Jump to content

Τριπλή διέλευση σκιών δορυφόρων από το δίσκο του Δία


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξημερώματα Σαββάτου 12/10 θα έχουμε τριπλή διέλευση σκιών δορυφόρων από το δίσκο του Δία. Πρόκειται για τις σκιές της Ευρώπης, της Ιούς και της Καλλιστούς.

 

Το φαινόμενο θα διαρκέσει από 7:32 έως 8:37 ώρα Ελλάδος. Κατά την έναρξη του φαινομένου θα έχει ήδη αρχίσει το λυκαυγές, με τον ήλιο δύο μοίρες κάτω από τον ορίζοντα συνεπώς η παρατήρηση θα πρέπει να γίνει το δυνατόν νωρίτερα πριν ο ουρανός γίνει πολύ φωτεινός.

jupiter-triple-shadow-oct2013.thumb.png.211be0eacd1807b15e5b9e05a0f4f4a5.png

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο χρόνος είναι σχετικός! Αύριο η ερώτησή σου θα δείχνει σωστή στο νήμα, ενώ η δική μου απάντηση, εκτός τόπου και χρόνου. Στο θέμα μας τώρα, εγώ ήδη ετοιμάζομαι. Έχω καθαρίσει τα προσοφθάλμια, έχω κάνει ευθυγράμμιση και αναμένω. Θα επιχειρήσω και κάτι εξτρεμιστικό, να δω μπας και μου βγει (3mm προσοφθάλμιο σε dobsonian 10 (f 4.7)!!! Με τίποτα το ξέρω, αλλά έτσι για να μου φύγει η ιδέα).
# Σπύρος Αντωνόπουλος #
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το παρατήρησα το συμβάν, χωρίς να έχω διαβάσει την ανακοίνωση. Τυχαία σήμερα, ξύπνησα να διαβάσω 6 το πρωί, και λέω δε ρίχνω και μια ματιά έξω? Αναγνωρίζω τον Δία και μιας και τον είχα πεθυμήσει λέω ας του ρίξω μια ματιά. Συνταρακτική η θέα του με 6 ίντσες και 240χ. Συμπέρασμα? Και 5 λεπτά ελεύθερου χρόνου να έχει κάνεις, αξίζει να τα ρίξει στην παρατήρηση. Το χόμπι μας είναι γεμάτο εκπλήξεις! Ακόμη και η παρατήρηση ενός μικρού διάττοντα, σε κάνει να νιώθεις υπέροχα γιατί παρακολουθείς το σύμπαν εν κινήσει! :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Viva la Relativity!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

5:30 έβγαλα το τηλεσκόπιο και έως 6:30 είχε συννεφιά. Ελπίζω μόνο να μην καθάρισε ο ουρανός μετά τις 7, γιατί θα πικραθώ!
# Σπύρος Αντωνόπουλος #
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης