Jump to content

Μ27 Dumbell Nebula - July 07



TAK130, ST2000XM, G11, LRGB 6x4min-6x4min-6x4min-6x4min. Βελτιωμένη απο την περυσινή με καλή εστίαση αλλα με το γνωστό πρόβλημα που εχω με το Guiding. H φωτογραφία είναι ενα καλό παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνει κάποιος που εχει μηχανή με διπλό CCD. Ψάχνοντας για κατάλληλο αστέρι για οδήγηση, αφου το βρήκα δεν έλεγξα το κεντράρισμα του κύριου στόχου ( ο οποίος είχε ταξιδέψει στην ακρη του κύριου CCD). Ημουν τυχερός γιατι θα μπορούσα να είχα φωτογραφίσει μονο αστέρια !

From the category:

Νεφελώματα

· 5207 images
  • 5207 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Πέτρο αν το είχε προσέξει θα ήταν το best, προσωπικά μου άρεσε πολύ η χρωματική απόδοση του Μ27 σου.

Καθώς και τα άστρα σου που δεν είναι καμένα και βλέπουμε κίτρινα-κόκκινα-μπλε, νομίζω ότι είναι δείγμα καλού υπολογισμού των χρόνων έκθεσης και φυσικά της τελικής επεξεργασίας.

 

Καλή συνέχεια

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πετρο,

 

Μου κανει εντυπωση το προβλημα που περιγραφεις. Εγω με την προσφατη φωτογραφηση του Μ27 ειχα προβλημα με τον αστερα οδηγησης για τον αντιθετο λογω ... με τοσους υποψηφιους αστερες σε αυτη την πλουσια περιοχη του ουρανου, ειχα προβλημα με το καλιμπραρισμα καθως και την οδηγηση επειδη στο ιδιο πεδιο ειχα πολλαπλους αστερες με παρομοιο μεγεθος.

 

Τελος παντων, το αποτελεσμα σου ειναι καλο!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας.

Αντώνη σέυχαριστώ ιδιαίτερα για τις πληροφορίες σου σχετικά με deconvolution Θα το ψαξω τώρα τον χειμώνα περισσότερο. Ισως προσπαθήσω να βρω και το astroart. Οσο παράξενο και εαν σου φαίνεται πάντως παιδεύτηκα αρκετα΄να βρω αστέρι με το οποίο να είχα καλό autoguider calibration για την φωτογραφία του Μ27 εκείνο το βράδυ. Ισως να ήταν η διαδρομή ψαξίματος που ακολούθησα. Ξαναδοκιμάζοντας πρόσφατα στον ιδιο στόχο δεν είχα αυτο το πρόβλημα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πετρο,

 

Τωρα καταλαβα το προβλημα σου ... και υπαρχει ωραια λυση ... μην ξεχνας οτι και ο κυριως αισθητηρας μπορει να χρησιμοποιηθει για το "autoguider calibration" και οποτε δεν θα υπαρχει το προβλημα που αντιμετωπησες.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης