Jump to content

Νέος στο φόρουμ αλλά και στην αστρονομία


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φίλοι μου. Ονομάζομαι Κωνσταντίνος, κατοικώ στην Αθήνα και εδώ και λίγους μήνες έχει αρχίσει η ενασχόληση μου με την αστρονομία. Χθες μου φέρανε ένα τηλεσκόπιο ονόματι bosma omega mc 6/12, το οποίο το είχανε χρησιμοποιήσει ελάχιστες φορές. Για το λόγο ότι μέσα στα καλούδια που μου φέρανε δεν υπήρχε κάποιο manual θέλω να συμβουλεύω εσάς περί του συγκεκριμένου τηλεσκοπίου. Εάν κάποιος ξέρει ας μπει στον κόπο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλως ήρθες φίλε Κώστα στο χώρο της αστρονομίας ! Είναι πράγματι μία από τις καλύτερες ασχολίες που θα μπορούσε κανείς να κάνει,διότι εκτός από την πνευματική διεύρυνση, μπορεί κανείς να κατανοήσει τη θέση του στο σύμπαν και να θαυμάσει τα δημιουργήματα αυτά της φύσης που λέγονται πλανήτες,άστρα,γαλαξίες και νεφελώματα. Κάτω από ένα κατασκότεινο ουρανό(σιγουρα όχι αυτόν της πόλης) μπορούμε να δούμε χιλιάδες αστέρες στο ουράνιο στερέωμα και να σπάσουμε τα όρια του χώρου αλλά και του χρόνου ταξιδεύοντας με τα τηλεσκόπιά μας έτη φωτός μακρυά! Πληροφορίες για το τηλεσκόπιο που διαθέτεις δε μπορώ εγώ να σου δώσω, καθώς υπάρχουν πιο έμπειροι στο forum σχετικά με θέματα εξοπλισμού. Μπορείς όμως να διαβάσεις τα εισαγωγικά άρθρα, παρέχουν ότι χρειάζεσαι για την ομαλή εισαγωγή στο "άθλημα"! Καλή αρχή !
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

απο μια ανζητηση που εκανα προκειται για maksutov τηλεσκοπιο, το πιο σημαντικο που πρεπει να προσεξεις ειναι η ευθυγραμμιση των οπτικων https://www.google.gr/search?q=maksutov+collimation&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=J9jiVYi8N4KtUZSljJgP

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριςτω πολύ φίλε Κωνσταντίνε για την πληροφόρηση. Το έστησα πάνω στο τρίποδο και το έχω αφήσει προσωρινά εκεί.

ΥΓ: από περιέργεια Κοίταξα μέσα από το στόχαστρο, (σε σχετικά κοντινή απόσταση) αντικείμενα στη γειτονιά μου και μου εμφανίζοντας όλα ανάποδα, ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα και απο εμενα,

 

Για να στα δειξει κανονικα θα χρειαστεις διαγωνιο 90 μοιρων. Απλα μετά θα στα δείχνει αντίστροφα (το αριστερα - δεξια).

 

Επίσης προσεχε το γυαλι μπροστα να ειναι καθαρο και να μην εχει φθορες. Μην το καθαρισεις με AZAX!!!! Θα το χαλασεις! Παρε αυτα καθώς και μια φουσκα. Εμενα μου εχουν λυσει τα χερια!

 

http://www.planitario.gr/pani-katharismou-optical-wonder-cloth.html

http://www.planitario.gr/ugro-katharismou-optical-wonder-fluid.html

 

Φουσκα σκονης θα βρεις σε καταστημα με οπτικα στα 5 ευρω.

 

Παντελης

SkyWatcher Esprit 100ED PRO Triplet

ASI183MM-C Pro | Canon EOS 100D

ZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOS

ZWO OAG w/ ASI290MM Mini

SkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMOD

PegasusAstro Pocket Powerbox

Intel Compute Stick

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Λοιπόν παιδιά τα έκανα όλα εντάξει με το τηλεσκόπιο. Εδώ και δυο ώρες κοιτούσα τη Σελήνη με ένα φακό 25mm και με έναν 10mm, και η απορία μου είναι εάν γίνεται να αγοράσω κάποιον επιπλέον φακό που θα μου επέτρεπε να δω τη Σελήνη ακόμα πιο κοντά, είναι εφικτό αυτό;

ΥΓ: (το μοντέλο των δυο αυτών φακών που έχω στη διάθεση μου είναι: series 500 Plossl. Οι φακοί που θα μου επιτρέψουν να δω τη Σελήνη πιο κοντά(εάν αυτό είναι εφικτό) πρέπει να είναι της ίδιας εταιρείας; Ή το ίδιο μοντέλο;)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλώς ήρθες!

 

Κάπου στο τηλεσκόπιό σου αναγράφει εστιακή απόσταση (focal length). Αυτός ο αριθμός όταν διαιρεθεί με την εστιακή απόσταση του προσοφθαλμίου που χρησιμοποιείς σου δείνει την μεγένθυνση.

 

π.χ.

focal length=1250mm

προσοφθάλμιος=10mm

Μεγένθυνση=1250/10=125 x

 

Βέβαια όσο μεγαλώνεις την μεγένθυνση τόσο πιο σκοτεινό άρα και χαμηλής ποιότητας είναι το είδωλο. Το ποσό του φωτός που συγκεντρώνει το τηλεσκόπιο είναι ανάλογο με την διάμετρο του φακού.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ πολύ gkriemba και ζήτω κατανόηση για τον βομβαρδισμό με ερωτήσεις λόγο της απειρίας μου και της έλλειψης του εγχειριδίου. Στο τηλεσκόπιο αναγράφεται focal length: f=1800mm, το μόνο που κατάφερα να κάνω εχθές το βράδυ είναι να πειραξω τον κύλινδρο που γυρίζει δεξιά αριστερά και που επηρεάζει την εστίαση ώστε να φανούν τα αντικείμενα που κοιτά ελαφρώς καλύτερα. Σ'αυτο το στάδιο είχα μπερδευτεί και γι αυτό αναζητούσα κάποιον φακό ώστε να βλέπω πιο κοντά τη Σελήνη. Αυτός ο κύλινδρος που πείραζα χθες είναι για να ξεθολωνει την εικόνα. Σύμφωνα με αυτά που μου είπες μπορώ να πραγματοποιήσω 1800(mm)/10(mm)=180x , το ερώτημα μου είναι εάν γίνεται κάποιο είδους ζουμ με τον ήδη υπάρχον φακό ή εάν το 180χ που πραγματοποιείται με την τοποθετηςη Του φακού επάνω στο τηλεσκόπιο ή θα πρέπει να προβώ σε αγορά νέου για να δω ακόμα πιο κοντά κάποιο αντικείμενο.

 

ΥΓ: για να βοηθήσω περισσότερο να κατανοήσετε αυτό που έχω στο μυαλό μου, θα ήθελα να δω τη Σελήνη όσο κοντά τη βλέπει αυτός εδώ : http://youtu.be/FOVxzK5QCEo που χρησιμοποιεί το ίδιο τηλεσκόπιο. Απλά αυτά που αναγράφει στην περιγραφή αυτός σε μένα είναι ακόμη άγνωστα.

 

Edit: νομίζω πως αυτός στο βίντεο χρησιμοποιεί φακό: Meade Series 5000 TeleXtender 3X 1.25" όπως αναγράφει, επομένως ο φακός είναι αυτός που καθιστά αυτό που αντικρίζω στο βίντεο;

Επίσης ο συγκεκριμενος φακός που χρησιμοποιεί έχει 1.25mm ή 3.75mm

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Με το συγκεκριμένο προσοφθάλμιο σταθερού τύπου 10mm δεν μπορείς να αλλάξεις την μεγένθυνση.

 

Αυτό που πείραξες λέγεται εστιαστής και είναι όντως για να καθαρίζει το είδωλο.

 

Το τηλεσκόπιο σου μπορεί να δει τη Σελήνη όπως στο video αρκεί να είναι σταθερό!

 

Αυτό που φαίνεται σαν νερό στην εικόνα είναι το φαινόμενο της διάθλασης του φωτός καθώς περνάει από αέρα διαφορετικού συντελεστή διάθλασης (ζεστό - πυκνό κ.λ.π.) και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι ονομάζουν «βράσιμο».

 

Στην θέση σου θα ξεκινούσα σταθεροποιώντας όσο καλύτερα γίνεται το τηλεσκόπιο πάνω σε μια βάση και θα χρησιμοποιούσα για προσοφθάλμιο τον φακό των 20mm, μέχρι να συνηθίσω τις κινήσεις κ.λ.π., και μετά θα περνούσα στον φακό των 10mm. Όσο μικρότερη η εστιακή απόσταση του φακού τόσο μεγαλύτερη η μεγένθυνση.

 

Έχε υπόψη σου ότι στο video η φάση της Σελήνης είναι διαφορετική.

 

argo.mysch.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μμμ αυτό με το βράσιμο το κατάλαβα πριν λίγα λεπτά που κοιτούσα τον Λυκαβηττό καθώς συνέβαινε κάτι παρόμοιο όπως με το φαινόμενο στο βίντεο. Λέγοντας μου βάση τι εννοείς; (Έχει σχέση με το αλφάδι που υπάρχει επάνω στο τρίποδο

 

ΥΓ1: θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου :)

ΥΓ2: θα βγάλω μερικές φωτογραφίες κάποια σημεία απο το τηλεσκοπιο και θα τις ανεβάσω μεςα στις επόμενες ώρες, για να μου πείτε (εάν είναι εφικτό) πια ειναι η λειτουργία τους.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το τηλεσκόπιό σου έχει 1800mm εστιακή απόσταση, δηλαδή έχεις 1800/10=180x μεγένθυνση με το φακό 10mm. Γενικά επειδή μας περιορίζει η ατμόσφαιρα, οι μέγιστες μεγενθύνσεις που χρησιμοποιούμε είναι συνήθως 300-400x, οπότε είτε πας σε ένα καλής ποιότητας 2x barlow να συνδυάσεις με το 10mm σου (360x) είτε σε ένα 6mm προσοφθάλμιο (300x). Αλλά αν ανεβάσεις τη μεγένθυνση θες καλή βάση στήριξης. Αυτό που εσύ λες "τρίποδο" και υποπτεύομαι εννοείς φωτογραφικό τρίποδο; Γιατί για τις μεγενθύνσεις που μιλάμε θες σταθερή βάση τηλεσκοπίου.

 

Στο βίντεο δε χρησιμοποιείται προσοφθάλμιος: όταν συνδέεις πλανητική κάμερα, ή webcam ή φωτογραφική μηχανή αφαιρείς τον προσοφθάλμιο και το φακό της κάμερας - το τηλεσκόπιο γίνεται ουσιαστικά ο φακός. Η "μεγένθυνση" σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται από το μέγεθος του σένσορα της κάμερας και από το αν θα χρησιμοποιήσεις barlow/teleextender.

 

Τέλος να διορθώσω αυτό που αναφέρθηκε, τα Maksutov κανονικά ΔΕ θέλουν ευθυγράμμιση και αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση π.χ. με τα SCT. Αν το εργοστάσιο δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά του, ή έχουμε καμιά "πτώση" μόνο τότε χρειαζόμαστε ευθυγράμμιση (που ανάλογα με το Maksutov μπορεί να είναι και δύσκολη).

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε μου καλησπέρα,

 

Από μια ματιά που έριξα στο internet η διάμετρος του τηλεσκοπίου σου είναι στις 6 ίντσες (150mm). Άρα η μέγιστη ωφέλιμη μεγέθυνση είναι στα 300x. Αν υπερβείς αυτή την μεγέθυνση το είδωλο θα είναι θολό και δεν θα καθαρίζει όσο και να προσπαθείς να το καθαρίσεις με τον εστιαστή. Ορισμένες φορές που υπάρχει πολύ καθαρή και σταθερή ατμόσφαιρα θα μπορούσες να φτάσεις το 300x και ίσως να το υπερβείς αλλά αυτές οι φορές είναι πραγματικά σπάνιες. Από την στιγμή που έχεις δύο προσοφθάλμια (10mm και 25mm) ένας φακός barlow 2x θα σου διπλασιάσει το εστιακό μήκος δηλαδή το 1800 θα γίνει 3600 αλλά δεν θα σου ήταν και τόσο χρήσιμος γιατί το 10mm προσοφθάλμιο θα σου δίνει μεγέθυνση στο 360x που σπάνια θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις. Από την άλλη το 25mm θα σου δίνει χαμηλότερη μεγέθυνση από ότι το 10mm μόνο του αλλά θα έχεις καλύτερο πεδίο.

 

Εφόσον θες παραπάνω μεγεθύνσεις από το 180x, η γνώμη μου είναι να προχωρήσεις στην αγορά ενός προσοφθαλμίου που θα σου δώσει μια μεγέθυνση της τάξεως του 220-240x παρά ενός barlow. Ο barlow είναι πιο χρήσιμος με τις χαμηλές εστιακές παρά με τις μεγάλες (για παρατήρηση, για την φωτογράφιση με κάμερα είναι άλλο θέμα).

 

Σκέψου όμως ότι σε συνδυασμό με το κούνημα που ίσως έχει και η βάση σου (το τρίποδο) θα είναι αδύνατο να παρατηρήσεις με τις μεγάλες (ή και τις μεγαλύτερες) μεγεθύνσεις.

 

Φιλικά

Στάθης

Φιλικά

Στάθης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καταρχάς, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και την στήριξη σας καθώς και για τις συμβουλές σας!

 

Δεύτερον τράβηξα μερικές φωτογραφίες από σημεία του τηλεσκοπίου που δεν γνωρίζω τη λειτουργία τους, για να μου πείτε εσείς σε τι χρησιμεύουν(εάν αυτό είναι εφικτό βέβαια).

 

Τρίτον δεν νομίζω να θεωρείται φωτογραφικό τρίποδο αυτό που έχω. Καθώς το τρίποδο ετούτο περιέχει και βαρίδια επάνω αλλά και αλφάδι (με τον γνωστό κύκλο και την φυσαλίδα). Δεν ξέρω τι εννοείτε λέγοντας μου ότι χρειάζομαι καλή βάση γι'αυτό σας μπερδεύω με τις δικές μου ορολογίες, επομένως, ζητώ την κατανόηση σας. Δείτε τις φωτογραφίες και κρίνετε! :)

 

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε το τηλεσκόπιο πάνω στο τρίποδο:

P1010245.jpg

 

Σε αυτήν εδώ τι φωτογραφία βλέπουμε "κάτι" το οποίο βρίσκεται πάνω από τα βαρίδια, δίχως να ξέρω που χρησιμεύει:

P1010238.jpg

 

Και εδώ, βλέπουμε "κάτι", κάτω απ'τον άσπρο σωλήνα του τηλεσκοπίου, που δεν ξέρω τη λειτουργία του.

P1010237.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν μπορείς τράβα μια φωτογραφία την κεφαλή του τρίποδου. Δηλαδή ποιο κοντά από την πρώτη και ποιο μακριά από τις άλλες δύο.

 

Το τρίποδο πάντως πρέπει να είναι ισημερινό. Και σίγουρα όχι φωτογραφικό.

Θεόδωρος Σπανός

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα και πάλι,

 

εδώ όπως σωστά το λες και εσύ δεν μιλάμε για τρίποδο αλλά για ισημερινή στήριξη (βάση).

Δεν έχει μοτέρ αλλά κοχλίες για χειροκίνητη οδήγηση. Ίσως να μπορείς να βάλεις αργότερα μοτέρ ορθής αναφοράς και απόκλισης αλλά πρώτα θα πρέπει να δούμε ποια στήριξη είναι.

Η δεύτερη φωτογραφία μάλλον είναι το αντίβαρο. Λογικά πρέπει να υπάρχει κάποιος άξονας που βγαίνει μέσα από την στήριξη για να μπορείς να ζυγίσεις το τηλεσκόπιο πάνω στην στήριξη.

Η τρίτη φωτογραφία μου φαίνεται πως είναι η πολική διόπτρα αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος γιατί την τράβηξες από πολύ κοντά.

 

Αν μπορείς όπως λεει και ο aiolos βγάλε ακόμα μερικές φωτογραφίες και από το πλάι αν μπορείς.

 

Φιλικά

Στάθης

Φιλικά

Στάθης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα σας φίλοι μου!

Το σπαθί είναι αντίγραφο του σπαθιού ενός βασιλιά (ποιανού δεν θυμάμαι :D ) και είναι φτιαγμένο στην Ισπανία.

 

Στο θέμα μας όμως, τράβηξα λίγες φωτογραφίες από το τηλεσκόπιο και νομίζω πως είναι αυτές που ζητούσατε. Εάν όχι θα βγάλω κι'άλλες.

 

Επίσης, το τηλεσκόπιο πρέπει να έχει μοτέρ. Καθώς συνδέω το καλώδιο του χειριστηρίου του με την θύρα που βρίσκεται πάνω στη βάση του τηλεσκοπίου και πατάω 1-2 κουμπιά ακούγεται ότι κάτι δουλεύει από μέσα, μα δεν αντιλαμβάνομαι να έχει αποτέλεσμα προς τα έξω. Έχει εντολές North και South καθώς και τα βελάκια αριστερά δεξιά αναγράφουν: Dec. και R.A..

 

 

 

P1010248_zpsl6oawijc.jpg

.

P1010247_zpszmlm0xhl.jpg

.

P1010251_zpsbkgowv1k.jpg

.

P1010249_zps4dvidsf7.jpg

 

 

 

ΥΓ: Στις παραπάνω φωτογραφίες γίνεται αρκετό ζουμ χωρίς να χαλάσουν τα pixels.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το σπαθί των οιωνών είναι δίπλα; :D

 

 

Θεούλης!!!

(Αν και έχεις φακελωθεί ως "αντι-dob") :)

 

Φιλαράκο, αν παίρναμε όλοι dob, θα είχαμε τώρα τέτοια threads με σπάθες κλπ;

Όχι, θα έλεγε ο άλλος πήρα dob τι κάνω, θα απαντούσες ζμπρώξε πάνω κάτω - δεξιά αριστερά μέχρι να δεις το φως το φως το αληθινό και τελείωσε η υπόθεση!

 

Επιστρέφοντας στον Κωνσταντίνο, βλέπουμε ότι έχει μια ισημερινή βάση με τα όλα της! Πολική διόπτρα, μοτέρ και στους δύο άξονες, κομπλέ!

Δεν την αναγνωρίζω όμως. Ας αρχίσουμε όμως με τα βασικά. Η βάση σου Κων/νε, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά βασικά ευθυγραμμίζεται με τον άξονα περιστροφής της γης και μετά με το μοτέρ της ακολουθά μόνη της τα αστέρια. Για να πετύχεις την ευθυγράμμιση χρησιμοποιείς την πολική διόπτρα, που είναι ένα μικρό τηλεσκοπιάκι πάνω στη βάση, ο προσοφθάλμιός του είναι από τη μεριά που έχει έναν αριθμημένο δακτύλιο και από την άλλη βγάζεις το καπάκι (και προσέχεις να περιστρέψεις τον άξονα των βαριδίων ώστε να μην εμποδίζει τη θέαση. Με αυτό σημαδεύεις τον πολικό αστέρα, αλλά όχι ακριβώς στο κέντρο. Έχει μια διαδικασία που αλλάζει ανάλογα με το τηλεσκόπιο (αν μπορείς βγάλεις μια φωτό που να φαίνεται τι βλέπεις μέσα από την πολική διόπτρα θα βοηθήσουμε παραπάνω), αλλά για απλή οπτική χρήση αρκεί χονδρική ευθυγράμμιση - το πολύ να σου φεύγουν από το πεδίο μετά από λίγη ώρα τα αντικείμενα και να τα ξαναπιάνεις...

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την χονδρική ευθυγράμμιση που μου ανέφερες και αυτό ακριβώς έκανα κάθε λίγο και λιγάκι για να μην φεύγει το είδωλο από η θέση του, (κάτι που εγώ δεν θέλω). Να τραβήξω φωτογραφία προτού πειραξω τον άξονα των βαριδίων στην πολική διόπτρα; Πως να το κάνω;

 

Έχω μερικές ακόμα ερωτήσεις:

 

1ον, η ευθυγράμμιση που θα κάνω θα παραμείνει εάν κατευθύνω το τηλεσκοπιο προς τον προορισμό που θέλω να δω;

2ον, αυτός ο αριθμημενος δακτύλιος σε τι χρησιμεύει;

3ον, θα τραβήξω φωτογραφία μέσα απτήν πολική διόπτρα καθώς βλέπει τον πολικό Αστέρα ή όχι;

 

Συγχωρέστε με για τις ανευ ουσίας ερωτήσεις μου, μα δυστυχώς δεν διαθέτω το χρηματικό ποσό που χρειάζεται για την αγορά ενός εγχειριδίου για τους Αρχάριους ώστε να απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις. Και για να πω την αλήθεια, προτιμώ να λύνονται οι απορίες μου με παρεούλα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

η βαση που εχεις ειναι η cg5 ή κλόνος της, δες εδω το εγχειριδιο http://www.celestron.com/c3/images/files/downloads/1196122269_cg5mount9151791.pdf αν και το χειρηστηριο που εχεις ειναι μονο για βασικες χειροκινητες λειτουργιες της βασης

 

οι αριθμημένοι δακτυλιοι που ειναι σε καθε αξονα ειναι δακτυλιοι συντεταγμενων για να μπορεις να βρισκεις χειροκινητα τους στοχους στον νυκτερινο ουρανο. στην πραξη ομως ειναι σχεδον αχρηστοι μιας και δεν παρεχουν την ακριβεια που πρεπει να εχουν σε βασεις μαζικης παραγωγης

 

δες και εδω μερικες εξτρα πληροφοριες

 

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΣευχΡιστω πολύ Κώστα! Θα τα δω και θα τα διαβάσω σιγά σιγά μεςα στο μήνα, διότι χθες άρχισα φροντιστήρια και ο χρόνος εχει αρχίσει να στενεύει, όπως καταλαβαίνεις. Ότι ερώτηση έχω θα την κάνω σε αυτό το νήμα.

 

ΥΓ: αν έχετε κάτι να μου αναφέρετε ή να με συμβουλεύετε η ότι δηποτε θελήσετε απαντήστε σε αυτό το νήμα και εγώ θα το δω :D

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης