Jump to content

Πρώτο Φώς για το Rc14


geonik

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε δοκιμάσει να κάνετε collimation σε RC , λοιπόν εγώ είχα κάνει collimation σε απλά Casegrain πάρα πολλές φορές και νόμιζα ότι κάτι ήξερα.

Έτσι αποφάσισα ότι θα έπρεπε να κάνω και στο RC, έ μετά από μια ολόκληρη σχεδόν νύχτα αποδέχτηκα ότι δεν μπορούσα να το κάνω και σταμάτησα εκεί που ήμουν . Λίγο πριν ξημερώσει τράβηξα τρία frames των 10 λεπτών στο L για να δώ τι γίνεται, αυτό λοιπόν είναι το πρώτο φώς , το τηλεσκόπιο σίγουρα παίρνει πολύ βελτίωση στην ευθυγράμμιση.

Τέλος πάντων πρέπει να πώ ότι είναι μια απόλαυση να το χρησιμοποιείς όλα δουλεύουν καλύτερα είναι εξαιρετικό να βλέπεις πόσο στιβαρή είναι η κατασκευή και ότι μέχρι το τσιπάκι της CCD δεν υπάρχει καθόλου flexure , ακόμη και η Paramount θέλει κιλά για να αποδώσει !!


From the category:

Νεφελώματα

· 5207 images
  • 5207 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Γιώργο απλά ΣΟΥΠΕΡ... :shock: :shock: :shock:

Εύχομαι καλό collimation. Ο άλλος Γιώργος κάτι μου είχε πει για το Takahashi collimation tool για RC. Θα στα πει καλύτερα εκείνος...

 

Άντε εύχομαι σύντομα και ένας 16803..... :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Γιώργο δεν ξέρω αν εχεις κάνει crop στην εικόνα πάντως αν δεν έχεις κάνει νομίζω οτι είσαι πάρα πολυ κοντα στο απόλυτο.Το colimation παίδεψε και εμένα πολύ ώσπου ανακάλυψα οτι πρέπει να πειράξω και το πρωτεύον γιατι δεν μπορούσα να διορθώσω περισσότερο τα αστέρια στις γωνίες.Ευτυχώς όμως με βοήθησε η διαδικασία με μάσκα Bachtinov σε συνδιασμό με το ccdInspector που βρήκα εδώ.Καλή συνέχεια με το ''θηρίο'' :wink: http://deepspaceplace.com/gso8rccollimate.php
Σύνδεσμος για σχόλιο

Βασίλη το Takahashi collimation tool το έχω δεί, δεν έχω ρωτήσει πόσο αποτελεσματικό είναι, εγώ υποτίθεται οτι ακολουθούσα μια διαδικασία

με CCD που όμως δεν δούλεψε τόσο καλά, πρώτον γιατί δεν είχα αναλυτικές οδηγίες και επίσης στη συνέχεια κατάλαβα οτι θα πρέπει να ψάξω για να κάνω align τους καθρέπετες με κάποια σημάδια.

Οι καθρέπετες στα RC όχι μόνο είναι ζευγάρι αλά επίσης είναι και align με κάποια σημάδια πάνω στο cell έτσι ώστε να έχεις τον ελάχιστο αστιγματισμό.

Επειδή τώρα κατά την μεταφορά απο την Αμερική οι καθρέπετες έχουν περιστραφεί απο τα σημεία που έχουν εγκατασταθεί δεν είναι align o ένας με τον άλο. Εγώ δεν το έχω κάνει align αυτό γιατί πρέπει να λύσω το τηλεσκόπιο.

Οπότε αυτό είναι το σημείο που ξεκινάω και μετά βλέπουμε Δυστυχώς αυτά τα τηλεσκόπια χρειάζονται αρκετές ρυθμίσεις μέχρι να το φέρεις στο σημείο που θέλεις.

Εγώ απλά ηθελα να δώ αν υπάρχει κάποιο χοντρό πρόβλημα.

H φωτογραφία είναι με την STL11000 και το πεδίο είναι χωρίς crop.

Επίσης δεν έχω κάνει καθόλου επεξεργασία γιατί ο σκοπός είναι να δώ το πεδίο και τα αστέρια στην άκρη !!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μάζεψε πράγμα το εργαλείο.... άντε να δούμε και μεγαλύτερες εκθέσεις.

 

εγώ πάντος δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στις εκθέσεις

Σύνδεσμος για σχόλιο
Άν θέλει collimation το τηλεσκόπιο εγώ πάντως δεν το καταλαβαίνω απο την φωτογραφία. Φαίνεται εεξαιρετική σε όλο το πεδίο. Άντε καθαρούς ουρανούς να το χαρείς. αναμένουμε με με το καλό την πρώτη ολοκληρωμένη φωτογραφία. :)
Σύνδεσμος για σχόλιο

Πολύ ωραίο αποτέλεσμα Γιώργο, Μπράβο!!

Να δω τι άλλο θεαματικό θα δούμε στο μέλλον απο εσένα!! :P

Αντε καλή συνέχεια!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης