Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Ερασιτέχνης αστρονόμος είναι κάποιος που... |
τον ενδιαφέρει γενικά η αστρονομία |
|
30% |
[ 53 ] |
ασχολείται με την παρατήρηση του ουρανού |
|
54% |
[ 94 ] |
κάνει συστηματικές παρατηρήσεις με επιστημονική αξία |
|
14% |
[ 24 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 171 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
τσιαγκας προδρομος Εξωγήινος
Ένταξη: 25 Μάρ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 487 Τόπος: Σερρες Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 25/08/2008, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ερασιτέχνης αστρονόμος κατα την γνωμη μου είναι αυτος που
κάνει συστηματικές παρατηρήσεις με επιστημονική αξία.
οι υπολιποι θα πρεπει να ονομαζονται φιλοι της Αστρονομιας _________________ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ... ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
τσιαγκας προδρομος Εξωγήινος
Ένταξη: 25 Μάρ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 487 Τόπος: Σερρες Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 14/01/2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 16:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κολημενο απο το 2008;;;
καμια αλλη αποψη επι του θεματος απο νεοτερα μελη του Αstrovox ;;;;;; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Surios Εξωγήινος
Ένταξη: 11 Σεπ 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 306 Τόπος: Θάσος Ηλικία: 36 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 14/01/2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Θα χρησιμοποιήσω επακριβώς τα λόγια του elohim elohim έγραψε: | ερασιτέχνης αστρονομος είναι αυτός που μεγαλύτερος του έρωτας και παντοτινός είναι ο νυχτερινός ουρανός... είναι αυτός που παθαίνει αυχενικό επειδή δεν μπορεί να στρεψει το βλέμμα απο τον ουράνιο θόλο τις καθάριες νύχτες ειναι αυτός... που ζει εκει πανω... ειμαι ερωτευμένος με τα αστερια...
|
_________________ Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . . |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Οκτ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 15392 Τόπος: Μουνιχία & Παγαί Ηλικία: 52 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 14/01/2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Έχω μπερδευτεί. Προσφάτως υπήρξε ένα παρόμοιο θέμα ή κάποιο άλλο που παρεκτράπη προς τα εκεί. Θυμάμαι πως άναψε η συζήτηση και η δική μου θέση βασιζόταν στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Με λίγα λόγια, ερασιτέχνης αστρονόμος είναι εκείνος που θέλει να ονομάζεται έτσι και δεν γνωρίζω κάποιον που να το θέλει χωρίς να ασχολείται με τα αστρονομικά φαινόμενα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
ΥΓ: Το βρήκα http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15366 _________________ "The belief that ones own view of reality is the only reality is the most dangerous of all delusions."
Paul Watzlawick
My Optics |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
cptfurz Εξωγήινος
Ένταξη: 22 Σεπ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 631 Τόπος: Καλαμακι - Αλεποχωρι - Kαστελλόριζο Ηλικία: 60 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 15/01/2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημερα σε όλη την παρέα του Astrovox.
Oντως το θέμα έχει ξανασυζητηθεί εκτεταμένα και έχουν γραφτεί πολύ εμπεριστατομένες απόψεις. Δεν θυμάμαι όμως να έχει τεθεί ποτέ σε ψηφοφορία.
Προσωπικά δεν θεωρώ οτι μπορεί να χρακτηριστεί ενας αστροπαρατηρητής σαν ερασιτέχνης αστρονόμος. Θεωρώ ότι για να χαρακτηριστεί κάποιος σαν Αστρονόμος πρέπει η παρατήρηση που κάνει να έχει επιστημονικό υπόβαθρο - χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα οτι έχει σπουδάσει σε κάποιο σχολείο το αντικείμενο.
Με αυτή την έννοια ψηφίζω την 3η επιλογή, εξαιρόντας και τον εαυτό μου απο αυτο τον χαρακτηρισμό.
Οπωσδήποτε όμως πιστεύω πως είναι δικαίωμα του καθενός από εμάς να αυτοχαρακτηρίζεται όπως θέλει.
Φιλικά
Μιχάλης - CptFurz |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
frozed2 Αστρόφιλος
Ένταξη: 20 Ιούν 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 20 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/08/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ερασιτεχνης αστρονόμος??
Μου φαινεται πολυ βαρύς ο όρος για να αντικτοπτρισει την προσωπικη μου ασχολεια με τον ουρανο!
Ειμαι λατρης των αστρων, μ αρεσει να κοιταω με τις ωρες, και να περιμενω να δω εναν διαττοντα...εστω εναν! Νιωθω δεος οταν το βλεπω! Περιμενω πως και πως τον αυγουστο και τον δεκεμβρη για τις καλες μετεωρικες βροχες....
Μ αρεσει να παρατηρω τους σχηματισμους των αστρων, τελευταια ασχολουμαι με ονοματα φωτεινων αστεριων και φωτεινοτητας τους...
Οποτε με χαρακτηριζω απλως αστρόφιλο...ειναι ενα χομπι που ακομη δεν ξερω καλα καλα τα αντικειμενα που περιλαμβανει...ασχολουμαι μονο με το παραπανω...οποτε δε μπορω να θεωρησω τον εαυτο μου ερασιτεχνη αστρονομο....
Απλα νιωθω δεος στην οψη του ουρανου, στην θεαση ενως διαττοντα, και ξερω μερικα ονοματα αστερων...Ομως τα συναισθηματα ολων νομιζω πως ειναι ιδια...Η λεξη δεος μας εκφραζει ολους, ομως ο τιτλος ερασιτεχνης αστρονομος προσωπικα απεχει πολλα χιλιομετρα απο μενα... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|