύπανση, μοιραίως δεν έχει εύκολη πρόσβαση στον νυχτερινό έναστρο ουρανό, και έτσι δεν ξέρει ούτε τους αστερισμούς, ούτε μπορεί να φανταστεί την ομορφιά του.

Σου λέω ότι τώρα το καλοκαίρι, δεν υπάρχει πιο ωραίο και μεγαλόπρεπο θέαμα από αυτό του γαλαξία μας με γυμνό μάτι. Κάποτε όταν ήμουν μικρός ο πατέρας μου μας πήγαινε στο Σούνιο και μέναμε μέχρι αργά το βράδυ. Ο γαλαξίας ήταν τόσο φωτεινός που έριχνε την αντανάκλαση του στο πέλαγος. Και εγώ έμενα με το στόμα ανοιχτό και αναρωτιόμουν, «Τι είναι πιο μεγάλο; Ο ουρανός από επάνω μας ή το Αιγαίο που τον αντικαθρεπτίζει;»

Κατά πρώτον λοιπόν σου εύχομαι φέτος το καλοκαίρι να μπορέσεις να βρεθείς με την κόρη σου κάπου μακριά από την Αθήνα και να της δείξεις ότι επάνω από τα κεφάλια μας, δεν υπάρχει το ψευδές κατάμαυρο τίποτα που φαίνεται από αυτήν, αλλά υπάρχει η Νύχτα με τ’ αστέρια της. Εκεί είναι το σημείο που θα πρέπει να επενδύσεις και το τελευταίο δυσκολότατα αποκτημένο ευρώ σου.

Από εκεί και πέρα, κι όσο κι αν σου φαντάζει ανυπόφορο, κάποια βιβλία! Δεν υπάρχει στο ιντερνέτ ιστοσελίδα ή κάτι άλλο που να μπορεί να αντικαταστήσει ένα βιβλίο. Θα μπορούσα να σου προτείνω πολλά. Όμως λόγο δύσκολων καιρών που ζούμε θα σου προτείνω ένα με το οποίο μπορεί κανείς να αρχίσει και πηγαίνοντας βήματα μπροστά την αστροπαρατήρηση, και να του ανοίξει η όρεξη στο να διαβάζει κι άλλα.

Είναι το: NIGHT WATCH του Terence Dickinson.

Θα το βρεις στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης.

Με αυτό θα μάθεις τον Νυχτερινό έναστρο ουρανό, τους αστερισμούς και τα υπόλοιπα, και παράλληλα θα αποκτήσεις της βασικές γνώσεις κριτηρίων επιλογής, από κιάλια μέχρι μεγάλα τηλεσκόπια, και τι μπορείς να βλέπεις με αυτά. Θα σε βάλει δηλαδή πολύ έμπρακτα στο πνεύμα.

Διαβάζεται πολύ εύκολα και είμαι σίγουρος πως αν το ξεκινήσεις δεν θα το αφήσεις μέχρι να το τελειώσεις.

https://www.planitario.gr/catalog-publications/nightwatch-enas-praktikos-odhgos-gia-na-deite-to-sumpan-new.html

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σε ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες, από μικρός είχα μια αγαπη γενικά με το διάστημα και με όλα τα συναφή, πάντα κοιτάω ψηλά το βράδυ, όμως κάποιες ατυχες στιγμές κάποιες υποχρεώσεις όλη αυτή την αγάπη την έβαλαν σε 2η μοίρα τώρα όμως σιγά σιγά και με υπομονή θα πρέπει να το κοιτάξω ,βέβαια ποτέ το διάβασμα δεν είταν το φόρτε μου όμως θα πρέπει να βρω και χρόνο και όρεξη ώστε να μπορέσω να μάθω και να δείξω.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης