Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Πρόσφατα άλλαξα το παλιό μου τηλεσκόπιο (DOB 8”) με ένα nexstar 4 se, για να είναι ευκολότερη η μεταφορά του. Σήμερα διαπίστωσα ότι απο την θέση που έχει για την DSLR ενώ φαίνονται επίγεια αντικείμενα όταν το στρέφω προς τον ουρανό δεν φαίνεται τίποτα! Θα ήθελα να με βοήθησετε οι πιο έμπειροι, πρέπει να αλλάξω κάποια ρύθμιση στην φωτογραφική μηχανη; Πρέπει να κάνω κάτι ακόμα στο τηλεσκόπιο ή το nexstar 4 se δεν κάνει για άστρο φωτογράφιση και την πάτησα ασχημα; Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο δεν ενδείκνυται για αστροφωτογραφία. Επειδή η βάση είναι αλταζιμουθιακή έχεις μετατοπιση πεδίου οπότε δεν μπορείς να κάνεις μεγάλες εκθέσεις. Μπορείς να πειραματιστείς με μικρές εκθέσεις και υψηλο ISO στην κάμερα.

 

Στρέψε το τηλεσκόπιο αφού έχεις κάνει καλό Alignment σε ένα πολύ φωτεινό άστρο ....όχι πολύ ψηλά , χαμηλά στον ορίζοντα καλύτερα , πάτα την επιλογή live view στην κάμερα (δλδ προεπισκόπιση video ) και αφού φανεί το αστρο στην οθόνη της κάμερας με τον εστιαστή κάντο όσο πιο μικρό -σημειακό γίνεται.

 

Καλή επιτυχία!

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κάνει όμως για πλανητική φωτογράφηση και έχει ενσωματωμένη ισημερινή σφήνα, οπότε μπορείς να κάνεις και αστροφωτογράφηση σε ό,τι μπορεί να πιάσει λόγω μικρής διαμέτρου. Δεν είναι το ίδιο με τη φωτογράφηση που κάνει η γερμανική ισημερινή, καθώς το πεδίο περιστρέφεται, αλλά στα φωτεινά αντικείμενα δεν σε πειράζει ιδιαίτερα.

Τώρα, αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα είναι η εστίαση. Το τηλεσκόπιο εστιάζει διαφορετικά στις 2 οπτικές του εξόδους, μήπως έχεις μπερδευτεί με αυτό; Επειδή εστιάζει με μετακίνηση του πρωτεύοντος, δεν υπάρχει ουσιαστικά περίπτωση να μην τα καταφέρεις να εστιάσεις, αλλά η διαδρομή είναι μεγάλη και απαιτούνται πολλές περιστροφές του εστιαστή. Σε αχνό άστρο θα σου ξεφύγει, αλλά εάν προσπαθήσεις στον Δία ή τη Σελήνη θα δείς κάποιο φως, έστω και ανεστίαστο, που θα σε βοηθήσει.

Δεν γνωρίζω από αστροφωτογραφία, αλλά το έχω το μικρούλι και δυσκολεύτηκα και εγώ με την εστίαση στην αρχή μέχρι να καταλάβω τα κόλπα του.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μισό για να τα ξεκαθαρίσουμε. Αν εστιάσεις με την DSLR κάποιο επιγειο αντικείμενο σε πρακτικώς άπειρη απόσταση (μερικά χλμ) και δεν το πειράξεις λογικά και ότι στοχεύσεις στον ουρανό θα είναι εστιασμένο. Μήπως περιμένεις να δεις στο σκόπευτρο της DSLR νεφελώματα και γαλαξίες που θα φωτογραφίσεις; Αν ναι λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά μάλλον δεν θα δεις τίποτα, ενώ μπορείς να τα φωτογραφίσεις, καθότι ειναι αμυδρά. Σελήνη θα φαίνεται εύκολα δοκίμασες; Οι πλανητες θέλουν barlow και κάμερα η προσοφθάλμια προβολή και DSLR (η δεύτερη μέθοδος στο συγκεκριμένο τηλεσκόπιο δεν νομίζω να υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιηθεί). Χωρίς αυτά δεν θα φαίνονται διαφορετικοί από απλά άστρα.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα προσπαθήσω να εστιάσω απόψε σε κάτι μεγαλύτερο όπως ο Δίας, αν μου το επιτρέψει η συννεφιά! 😡. Δεν περιμένω να δω τα νεφελώματα στην DSLR, περιμένω να δω τους αστερισμούς για να την στρέψω προς νεφελώματα, μήπως μπορέσω να τα φωτογραφίσω. Ευχαριστώ και πάλι!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πώς περιμένεις να δεις αστερισμούς όταν άντε μια μοίρα πεδίο να έχει το τηλεσκόπιό σου με την DSLR; Δεν χωράει ο αστερισμός μέσα.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Με την ισημερινή σφήνα μπορείς να φωτογραφίσεις εύκολους στόχους μικρών εκθέσεων όπως νεφέλωμα του ωρίωνα.ακομα καλύτερα θα φωτογραφίσεις αν έχεις μια DSLR camera χωρίς το τηλεσκόπιο,ακόμα λιγότερες απαιτήσεις εδώ και μπορείς να χωρέσεις αστερισμούς με τον ανάλογο φακό της κάμερας.Ειναι entry level φωτογράφιση αλλά μπορείς να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα αν δεν υπερβάλεις τις δυνατότητες αυτές!

 

ΥΓ επίσης η φωτογραφία επειδή το κλείστρο τις κάμερας μένει ανοιχτό συλλέγει συνεχώς φωτόνια ,με γυμνό μάτι δεν θα δεις κάτι,η μπορεί να βλέπεις κάτι αχνό αλλά η πληροφορία αυτή θα αποτυπωθεί στην κάμερα.

Κων/νος Σιδηρόπουλος

 

Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης