Jump to content

ΑΓΟΡΑ ΚΥΑΛΙΩΝ


manfles

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας!. Θέλω πρώτα από όλα να χαιρετήσω όλα τα μέλη του Φόρουμ σαν καινούργιο μέλος!. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κυάλια για παρατήρηση πουλιών και φύσης καθότι είμαι και κυνηγός!. Διάβασα όλα τα θέματα που αναφέρονται για τα Κυάλια, αλλά δεν έβγαλα ασφαλή συμπεράσματα γιαυτό θα ήθελα την γνώμη σας! 1. Έχω 2 ζευγάρια τα οποία το ένα είναι TESCO 8x25 και το άλλο KENLOCK 16x50 Field 3,5 όμως δεν βλέπω με κανένα καλά!, φταίνε τα νούμερα? φταίει η ποιότητα την κυαλιών? φταίει η ηλικία μου?, (67) δεν ξέρω!. Γιαυτό θα ήθελα την βοήθειά σας!. Εγώ έχω ξεχωρίσει αυτά τα δύο, 1.OLYMPUS 10X50 DPS I, 2.OLYMPUS 8X40 DPS I STANDARD BINOCULAR. λόγω ονόματος αλλά και τιμής!. Εσείς τι μου προτείνεται από αυτά τα δύο, αλλά και γενικότερα!. Σας ευχαριστώ πολύ!.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλως ηρθες!

Για παρατηρηση φυσης και πουλιων πιο βολικα θα σου ειναι τα 8x40. Τα συγκεκριμένα κιαλια Olympus 8x40 dpsi τα εχω και για την τιμη τους (γυρω στα 65€) ειναι τιμια αγορά.

Για πουλια ειναι καλυτερο το μεγαλο οπτικο πεδίο και το λιγοτερο τρεμουλο. Και στα δυο χαρακτηριστικα αυτα τα 8x40 υπερτερουν.

Αν δεν επιθυμεις να διαθεσεις πολλα χρηματα παρε κιάλια τυπου porro. Τα roof που ειναι ελαφρυτερα και πιο compact απο 250€ και πανω αξιζουν.

Τα Olympus DPS I δεν ειναι αδιάβροχα και δεν ειναι γεματα με αζωτο, οποτε αν σχεδιαζεις να τα χρησιμοποιεις τον χειμωνα με κρυο και υγρασια μπορει να θολωνουν απο υγρασια στο εσωτερικο τους.

Τα παντα σχετικα με την ερευνα αγορας ξεκινουν απο το ποσό χρημάτων που θελεις να διαθέσεις.

 

Καλη συνέχεια!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου!. Επειδή κατάλαβα ότι πρέπει να είναι αδιάβροχα για την χρήση που θα τους κάνω, αυτά τι λένε, είναι καλά? BRAUN PHOTOTECHNIK BINOCULAR COMPAGNO 8X42 WP, έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο στα χρήματα αυτά? (130) ευρώ. Μπορεί να βοηθήσει και κάποιο άλλο μέλος?. Ευχαριστώ!.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα Braun που λες ειναι τυπου roof. Τα roof αν δεν εχουν πρισματα silver και διορθωση φασης - phase correction, υστερουν σε φωτεινοτητα και contrast απο ιδιας τιμης porro κιαλια. Για αυτο συνήθως τα καλα roof κοστίζουν ακριβοτερα. Αν μπορουσες να πας σε ενα καταστημα και να δοκιμασεις τα διαφορετικά μοντελα θα ηταν το καλυτερο.

Δες αυτα τα sites σχετικα με εισαγωγικα κιαλια:

 

https://www.bestbinocularsreviews.com/blog/low-cost-vs-very-cheap-binoculars-04/

 

Σε τυπου porro κιαλια στα χρηματα που θελεις να διαθεσεις:

 

https://www.bestbinocularsreviews.com/LevenhukShermanPLUS8x42BinocularsReview-175.htm

 

https://www.bestbinocularsreviews.com/Kowa8x30YF-100.htm

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επειδή μου λές ότι τα olympus 8x40 dpsi τα έχεις και εσύ, μπορείς να μου περιγράψεις από εμπειρία πόσο άσχημος πρέπει να είναι ο καιρός για να θολώσουν? (θερμοκρασία, υγρασία), γιατί άμα με καλύπτουν οριακά, να πάρω αυτά που είναι και προσιτά στην τιμή!. Σε ευχαριστώ!.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Προσωπικα, ποτέ δεν μου θολωσαν κιάλια, ακομα κι αν δεν ηταν αδιάβροχα.

Τα χρησιμοποιώ για αστρονομικη παρατηρηση βεβαια και οχι για κυνηγι. Ετσι οταν βρεχει η εχει υγρασια και συννεφιά δεν τα χρησιμοποιω, αφου δεν έχει ξαστεριά.

Γενικα το προβλημα θολωματος απο υγρασία παρουσιάζεται όταν ,αφου εισαι αρκετη ωρα εξω τον χειμωνα και τα κιαλια κρυωσουν, μπεις μεσα στο σπιτι οπου υπαρχει ζεστη και υγρασια. Τοτε υγροποιειται πανω στα κρυα οπτικα η υγρασια του εσωτερικού χωρου. Μπορεις να το αποφυγεις αυτο, αν βαλεις τα καπακια στους φακους και τα προσοφθάλμια των κιαλιων και τα βαλεις στη καλα κλειστη θηκη τους πριν μπεις μεσα σε ζεστο χωρο. Μετα αφησε τα μερικες ωρες να ζεσταθουν σιγα σιγα στη κλειστη θηκη τους.

Γενικα νομιζω θα ειναι ενταξει τα olympus, εκτος αν καθεσαι μεσα στη βροχη και στην ομιχλη να παρατηρείς.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα κύριε.... (εξωγήινε!). Δεν ξέρω που κολλάει αυτό που ρωτάς με αυτό που ρωτάω εγώ, (κάπου πάει το μυαλό μου), αλλά δεν θα σε απογοητεύσω, θα σου πώ. Λοιπόν ξεκινάμε από το πιo παλιό, Καραμπίνα Beretta A 302, Καραμπίνα Beretta Α 400 Explor, και τελευταίο ένα Δίκανο Beretta Perennia SV 10, και εάν ενδιαφέρεσαι και με τι πάω, θα σου πώ. Πάω με ένα Τουότα RAV 4. Εάν θέλεις και κάποια άλλη πληροφορία (ανακοινώσιμη), στην διάθεσή σου!. Τώρα απο τιμές τι να σου πώ....
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν έχω μυστηριώδεις προθέσεις. Ακριβώς, γιαυτές τις τιμές ρωτάω. Διάλεξες Μπερέτες και αυτό τα λέει όλα. Υπάρχει λόγος που προσκολήθηκες σε αυτό το brand, έτσι ;

Ένα καλό κιάλι θα μπορέσει να σε βοηθήσει να διακρίνεις το θήραμα. Αν δεν το διακρίνεις σωστά, μπορεί να το χάσεις. Χρειάζεσαι φωτοσυλλεκτική ικανότητα (ιδίως αν κυνηγάς στο ημίφως), ελάχιστοποίηση του χρωματικού σφάλματος και καλή θωράκιση για τα χτυπήματα και το νερό (ιδίως εάν κυνηγάς σε υδροβιότοπους). Και φυσικά φορητότητα. Μιλάμε για κάτι από 8x30 (για ημέρα και πολύ περπάτημα) έως 10x50 (λιγότερο περπάτημα, ο αυχένας υποφέρει από το βάρος τους). Μεγαλύτερο μόνο εάν κυνηγάς από σταθερό σημείο (δεν γνωρίζω την ορολογία σας). Καλύτερα roof, είναι τα κιάλια σχήματος H, ενώ porro τα σχήματος W. Τα roof είναι αδιάβροχα και συνήθως καλά θωρακισμένα, ενώ πιάνουν και λίγο χώρο. Αφού θέλεις και ορνιθοπαρατήρηση, roof 8x30 ή 10x42, με ED και διόρθωση φάσης είναι το στάνταρ. Και φαρδύ λουράκι νεοπρενίου, απαραίτητο μετά τα 50.

Η Olympus είναι κορυφή στα μικροσκόπια. Στα κιάλια οι Μπερέτες είναι τα Γερμανικά/Αυστριακά, Zeiss, Leica, Swarovski. Γύρω στα 1000€ κάνει ένα κιάλι της μεσαίας κατηγορίας. Η Nikon τους βλέπει στα μάτια, αλλά υπάρχουν και φθηνότερες σειρές στο οπλοστάσιό της, ιδίως τα Monarch 7, αλλά και τα 5. Και μετά έρχονται οι Κινέζοι οι οποίοι προσφέρουν και αξιολογότατα κιάλια σε καλύτερες τιμές, στην Ελλάδα βρίσκεις τα Vanguard, το 10x42 το έχω χρησιμοποιήσει και είναι φοβερό. Αλλά υπάρχουν και πολλά σκουπίδια εκεί έξω, με φανταιζί ονόματα, όπως Bushnell, Yukon και Steiner.

Πες μας τι και πως κυνηγάς να προτείνουμε ένα Nikon ή κάποιο καλό κινέζικο.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Να προσθέσω στα πολύ σωστά που γράφει ο Κώστας και τα κιάλια Pentax και Vixen ως πολύ αξιόλογα. Στα περισσότερα όμως καταστήματα με κυνηγετικά τα διαθέσιμα κιάλια είναι σκουπίδια/παιχνίδια, όπως βέβαια και τα περισσότερα στην αγορά, διότι ο μέσος αγοραστής ψάχνει και μαθαίνει πολλά πχ. για τα αυτοκίνητα ή τα κινητά, αλλά όχι τα κιάλια (ξαναλέω, ο μέσος αγοραστής). Κάποτε έδωσα σε ένα φίλο να δεί μέσα από ένα παλιό ζευγάρι Vixen Ascot 7X50 και με "σταύρωσε" να του πω ...τι έχουν μέσα, τι ...φίλτρα και δείχνουν τόσο ζωντανή και καθαρή εικόνα. Είχε μόνο την εμπειρία κιαλιών από πλανόδιους πωλητές.

 

Επιπλέον, υπάρχει μια μεγάλη παραξήγηση: Απ' έξω όλοι οι φακοί θολώνουν αν έχει κρύο/υγρασία, ενώ από μέσα τρομερά σπάνια όπως γράφει και ο Μενέλαος (κανένα από τα κιάλια μου δεν θόλωσε ποτέ μέσα, σε νυχτερινές παρατηρήσεις με κρύο). Το εσωτερικό γέμισμα με άζωτο (= κοινός αέρας χωρίς το οξυγόνο και την υγρασία) είναι κυρίως μάρκετινγκ. Χρήσιμο ίσως σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και μόνο σε ακριβά κιάλια που έχουν πραγματικά και διαχρονικά αεροστεγή κατασκευή, αλλιώς το άζωτο πολύ σύντομα θα γίνει πάλι κοινός αέρας. Και φυσικά το άζωτο, όταν υπάρχει, προστατεύει μόνο από το εσωτερικό θάμπωμα.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γειά σας!. Κατ αρχάς σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε προκειμένου να με βοηθήσετε!. Επειδή τα κυάλια θα τα χρησιμοποιώ περισσότερο στο βουνό κατά την διάρκεια του κυνηγίου και λιγότερο στις λίμνες, επίσης στο κυνήγι, (χωρίς να με ενδιαφέρουν λεπτομέρειες ως προς το αντικείμενο που θα παρατηρώ), συμπέρανα ότι κατ αρχάς χρειάζομαι αδιάβροχα!. Επειδή όμως δεν υπάρχει κυνηγός που δεν έφαγε κάποια στιγμή τούμπα και όχι μόνο, στο κυνήγι και πρώτος εγώ, κατέληξα ότι δεν πρέπει να είναι πολύ ακριβά, άν και δεν συνηθίζω να αγοράζω πράγματα Κυριακής χαράς και Δευτέρας λύπης!. Έτσι μετά από ψάξιμο και αφού εδιάβασα όλη την ενότητα του Φόρουμ που αναφέρετε στα κυάλια!, είδα ότι τα παρακάτω ίσως με καλύπτουν.https://www.e-shop.gr/braun-binocular-8x42-wp-p-PER.579559 https://www.bhphotovideo.com/c/product/844964-REG/Bushnell_158042_H2O_8x42_Roof_Binocular.html

Εάν συμφωνείται με κάποιο απο αυτά έχει καλώς!, εάν πάλι όχι, αλλά έχετε κάτι άλλο να μου υποδείξετε, μετά χαράς θα το δεχθώ!. Τα χρήματα που θα διαθέσω για την αγορά αυτή θα είναι οροφή τα 200 ευρώ, (για να μην κλαίω περισσότερα)!. Σας ευχαριστώ και πάλι!.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ωραία. Εχουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι και είναι κατάλληλα για κυνήγι. Δεν τα έχω δοκιμάσει και γνωρίζω πως η Bushnell έχει εκδώσει και ορισμένες πατάτες, αλλά αυτά πωλούνται από το 2007, υποθέτω πως αυτό υποδεικνύει επιτυχημένη συνταγή. Μπορείς να σκεφτείς και τα 10x42, μεγαλύτερη μεγέθυνση αλλά και περισσότερο τρέμουλο.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα! Έχω καταλήξει στα 8χ42 ακριβώς γι αυτό το λόγο (τρέμουλο). Εσύ έχεις να μου υποδείξεις από την εμπειρία σου κάτι άλλο? Ή να πάω στην επιλογή του Bushnell?.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Υπάρχουν και αυτά! Braun Binocular 8x42 WP, στο eshop, έχεις κάποια άποψη για αυτά? ποιό εκ των δύο? Ή όπως προανέφερα κάποιο άλλο? Η γνώμη σου, σας!, σεβαστή! Σε ευχαριστώ!.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στα 200€ ακριβώς όχι. Τα Pentax SD και τα Nikon Monarch 5 πάνε περίπου 300€, ενώ τα Vanguard Endeavor περίπου 400. Τα HELIOS Mistral έχουν 240€ και τα Kowa SD 275€. Όλες αυτές οι μάρκες είναι εγγύηση και όλα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα. Εγώ θα έδινα τα 40€ παραπάνω για τα HELIOS, επειδή πρόκειται για αξιοπρεπέστατη εταιρία με non nonsense προϊόντα. Η Bushnell, όπως είπα, όπως και οι άλλες Αμερικάνικες εταιρείες, κατά καιρούς έχουν πουλήσει ντροπιαστικά μοντέλα, ή ανευ ποιοτικού ελέγχου, a la Tasco, σε αντίθεση με τις εταιρείες που αναφέρω. Όλα κινέζικα είναι, τόσο τα HELIOS, όσο και των τριών Ιαπωνικών εταιρειών, Nikon, Kowa και Pentax.

Η Braun δεν παράγει κιάλια, βάζει απλώς το brand name της στην κατώτερη κατηγορία. Αυτά που αναφέρονται παραπάνω είναι της μεσαίας κατηγορίας ή πολύ κοντά σε αυτή. Αν πάρεις της κατώτερης κατηγορίας, υπάρχουν τα Nikon Prostaff.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα!. Εδιάβασα για τα HELIOS

MISTRAL WP6 8x42 ED και κριτικές από το BBR, και τα βρίσκω στο πλανητάριο, οπότε μάλλον Οκ!. Τα Nikon Monarch 5 8χ42 που τα βρίσκεις στα 300 ευρώ? γιατί εγώ έκανα έρευνα και δεν τα βρίσκω!.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα!. Εδιάβασα για τα HELIOS

MISTRAL WP6 8x42 ED και κριτικές από το BBR, και τα βρίσκω στο πλανητάριο, οπότε μάλλον Οκ!. Τα Nikon Monarch 5 8χ42 που τα βρίσκεις στα 300 ευρώ? γιατί εγώ έκανα έρευνα και δεν τα βρίσκω!.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Λοιπόν παιδιά κατέληξα, άν και ξεπερνούν κατα πολύ το μπάτζετ, ειδικά τα Νικον, μεταξύ του HELIOS

MISTRAL WP6 8x42 ED (245)ευρώ και Nikon Monarch 5 8x42 (345) ευρώ, ποιό κατά την γνώμη σας να πάρω? Υπάρχουν τόσες σημαντικές διαφορές μεταξύ τους ώστε να δικαιολογούνται τα 100 ευρώ διαφορά μεταξύ τους, ή απλά το Nikon Monarch 5 8x42 λόγω πρεστίζ ονόματος κλπ... Η αποψή σας είναι βαρύνουσας σημασίας για εμένα!. Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας!. Υστερόγραφο!. Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι!.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 μήνα αργότερα...

Kαλησπέρα και επιτρέψτε μου να καταχραστώ το υπάρχον θέμα.

 

Θέλω να αγοράσω κιάλια αλλά εκτός από την αστρονομία υπάρχει αγάπη και για επίγεια παρατήρηση(πουλιά) . Έχω να διαλέξω από τα ακόλουθα(μεγάλη ιστορία...)

 

https://www.bresser.de/en/Sport-Optics/Binoculars/BRESSER-Condor-8x25-Roof-Binocular-with-UR-Coating.html

 

https://www.bresser.de/en/Sport-Optics/Binoculars/NATIONAL-GEOGRAPHIC-8x42-Binoculars.html

 

https://www.bresser.de/en/Sport-Optics/Binoculars/NATIONAL-GEOGRAPHIC-7x50-Porro-Binoculars.html

 

https://www.bresser.de/en/Sport-Optics/Binoculars/NATIONAL-GEOGRAPHIC-8-24x50-Zoom-Binoculars.html

 

Σκέφτομαι ότι τα πρώτα είναι ιδανικά λόγω του portability αλλά έχουν καμιά αξία για παρατήρηση στον ουρανό ή είναι πάρα πολύ μικρά? Να αναφέρω εδώ ότι έχουμε ήδη τηλεσκόπιο αλλά δεν θα μας χαλούσε να έχουμε και τα κιάλια σαν συμπληρωματικα για την παρατήρηση του ουρανού. Στην τελική το τηλεσκόπιο δεν το παίρνεις και παντού εύκολα.

 

Τα άλλα τρία μου φαίνονται λόγω μεγέθους πιο κατάλληλα για παρατήρηση του ουρανού αλλά λίγο πιο μεγάλα. Αν η διαφορά όσον αφορα την πλανητική ή αστροπαρατήρηση είναι τόσο μεγάλη ίσως να στραφώ προς τα national geografic. Σε αυτήν την περίπτωση αξίζουν τα πιο ακριβά με τη μεταβλητή μεγέθυνση η όχι?

 

 

Ευχαριστώ πολύ

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν μπορείς να αγοράσεις μόνο ανάμεσα σε αυτά, τότε τα 8x42 συνδυάζουν ικανότητες και για τα δύο χόμπι.

Βέβαια από ποιότητα, με πλαστικό σώμα, απλή επίστρωση, χωρίς διόρθωση φάσης, μην περιμένεις πολλά. Και το φαινόμενο πεδίο μόλις 50 μοίρες (τόσο έχουν συνήθως και τα Pentax πάντως).

 

Θα έχεις χρωματική εκτροπή και γεωμετρικές παραμορφώσεις. Το πρώτο ιδίως ενοχλεί στα πουλιά με λαμπερά χρώματα κόντρα σε φωτεινό ουρανό (ιδίως στα όρια του ράμφους και το περίγραμμα).

 

Οι πλανήτες θα είναι παχιές κουκκίδες, η Σελήνη όμως πολύ όμορφη. Τα αστρικά σμήνη είναι η δύναμη των κιαλιών στο μέγεθος αυτό.

 

Από την άλλη, δεν δίνεις και πολλά. Θέλεις περίπου 10πλασια χρήματα για κάτι αξιόλογο στο 8x42.

 

Τα 25ρια και τα Zoom ούτε γι αστείο. Τα 7x50 δεν βολεύουν στην ορνιθοπαρατήρηση, εκτός αν παρατηρήσεις νυχτοπούλια.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης