Jump to content

William Optics υπερευρυγώνιοι προσοφθάλμιοι 100+ μοιρών


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπαίνει και η William Optics στο παιχνίδι των υπερευρυγώνιων προφοσθάλμιων 100+ μοιρών με ένα μοντέλο στα 9 χιλιοστά με φαινόμενο πεδίο 101 μοιρών. Μάλιστα διατίθεται σε προσιτή τιμή. Θα είναι αξιόλογο άραγε;;

 

http://agenaastro.com/william-optics-9mm-101-deg-xwa-eyepiece.html

wo-xwa-2s.thumb.jpg.362d8d5c9feb83658b27c0f9a6e3b9bc.jpg

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συζητείται αρκετά το θέμα. Προφανώς πουλάνε πολύ οι 100 μοίρες και πλέον όλοι οι κατασκευαστές θέλουν να μπουν στο παιχνίδι. Υπάρχουν τρείς εκδοχές.

 

A) Πρόκειται για το σχέδιο της JOC (Kunming) στα 20, 14 και 9mm, το οποίο διέδωσε η Explore Scientific και προσφέρει πλέον και η Meade

B) Πρόκειται για το σχέδιο του "ανανά" (Orion, Agena, Zhumell, TMB) στα 16 και 9mm, σαφώς κατώτερο από το Α και κατάλληλο για όργανα f/10 και επάνω

Γ) Πρόκειται για νέο σχέδιο, από την United Optics (από όπου ψωνίζει η WO και φτιάχνει και τους σεβάσμιους UWAN). Μου φαίνεται περίεργο και τα τρία σχέδια να παράγουν φακό 9mm, κάτι που στην περίπτωση των Α και Β είναι απλή σύμπτωση. Αλλά διαβολικές συμπτώσεις συμβαίνουν.

 

Το γεγονός πως ο "ανανάς" έχει πάντα το ίδιο σχήμα, όποια εταιρία και να τον κατασκευάζει, ενώ το σχέδιο της JOC μπορεί να έχει διαφορετική άτρακτο ανάλογα με την εταιρία, με κάνει να θεωρώ πιθανότερο το σενάριο Α, θεωρία που ενισχύει η τιμή που ζητά η WO. Αυτό είναι κάτι καλό, καθώς το σχέδιο είναι δοκιμασμένο και εξαιρετικό. Αλλά μην ξεχνάμε πως εκείνο προσφέρεται γεμισμένο με N ή Ar, ενώ ο φακός της WO δεν αναφέρει κάτι τέτοιο και επίσης οι δύο γνωστές υλοποιήσεις του είναι αποκλειστικά 2" σε αντίθεση με αυτόν της WO, οπότε ίσως ισχύει το Γ τελικά.

Θα δούμε.

Ένα είναι σίγουρο. 6 μόλις χρόνια μετά τον πρώτο Ethos, ήδη οι φακοί 100 μοιρών είναι mainstream και ήδη έχει κυκλοφορήσει και ο πρώτος 120 μοιρών (με φοβερά σχόλια). Ποιός θα το πίστευε!

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κάποιος τα δοκίμασε κιόλας; Δεν ξέρω, όποιος μπορεί ας βγάλει συμπέρασμα.

 

http://astro-talks.ru/forum/viewtopic.php?f=7&t=1445

 

UO-XWA.1.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σύμφωνα με τον Ernest είναι νέο σχέδιο της United Optics, με αρκετές ομοιότητες με τον ES100 9mm αλλά όχι ίδιο. Τεστ με τεχνητό αστέρα και φώς, λίγες ανακλάσεις στην Αφροδίτη, κακή σχεδίαση του παρεκτάματος που δυσκολεύει, μπλα μπλα μπλα κλπ. Ήταν preproduction.

Ο Ernest είναι αυτός που δίνει οδηγίες ανασυναρμολόγησης από το Cloudy Nights όταν ξεβιδώνετε τους φακούς και χύνονται στο πάτωμα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης