Jump to content

Η Microsoft τώρα και στο διάστημα


Bi2L

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πηγη pathfinder.gr

Η Microsoft τώρα και στο διάστημα.

Το πρόγραμμα για την κατασκευή του ισχυρότερου τηλεσκοπίου σε όλον τον κόσμο , στην κορυφή ενός βουνού της Χιλής, έλαβε χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. δολαρίων από τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και το πρώην στέλεχος της ίδιας εταιρείας Τσαρλς Σιμονί.

 

Την περασμένη εβδομάδα, το πρόγραμμα "Large Synoptic Survey Telescope (LSST)", μια ημι-κρατική επιχείρηση, που έχει ως σκοπό τη δημιουργία ενός τηλεσκοπίου για τον εντοπισμό της σκοτεινής ύλης και της σκοτεινής ενέργειας που επιταχύνει την εξάπλωση του σύμπαντος, ανακοίνωσε πως έλαβε δωρεά ύψους 20 εκατ. δολαρίων από το Ίδρυμα Τεχνών και Επιστημών Σιμονί και άλλα 10 εκατ. δολάρια από τον Γκέιτς.

 

Το LSST αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014 και θα περιλαμβάνει τρεις τεράστιους καθρέφτες και μία ψηφιακή κάμερα 3 δις pixels, τα οποία θα χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να παρατηρούν τον ουρανό κάθε τρεις νύχτες. Κατά τη διάρκεια αυτών των νυχτών, θα λαμβάνονται φωτογραφίες κάθε 10 δευτερόλεπτα, ενώ θα συλλέγονται γύρω στα 30 terabytes δεδομένων, τα οποία θα ανακοινώνονται δημοσίως.

 

Ο Σιμονί φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις εξερευνήσεις του διαστήματος. Υπήρξε ένας από τους πρώτους τουρίστες του διαστήματος που ταξίδεψαν με ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Γουέιν Ρόσινγκ, πρώην στέλεχος της Google, που είχε αναλάβει το στήσιμο του δικτύου των υπολογιστών της εταιρείας, εργάζεται για το LSST, ως κύριος συνεργάτης σε θέματα μαθηματικών και φυσικής στο Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια.

 

Ο συνάδελφος του Ρόσινγκ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια και διευθυντής του προγράμματος LSST, Άντονι Τάισον, δήλωσε πως η δωρεά θα βοηθήσει στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι επιστήμονες μελετούν το σύμπαν. «Με τη γρήγορη και εις βάθος χαρτογράφηση του ορατού ουρανού, το LSST θα επιτρέψει σε όλο τον κόσμο να δει μια νέα όψη του σύμπαντός μας και θα δημιουργηθούν νέα συναρπαστικά ερωτήματα σε τομείς της αστρονομίας και της θεμελιώδους φυσικής.»

 

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα για τη δημιουργία του τηλεσκοπίου εμπλέκεται και ο επίγειος αντίπαλος της Microsoft, η Google

7562333.jpg.ad0dc867257da1c8f90d683bb3526335.jpg

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης