Jump to content

Νεφέλωμα Eagle


Ifikratis

Ήθελε μεγαλύτερη έκθεση, αλλα δε μ' άφηνε η φωτορύπανση και ήταν και στη δύση και ήθελα να προλάβω.

LX90/dsi-pro 10x30s LRGB


From the category:

Νεφελώματα

· 5206 images
  • 5206 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, χρειάζεται πάντως βελτίωση, καθαρότερος ουρανός, μεγαλύτερη έκθεση, και μερικά φίλτρα ακόμα.

Foehammer, δε πρέπει να ναι σκονη αυτά, το είχα καθαρίσει αρκετά το ccd. Έχω την εντύπωση ότι κάτι συμβαίνει με τα dark frames. Σα να αφαιρεί υποτιθέμενη noise εκεί που δε πρέπει μου κάνει.

Επίσης υπάρχει και vingetting αν προσέξατε.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Και εγώ δεν νομίζω ότι είναι σκόνη στον αισθητήρα παιδιά, μήπως ??? τα φίλτρα που βάζεις κάποιο από αυτά έχει πρόβλημα??? Την άλλη φορά όταν βγεις Ιφικράτη κάνε λήψη χωρίς φίλτρο ένα αντικείμενο και μετά βάλε ένα ένα τα φίλτρα. Και καλά θα ήταν να περιστρέφεις και την κάμερα κατά 90 μοίρες κάθε φορά για να δεις αν θα αλλάξουν φορά τα σημάδια. Αν αλλάξουν είναι κάτι στην επιφάνεια της CCD (κάτι που όμως δεν μου φαίνετε να είναι).

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

ΦΙΛΕ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ.

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ,ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Ηα.ΕΑΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ Μ8), ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ,ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη. Τα λάθη που λες δεν είναι στο χέρι μου να διορθωθούν με αυτό τον εξοπλισμό. Για να σου δώσω να καταλάβεις, στα 40 δευτ. στο ύψος που έιναι το m16 και το m8, και με τη φωτορύπανση που έχω, η οθόνη ασπρίζει. Στην πραγματκότητα τα 30 δευτ. είναι σχεδόν το όριο που μπορώ να παίρνω χωρίς να φανεί η φωταύγεια της φωτορύπανσης. Έκθεση 1 λεπτού μπορεί να παρθεί μόνο κοντά στο ζενιθ απο την περιοχή μου.

Επίσης το θέμα οδηγητικά λάθη, πάλι δε μπορώ να κάνω κάτι αυτή τη στιγμή. Τα όποια λάθη οφείλονται σε κινήσεις απο τον αέρα και την πολική ευθυγράμμιση (την οποία κάνω όσο ακριβέστερα γίνεται). Για να δω καλύτερη οδήγηση το επόμενο βήμα έιναι guiding scope-guiding camera.

Συνεπώς πιστεύω αυτό είναι το όριο του μέχρι τώρα εξοπλισμού μου απο τον ουρανό στην Άθήνα. Για καλύτερα αποτελέσματα χρειάζομαι πρώτον καλύτερο ουρανό και δεύτερον guiding scope. Απο την Αθήνα πράγματι όπως λες ένα Ηα θα βελτίωνε νεφελώματα όπως αυτό, γι' αυτό μάλλον θα είναι η επόμενη μου αγορά.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης