Jump to content

ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση λαμβάνει χώρα αυτή την εποχή στην Αθήνα και αξίζει όποιος έχει την ευκαιρία να πάει.

 

Παρακάτω παραθέτω τα σχετικά με αυτή την εκδήλωση, αναλυτικές πληροφορίες και το πρόγραμμα των εκδηλώσεω μπορείτε να βρείτε:

 

http://www.focusmag.gr/ads/focus-cafe.htm

 

Η ιδέα

 

Η ιδέα του Καφενείου της Επιστήμης ξεκίνησε στη Γαλλία και τη Βρετανία και έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η επιτυχία του οφείλεται στην άμεση επαφή που έχει το κοινό με τους επιστήμονες-ερευνητές και στο ζωντανό διάλογο που αναπτύσσεται μεταξύ τους. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε ζητήματα όπως για παράδειγμα η κοσμολογία, η βιολογική εξέλιξη, η συνείδηση, η οικολογία, η τεχνητή νοημοσύνη και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα. Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες γίνονται κοινωνοί των προβληματισμών, της αγωνίας και των προσδοκιών των πολιτών σχετικά με τα μείζονα επιστημονικά θέματα. Οι συζητήσεις γίνονται πάντα σε ένα ζεστό κλίμα φιλικής ανταλλαγής απόψεων, σε χαλαρό περιβάλλον, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει έναν καφέ ή ένα ποτήρι κρασί.

 

 

Το πρόγραμμα

 

Το "Καφενείο της Επιστήμης" θα οργανώνεται κάθε μήνα, στο Cafe Paris-Athenes του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31, Αθήνα) στο Cafe του Ευγενίδιου Πλανηταρίου (Συγγρού 387, Φάληρο)

Η είσοδος στο Καφενείο της Επιστήμης θα είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, επειδή όμως ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για να πάρετε μέρος στο Καφενείο της Επιστήμης πρέπει να απευθύνεστε στο Γαλλικό Ινστιτούτο στα τηλέφωνα 210.33.98.647-740 και στο Ίδρυμα Ευγενίδου στα τηλέφωνα 210.94.69.681.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης