Jump to content

Ερώτηση για αναβάθμιση βάσης Dobsonian σε βάση ισημερινής


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στο φόρουμ,

 

Έχω ένα τηλεσκόπιο ORION OPTICS 10" DOB με βάση dobsonian εδώ και 3 ημέρες. Διαβάζω συνέχεια το φόρουμ αλλά ακόμη δεν έχω καταλάβει αν μπορώ να βάλω στο τηλεσκόπιο αυτό καλύτερη βάση έτσι ώστε να το κάνω αυτόματο με ισημερινή βάση. Βασικά η ιδέα είναι να μπορώ να συνδυάσω πλανητική παρατήρηση με deep sky παρατήρηση και κάποιες αξιοπρεπείς φωτογραφίες πλανητών και deep sky. Επειδή δεν έχω ακόμη την εμπειρία, μπορείτε να με συμβουλεύσετε αν γίνεται κάτι τέτοιο και τι μοντέλα βάσεων να ψάξω;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επειδη δεν εχω ιδεα απο τετοια συστηματα, μπορειτε να προτεινετε ενα συστημα - αν υπαρχει - που να συνδυαζει πλανητικη παρατηρηση, deep sky και φωτογραφηση;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν υπήρχε τέτοιο σύστημα, θα είχαμε όλοι το ίδιο.

Κάτι κοντά σε αυτό που ζητάς είναι ένα SCT ή MCT τηλεσκόπιο σε ισημερινή στήριξη και φυσικά ένα ΕD/ΑΡΟ διοπτρικό πάλι σε ισημερινή, αν αντέχεις τις τιμές.

To τηλεσκόπιο που έχεις τώρα ανεβαίνει σε μια ΝΕQ6 με δυο δακτυλίδια στήριξης και μπορείς να κάνεις φωτογράφηση, πάντα με το ανάλογο πλήθος των απαραίτητων αξεσουάρ.

Γιάννης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δυστυχώς δεν υπάρχει τηλεσκόπιο που να τα κάνει όλα. Για να κάνεις αστροφωτογράφηση χρειάζεσαι ισημερινή στήριξη με παρακολούθηση και δυνατότητα οδήγησης από 2ον τηλεσκόπιο. Μπορείς να αγοράσεις ξεχωριστά τη στήριξη και να βάλεις πάνω το σωλήνα αλλά εκτός από αυτά χρειάζεσαι 2 κάμερες (μια οδηγητική και μια για το στόχο) και έξτρα οδηγητικό τηλεσκόπιο. Για περισσότερα διάβασε τα άρθρα που έχουν αναρτήσει καταξιωμένοι ερασιτέχνες αστροφωτογράφοι στο forum.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ξέχνα το dob για deep space φωτογράφηση. Θα είναι οικονομικότερο και αποτελεσματικότερο να πάρεις κάτι άλλο επιπλέον. Η οικονομική λύση που προτείνεται συνήθως είναι το αποχρωματικό Skywatcher 80ED, αλλά αν και αυτό μας είναι ακριβό υπάρχει το νευτώνιο Skywatcher 130P-DS (προσοχή, όχι το απλό 130P). Και τα δύο αυτά έχουν μικρές απαιτήσεις από βάση, οπότε μπορούμε να τη σκαπουλάρουμε ακόμα και με μία EQ3 Synscan (και έχουμε και πολύ φορητό σύστημα) και αρχίζουμε με αστροφωτογραφία χωρίς οδήγηση. Αν έχουμε παραπάνω χρήματα τα δίνουμε για καλύτερη ακόμα βάση, οδηγητικό κλπ.

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης