Jump to content

Σχετικά με τις Δοκιμές


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στόχος Δοκιμών

Οι δοκιμές (ή κριτικές ή reviews) αποσκοπούν στο να παρουσιάσουν την εμπειρία και τις εντυπώσεις των χρηστών για τις δυνατότητες και την απόδοση ειδών αστρονομικού εξοπλισμού κάθε είδους με τρόπο οργανωμένο και εμπεριστατωμένο. Εκφράζουν, δε, την προσωπική, υποκειμενική άποψη του κάθε συγγραφέα. Για την κατά το δυνατό αντικειμενικότερη και πληρέστερη παρουσίαση οι χρήστες που δημοσιεύουν reviews καλούνται να ακολουθούν τις παρακάτω απλές οδηγίες.

 

Τρόπος Δοκιμής

Στα reviews οι χρήστες καλούνται να περιγράψουν εμπειρίες με αντικείμενα που είτε τους ανήκουν, οπότε έχουν πλήρη και άμεση εικόνα, είτε είχαν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν για διάστημα ικανό ώστε να βγάλουν στέρεα συμπεράσματα. Για να έχουν οι δοκιμές πραγματικό νόημα είναι επιθυμητό εκείνος/η που εκτελεί τη δοκιμή να έχει ήδη κάποια εμπειρία και από άλλο παρόμοιο εξοπλισμό. Οι δοκιμές μεμονωμένων οργάνων καλό είναι να γίνονται με κάποια αναφορά για τη θέση (ποιότητα, απόδοση) του δοκιμίου ανάμεσα στον υπόλοιπο ανάλογο εξοπλισμό που κυκλοφορεί.

 

Τρόπος Παρουσίασης

Οι χρήστες καλούνται να παρουσιάζουν τις εντυπώσεις τους κατά το δυνατόν ουδέτερα, με στόχο την ενημέρωση και όχι την προώθηση ενός αντικειμένου. Επίσης, οι παρουσιάσεις θα πρέπει να γίνονται με σαφήνεια λόγου και ορθή γλώσσα. Θα πρέπει να παρουσιάζονται όσο το δυνατόν πληρέστερα οι συνθήκες της δοκιμής, ο υπόλοιπος εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για να κατανοηθούν τα αποτελέσματα. Η αναφορά τιμής και προέλευσης κάθε αντικειμένου δεν είναι απαραίτητη όμως διευκολύνει τη διαμόρφωση πλήρους εικόνας. Τυχόν φωτογραφίες από τα αντικείμενα της δοκιμής είναι ιδιαίτερα επιθυμητές.

 

Δημοσίευση Δοκιμών

Για την καλύτερη οργάνωση των δοκιμών αυτές δημοσιεύονται οργανωμένες σε διάφορες θεματικές κατηγορίες. ενώ είναι επιθυμητό να υπάρχει μόνο μία κριτική ανά αντικείμενο (εξαιρουμένων συγκριτικών δοκιμών). Για τη δημοσίευση ενός review οι χρήστες καλούνται να επικοινωνήσουν με το AstroVox αναφέροντας πάνω σε τι θα ήθελαν να γράψουν.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης