Jump to content

17o Γυμνάσιο Πατρών - "Ωρίωνας"


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί φίλοι βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσω σε μία πολύ ξεχωριστή εκδήλωση.

 

Κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2005-06 η Αστρονομική Εταιρεία της Πάτρας "Ωρίων" είχε την πρόσκληση να συνεργαστεί στο σχολικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Σύμπαν, Γη & Άνθρωπος: Η Ανθρώπινη Παρέμβαση σε Αλληλένδετα Περιβάλλοντα" της Δευτέρας Τάξης του 17ου Γυμνασίου Πατρών. Αρχικά είμασταν διστακτικοί, είναι η αλήθεια, κατά πόσο μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό το εγχείρημα..αλλά όταν γνωρίσαμε την κ. Νικολουτσοπούλου, την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος, που δεν είχε καμία σχέση με θετικές επιστήμες, μας μετέδωσε τον άκρατο ενθουσιασμό της και το μεράκι για αυτό που έκανε. Μείναμε με ανοιχτό το στόμα όταν γνωρίσαμε από κοντά τα παιδιά, εντυπωσιασμένοι από τη δουλειά που γινόταν και από τις γνώσεις που είχαν αποκτήσει. Ήταν μικροί ερασιτέχνες αστρονόμοι και αυτοί..Έτσι βοηθήσαμε και εμείς όσο μπορούσαμε με διάφορες διαλέξεις που μας ζητήθηκαν να δώσουμε στα παιδιά.

 

Το επιστέγασμα της προσπάθειας αυτής θα είναι το Σάββατο και Κυριακή 1 και 2 Ιουλίου όπου τα παιδιά του προγράμματος θα δώσουν την θεματικά συνδεόμενη παράσταση: "Η δική μας..ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ" βασισμένη στο ομώνυμο έργο και τη μελοποιημένη ποίηση του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, στο Θέατρο του Πολυχώρου Πολιτεία (Ακτή Δυμαίων 84). Η είσοδος θα είναι ανοιχτή μετά τις 5 το απόγευμα και τις δύο μέρες.

 

Ο "Ωρίωνας" θα βρίσκεται εκεί με έκθεση αστροφωτογραφίας των μελών του, παρατήρηση του Ηλίου και για να φέρει πιο κοντά στην αστρονομία τους γονείς και καθηγητές των παιδιών, αλλά και οποιονδήποτε επισκέπτη τραβήξει η περιέργεια!

 

Παρακάτω ακολουθεί η πρόσκληση της εκδήλωσης..

sel_1.thumb.jpg.ccf2c98d3a246724526874274a46c416.jpg

1334016433_sel_23.jpg.f2804106f00bc4563f042d0374b86223.jpg

sel_4.thumb.jpg.811e7b52717278f3ec456f0b8fb38637.jpg

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπράβο σας παιδιά!!!!

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα!

 

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε. Με επιτυχία το Σάββατο, με πολλή βροχή την Κυριακή (δυστυχώς ο καιρός έφτιαξε μετά τις 7 το απόγευμα)!!.

 

Για την παράσταση των παιδιών, δεν είμαι κριτικός θεάτρου για να κρίνω αλλά τα παιδιά πραγματικά χάρηκαν αυτό που έκαναν και όλοι οι μεγαλύτεροι ευχαριστήθηκαν και απόλαυσαν και την παράσταση και το θεατρικό δρώμενο που είχε σχέση με τους πλανήτες (!). Θα έλεγα ότι οι γονείς και συγγενείς δεν είχαν ιδέα για το τι θα αντικρύσουν στην εκδήλωση και τα έχασαν λίγο με τα πόστερ για το σύμπαν,τις παρουσιάσεις και βιντεο που παρουσίασαν τα παιδιά με τους καθηγητές τους και είχαν σχέση με όσα έμαθαν μες στη χρονιά.

 

Ακόμα περισσότερο τα έχασαν με τις αστροφωτογραφίες της έκθεσης (ειδικά της έκλειψης) και με τα τηλεσκόπια που ήταν έξω από το θέατρο από νωρίς το απόγευμα και στόχευαν το ήλιο! Βροχή οι ερωτήσεις όπως καταλαβαίνετε για το τι έβλεπαν μέσα από το PST και το εφοδιασμένο με φίλτρο Nexstar 5".. Καθώς βράδιαζε η Σελήνη και ο Δίας πήραν σειρά στα προσοφθάλμια και επιφωνήματα θαυμασμού ακούγονται.. Είναι συγκινητικό κάθε φορά να παρατηρείς τις αντιδράσεις ηλικιωμένων ανθρώπων ή μικρών παιδιών κυρίως που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ μέσα από τηλεσκόπιο..γιατί βλέπεις την αγνή χαρά και θαυμασμό στα προσωπά τους..όπως του μικρού φίλου που παραθέτω παρακάτω που δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη εντύπωση του έκανε το φεγγάρι!!!

 

Ήταν πραγματικά μια εκδήλωση που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, ίσως επειδή ήρθαν τόσα παιδιά όπως προείπα..

 

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους κ. Παπαλάμπρου Α. και Μήλια Α. για την πολύτιμη βοήθειά τους, ώστε να γίνει εφικτή η συμμετοχή μας στην εκδήλωση.

 

Περισσότερες φωτό μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://orionas.protia.net/forum/viewtopic.php?p=1149#1149

 

DSC_0017.jpg.6a442774afb52263eb3ca4ee09555d5f.jpg

Ένας μελλοντικός αστρονόμος βλέπει για πρώτη φορά τη Σελήνη μέσα από τηλεσκόπιο!!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συγχαρητηρια σε ολη την παρεα εκει! =D> =D> =D>

Ξερετε ποσες αγαπες για την αστρονομια δημιουργησατε;

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης