Jump to content

ΗΛΙΟΣ πυρινεs γλωσσεs


krisgym

celestron nexstar 4se maksutov-afocal 25mm kai sony 6mp.filter baader astrosolar kai uv. 15 foto. 10-12-07 ωρα 16-00.

From the category:

Ο Ήλιος στο Ha

· 688 images
  • 688 images
  • 1757 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

καλημερα Στεφανε , εχω χρησιμοποιηση φιλτρο baader astrosolar και φιλτρο UV. ειναι απο 15 φωτο που πηρα με πειραματισμο στο iso απο 150-200. Ηλακεs προεξοχεs.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Μα με αυτά τα φίλτρα είναι αδύνατο να φανεί οποιαδήποτε ηλιακή προεξοχή! Οι ηλιακές προεξοχές επειδή εκπέμπουν στη φασματική γραμμή Ηα και είναι εκατομμύρια φορές αμυδρότερες από το υπόλοιπο ηλιακό φως, απαιτούν πανάκριβα φίλτρα ($1500~$6000), προσεκτικά ρυθμισμένα, μόνο και μόνο για να απομονωθούν και να αρχίσουν να φαίνονται. Γι αυτό όταν εμφανίστηκε το «πάμφθηνο» PST της Coronado ($500) γνώρισε μεγάλη επιτυχία μεταξύ των ερασιτεχνών. Είναι ο πιό φθηνός τρόπος για να δούμε στοιχειωδώς κάποιες ηλιακές προεξοχές. Αυτό που φωτογράφισες στο χείλος του Ήλιου είναι κάποιο αποτέλεσμα από τα οπτικά σου (κάποια εσωτερική αντανάκλαση ίσως;) και ασφαλώς δεν ανήκει στον Ήλιο. Με άλλα λόγια, ο Ήλιος δεν έχει προεξέχοντες σχηματισμούς που να είναι ορατοί στο συνεχές φάσμα των φίλτρων Baader Astrosolar και Ultra Violet.

Δες περισσότερα στις ιστοσελίδες:

http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_prominence

http://www.coronadofilters.com/

http://www.optcorp.com/ProductList.aspx?uid=105-182-156-823-828

 

Φιλικά, Στέφανος

Σύνδεσμος για σχόλιο
καλημερα Στεφανε, ολα αυτα σωστα ειναι και τα ξερω, αλλα σε διαρκεια μιαs ωραs γιατι δεν ειχα και αλλη φωτο με προεξοχεs και ηταν μονο αυτη? δεν αλαξα τιποτα στο τηλε για να εχω εσωτερικη ανακλαση, εαν ειχα ανακλαση δεν θα την ειχα και σε αλλεs φωτο?
Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλησπέρα Χρήστο, καταλαβαίνω την απορία σου, αλλά δεν μπορώ να τη λύσω χωρίς να έχω μπροστά μου τη συγκεκριμένη φωτογραφική διάταξη και στις συνθήκες που χρησιμοποιήθηκε. Όμως για τους λόγους που περιέγραψα πιό πάνω, δεν υπάρχει ζήτημα για το αν ο σχηματισμός ανήκει στον Ήλιο ή όχι. Είναι κάποιο οπτικό «παράσιτο» άσχετο με την επιφάνεια του Ήλιου. Ωστόσο η τύχη το «μεταμφίεσε» επιτυχημένα!

Φιλικά, Στέφανος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης