Jump to content

Μετά το Light Box ήρθε το Dark Box


ziorange

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από κουβέντα που είχα με τα παιδιά στο chat σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να υπάρχει μία λύση που θα επιτρέπει την λήψη darks ακόμα και κατά την διάρκεια της ημέρας για να γλιτώνουμε χρόνο! H κατασκευή είναι πολύ απλή με 2 ανεμιστήρες εισόδου εξόδου για να παίρνει τον αέρα της η camera! Φως περνάει μόνο από την τρύπα εισόδου των καλωδίων αλλά και αυτό πιστεύω φτιάχνεται εύκολα! Με την ίδια λογική θα μπορούσε να κατασκευαστεί και κάτι για dslr μηχανές με πιο εξελιγμένο σύστημα ψύξης όπου εκεί θα ήταν ακόμα πιο χρήσιμο!! Δοκιμή δεν έγινε ακόμα αλλά πιστεύω πως θα είναι μια χαρά!

darkbox3.jpg.881064b4d5628239f6081201a012b805.jpg

darkbox2.jpg.df6c91270439d898994b695d3970f48e.jpg

darkbox1.jpg.39556e03e590b518376b1e598494c8e7.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Την ιδια ιδεα ειχα και εγω εδω και πολυ καιρο, αλλα λογω ελλειψης χρονου δεν προλαβα να την κανω. με ενα ζευγος peltier καθως και εναν ελεγκτη για την θερμοκρασια του που πηρα απο ebay.

 

μπορεις να δωσεις περισσοτερες λεπτομεριες της κατασκευης; το κουτι πλην της μονωσης που βλεπω στο καπακι του εχεις κανει καμια αλλη μονωση; για την θερμοκρασια που θα τραβας τα dark πως θα την υπολογιζεις; θελω να πω αν τραβας φωτο στους 5 βαθμους και θες dark την επομενη μερα αλλα η θερμοκρασια την ημερα (αλλα και στο σπιτι) μπορει να ειναι πχ 15 βαθμους αυτο δεν θα εππηρεασει τα dark;

 

τελος ο ανεμηστηρας μεσα στο κουτι τι εξυπηρετει (εκτος και αν ειναι καμερα)

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Λοιπόν, Ο ανεμιστήρας μέσα στο κουτί είναι της cameras! Τα ανεμιστηράκια δεν παίζουν το ρόλο της ψύξης απλά εισάγουν αέρα μέσα για να μην ζορίζεται η camera! Το θερμόμετρο είναι πιο πολύ για εφέ. Η κατασκευή απευθύνεται για ccd cameres με ελεγχόμενη ψύξη, έτσι μπορείς να επιτύχεις την θερμοκρασία που είχε την προηγούμενη βραδιά! Από εκεί και πέρα με ένα πιο εξελιγμένο σύστημα ψύξης θα μπορούσε να γίνει ένα μικρό ψυγείο το οποίο θα εξυπηρετούσε τους χρήστες dslr κάμερας!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το dark box ειναι απλα ενα σκοτεινο κουτακι για να βγαζει darks την ημερα επειδη ισως να βαριεται να περιμενει να βραδιασει και να βγαλει τα darks σε ενα σκοτεινο σημειο του σπιτιου.

Επειδη λοιπον αν βαλει ετσι σκετη την καμερα μεσα στο κουτι θα σκασει εβαλε ενα ανεμιστηρακι να βαζει αερα και ενα να βγαζει ωστε να αναπνεει η καμερα.Εχει βαλει σκιαστρα και στα δυο ανεμιστηρακια ετσι ωστε να μην περναει το φως.Ολα αυτα για καμερες που εχουν ελεγχομενη ψυξη.

Επαναλαμβανω δεν ηθελε να κανει ψυγειο γιατι δεν υπαρχει λογος.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης