Jump to content

Ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας.


giannis60

Ήθελα από σήμερα το βράδυ να κατασκηνώσω στην Δίρφη. Ο καιρός όμως έχει άλλα σχέδια, και γι' αυτό εχθές το βράδυ πήγα στο Σούνιο και μέσα από την φωτορίπανση τράβηξα αυτή τη φωτογραφία.

Τηλεσκόπιο: ED80 SW

Φωτογραφική μηχανή: Canon 500D

Λήψεις: 7 από 7 λεπτά η κάθε μία.

Οδήγηση: Με φωτεινό σταυρόνημα στο χέρι.


From the category:

Γαλαξίες

· 2170 images
  • 2170 images
  • 10314 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Ωραία δουλειά Γιάννη μπράβο σου.

Πάντως για μένα μπες στον μαγικό κόσμο της αυτόματης οδήγησης για να ανέβεις αρκετά σκαλιά επάνω στο τελικό αποτέλεσμα μιας και πιστεύω ότι η οδήγηση με το χέρι που κάνεις σε κρατάει πίσω.

Σύνδεσμος για σχόλιο

ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΝΗΜΑ,

ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΖΗΜΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ. :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

Φίλε Άγγελε τις συμβουλές σου να ξέρεις ότι τις παίρνω πολύ στα σοβαρά και έχω δοκιμάσει με την EQ6 κάτι σε αυτόματη οδήγηση. Όμως η στήριξη αυτή δεν είναι δική μου και τώρα πια δεν την έχω. Έχω την EQ5, την φτηνή με τα απλά τα μοτεράκια τα οποία δεν επιδέχονται αυτόματη οδήγηση ούτε goto προγράμματα. Σαν να μην φτάνει αυτό έχω στραβώσει και τον ατέρμονα άξονα της απόκλισης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην δουλεύει η απόκλιση σε επίπεδα αστροφωτογράφησης. Δεν ανταποκρίνεται στις μικρότατες διορθώσεις που απαιτούνται. Αν επιμείνω τότε κάνει υπερδιόρθωση και μου αχρηστεύει όλη την έκθεση. Επομένως είμαι αναγκασμένος να κάνω διόρθωση μόνο στον άξονα της ορθής αναφοράς. Ναι όσο κι αν σου φαντάζει αδιανόητο αυτή η φωτογραφία και οι δύο προηγούμενες που ανέβασα, η οδήγηση έγινε μόνο στον έναν άξονα. Στον άξονα της ΟΑ

Συμπέρασμα. Για να περάσω στην αυτόματη οδήγηση θα πρέπει να αγοράσω την HEQ5+την αυτόματη οδήγηση+μεταφερόμενο υπολογιστή. Δυστυχώς το ποσό αυτό, όχι απλώς δεν μπορώ να το διαθέσω, δεν έχω καν αυτά τα χρήματα. Τώρα βέβαια έμπλεξα και με την αστροφωτογραφία. Ας πρόσεχα.

Το σκέφτηκα λοιπόν το πράγμα ψύχραιμα, χαλάρωσα και κάνω αυτό το οποίο περνά από το χέρι μου. Πρώτον. Κορυφαία πολική ευθυγράμμιση! Διότι για να κάνω οδήγηση μόνο με τον άξονα της ΟΑ αν η πολική ευθυγράμμιση φεύγει έστω και λήγω κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Και δεύτερων,τα όποια χρήματα εξοικονομήσω τα μετατρέπω αυτομάτως σε εκδρομή. Με τον εξοπλισμό τον οποίο έχω, το αντίσκηνο και την Μαρία. Λέμε μάλιστα να το συνεχίσουμε και το χειμώνα αν έχει ξαστεριά.

Κάνοντας αυτά τα πράγματα, ξαφνικά και από το πουθενα ξεφυτρώνουν άλλα. Πράγματα τα οποία εγώ δεν τα είχα σκεφτεί ότι υπάρχουν. Π.χ. φέτος από τις φωτογραφίες του καλοκαιριού και αυτήν εδώ, δεν πείρα τόση ικανοποίηση με τις εικόνες που έφτιαξα, αλλά πήρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση, από αυτή την τέχνη της πολικής ευθυγράμμισης που μού επέτρεψε έστω και με χαλασμένο τον άξονα της απόκλισης, να τις τραβήξω. Θα ήθελα μέσα στο χειμώνα κάποια στιγμή να παλουκωθώ στον υπολογιστεί και να σας γράωψ το πώς την κάνω για να το μοιραστώ μαζί σας.

Τέλος κάνοντας έτσι κρατιέμαι σε φόρμα, και όταν θα έρθουν καλύτερες μέρες, τότε θα με βρουν έτοιμο και προπονημένο. Τότε φίλε μου δε με γλυτώνεις! Με την καινούργια στήριξη την οδήγηση και τα λοιπά θα σου έρθω στην Κόρινθο να μου τα δείξεις και να μου τα εξηγήσεις από κοντά.

Φιλικά Γιάννης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Γιάννη πολλά συγχαρητήρια και από μένα. Εκτιμώ πολύ προσπάθειες που γίνονται σε κόντρα των συνθηκών και των προσδοκιών!! Με ενδιαφέρει και μένα να μάθω τον τρόπο σου για την πολική. Κάποτε έκανα διολίσθηση, αλλά την παράτησα λόγω χρόνου.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης