Jump to content

orion optics


hunter155

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλε hunter155,

 

Ως ιδιοκτήτης και χρήστης ενός Orion Optics 10" f/4.8 έχω αναφερθεί κάποιες φορές στις επιδόσεις του και στο γεγονός ότι τα οπτικά του συνεχίζουν να με εντυπωσιάζουν ακόμα και σήμερα, 4 χρόνια μετά την απόκτησή του. Φυσικά είναι γνωστή η παροιμία «αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας...» αλλά γράφοντας για τα οπτικά όργανα που χρησιμοποιώ, προσπαθώ να είμαι όσο γίνεται αντικειμενικός. Αν βάλεις στην αναζήτηση του Astrovox τον όρο "Orion Optics", θα βρείς αρκετές σχετικές αναφορές.

 

Συνοπτικά πιστεύω ότι τα Orion Optics αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους επειδή:

 

- Τα κάτοπτρά τους κατασκευάζονται και ελέγχονται σχολαστικά ένα προς ένα ως πρός την ακρίβεια της επιφάνειάς τους (surface accuracy λ/8, λ/12, λ/16 ) ώστε η τελική εικόνα να είναι πραγματικά diffraction limited (wavefront accuracy λ/4, λ/6, λ/8 ). Ο αγοραστής μπορεί πλέον να επιλέξει μεταξύ των τριών επιπέδων ακριβείας και να ζητήσει και πιστοποιητικό με τις αντίστοιχες μετρήσεις του τηλεσκοπίου (με κάποιο κόστος). Σημειώνω ότι δεν είναι σπάνιο για τις γνωστές μάρκες μαζικής παραγωγής να διαθέτουν τηλεσκόπια με wavefront accuracy αρκετά υποδεέστερη (λ/3, λ/2 ή και χειρότερη).

 

- Η όποια διαφορά τιμής τους δικαιολογείται με το παραπάνω από τη συνολική ποιότητα κατασκευής και το after-sales service (πχ. ο ιδιοκτήτης της εταιρίας απαντά πάντοτε αμέσως και κατατοπιστικά σε οποιοδήποτε e-mail μου). Γι' αυτά που προσφέρουν, θα μπορούσε και να πεί κανείς ότι είναι φθηνά.

 

- Αποκτώντας κανείς ένα πολύ καλό οπτικό σωλήνα, έχει τη δυνατότητα στο μέλλον να αναβαθμίσει και να χρησιμοποιήσει το τηλεσκόπιό του με πολλούς τρόπους.

 

Πληροφορίες για τα οπτικά της Orion Optics υπάρχουν στο link http://www.orionoptics.co.uk/optics.htm. (Μάλλον από λάθος, το link αυτό δεν φαίνεται στη νέα ιστοσελίδα της εταιρίας, είναι όμως σε ισχύ.)

  • Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης