Jump to content

BacktotheFuture

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της BacktotheFuture Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Μόλις(πριν κανα τεταρτο) είδα έναν με γυμνό μάτι. Ο Διας οδηγός προς το παρών φάτσα κάρτα στην ανατολική μεριά! Ελπίζω το ξυπνητήρι στις 4 να κάνει δουλειά!!! Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  2. BacktotheFuture

    Νεος Νο 2

    Καλησπέρα!!! Τώρα που έχω τα Pentax 10 x 50 PCF WP II, ψάχνω να βρω ένα τρίποδο. Έχετε μήπως κάτι σίγουρο να μου προτείνετε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. BacktotheFuture

    Σελήνη και Δίας κοντά

    Νομίζω ότι με παρακολουθούν πάνω απ το σπίτι μου το φεγγάρι, ο Διας και ο Μικρός Κύων ο οποίος λαμπιρίζει σε μπλε αποχρώσεις!!! .....
  4. Δε βρήκα το κατάλληλο τόπικ για να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου...και τη γράφω εδώ. Χτες το βράδυ χωρίς τηλεσκόπιο ή κυάλια...είδα τα σύνορα του γαλαξία μας στον ουρανό...στο φραγκοκάστελο νότια της κρήτης!!! Απίστευο θέαμα και δέος!! Σκοτεινός ουρανός,γεμάτος αστέρες και τα σύνορα του γαλαξία μας να διασχίζουν τη θέα!!!!!
  5. BacktotheFuture

    Τη Συμβουλή Σας

    Καλησπέρα σας! Έχω καταλήξει να αγοράσω ένα dob 8''. Δε πάω στο 10'' λόγω χρημάτων. Πριν προχωρήσω σε αγορά όμως έχω ένα ερώτημα/ενδιασμό: -Αγορά ενός καλού τηλεσκοπίου γύρω στα 400 ευρώ? Ή ένα μικρό με έχτρα και εξαρτήματα που θα το κάνει ''τούμπανο'' και ποιο εύχρηστο????
  6. BacktotheFuture

    Νεος Νο 2

    Pentax XCF 10x50 Τι γνώμη έχετε για αυτά τα κιάλια? Αυτά έχω εντοπίσει. Με διαφορές στη τιμή ανά χώρα. Αγγλια Ελλάδα και Αμερική. http://www.akalavrentzos.gr/product.php?products_id=313 http://www.amazon.co.uk/PENTAX-XCF-10X50-PORRO-BINOCULARS/dp/B002OYMJ22 http://www.amazon.com/Pentax-65792-Xcf-Binoculars/dp/B0074KJ14U
  7. BacktotheFuture

    Νεος Νο 2

    Όσο μου γράφεται, τόσο θα κατεβαίνω σε μπάτζετ (για τη μελλοντική αγορά τηλεσκοπίου) Θα δώσω για αρχή ένα 50άρικο για κιάλια, σε συνδυασμό με το βιβλίο και το stellarium να μάθω πρώτα τον ουρανό. Απλά θα ήθελα να μου προτείνεται ένα ζευγάρι κιάλια γύρω σε αυτά τα λεφτά χωρίς να χρειαστώ εξοπλισμό. Δε ξέρω ποια μάρκα να διαλέξω και τι μεγέθυνση/διάμετρο να έχουν. Τουλάχιστον ποια να μη διαλέξω μη τυχόν μου βγουν τα μάτια έξω και ταλαιπωρηθώ άδικα! Ποια από τα παρακάτω να διαλέξω: http://www.hobbi.gr/product_info.php?products_id=6290 http://www.e-photoagora.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=31971 http://www.hobbi.gr/product_info.php?products_id=4806 Συγνώμη αν κουράζω...
  8. BacktotheFuture

    Νεος Νο 2

    Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Διαβάζοντας τις απαντήσεις στο σύνολο κατέληξα στο να μη δώσω τελικά μάξιμουμ 200 ευρώ για κιάλια αλλά 100. Βέβαια η τελευταία απάντηση του astrovox πήγε να με γυρίσει πίσω αλλά δε τα κατάφερε! Το stellarium το έχω κατεβάσει στο Laptop. Θα πάω σε κατηγορία 10χ? Οπότε το θέμα είναι 10 χ πόσο? Νεφελώματα θα μπορώ να δω με οποιοδήποτε 10χ? κυάλια?
  9. BacktotheFuture

    Νεος Νο 2

    Καλησπέρα σας Θα κάνω και γω τη μικρή μου εισαγωγή. Είμαι νέος στο χώρο. Εδώ και 3 μήνες παρακολουθώ το φόρουμ και παίρνω γνώμες για το πως θα κινηθώ στο χώρο της αστρονομίας. Ομολογώ ότι το φόρουμ με προσγείωσε στη γη, και γενικά μου έδωσε να καταλάβω ότι ο χώρος αυτός θέλει προσπάθεια και στη πάροδο του χρόνου τα αποτελέσματα μπορεί απλά να σε απογειώσουν σε απίστευτα μέρη. Ξεκινάω με το μπάτζετ που διαθέτω: μάξιμουμ 150-200 € για κιάλια (μαζί με εξοπλισμό). Στόχος μου αρχικά είναι να γνωρίσω το φεγγάρι. Να μάθω τους αστερισμούς. Να δω για πρώτη φορά αστρικά σμήνη. Να δω γειτονικούς πλανήτες. Δε ξέρω αν μπορώ να καταφέρω να δω κάποια στιγμή & νεφέλωμα σε αυτό το μπάτζετ. Αν και θα το επιθυμούσα. Για τη ''καθαρότητα'' του ουρανού, σημειώνω ότι μένω στην επαρχία. Οπότε υπάρχει πρόσβαση σε απομονωμένα μέρη μακριά από το φως. Ξεκινώντας απ΄το μπαλκόνι του σπιτιού μου ή τη ταράτσα της πολυκατοικίας. Μέχρι να πάρω τα βουνά. Ή το δάσος που είναι και δίπλα...ή και στη θάλασσα κάτω από βραδινούς καθαρούς ουρανούς. Κύριος στόχος λοιπόν προς το παρών, είναι να πάρω ένα ζευγάρι κιάλια να εξοικειωθώ με τον ουρανό. Ήδη εδώ και μερικές βδομάδες έχω αγοράσει το nightwatch. Κι όταν με το καλό θα έχω μάθει τα βασικά μακάρι να αποκτήσω σε μεταγενέστερο χρόνο ένα dob 8 ή 10 να παρατηρώ μαζί με τα παιδιά μου. (ήδη ο ένας μου γιος 2 χρονών, ξέρει το φεγγάρι) Αρκετά κούρασα. Ανυπομονώ τις απόψεις σας και τις δικές σας οδηγίες για να προχωρήσω σε αγορά.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης