Jump to content

BadCompany

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της BadCompany Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. BadCompany

    Βοήθια για Dobsonian 8 - Αρχάριος

    Θα κοιτάξω και τον zoom της baader , για εκεί πήγαινα αρχικά απλά διάβασα διάφορα αποθαρυντικα πράγματα για τα ζουμ, ακόμη και στο night watch του Dickinson. Αλλα αφού λέτε ότι είναι καλός πάω πάσο . Είμαι Ιόνιο , Κεφαλλονιά . Παρακολουθω από μπαλκόνι , στο οποίο είμαι εκτεθειμένος σε αέρα . Τισ προάλλες που παρατηρούσα τον Κρόνο είναι η αλήθεια ότι παρατηρούσα ένα μικρό κούνημα το οποία δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιο λόγο υπάρχει . Μάλλον είναι ο αέρας τελικά όπως λες. Μπωρω να γλυτώσω την έκθεση του τηλεσκοπιου σε πολύ αέρα αρκετά ευτυχώς , έχω χώρο στο μπαλκόνι που κόβει ο αέρας.
  2. BadCompany

    Βοήθια για Dobsonian 8 - Αρχάριος

    Σίγουρα μια αλλη βάση θα διευκολύνε την διαδικασία. Εσκεμμένα δεν την επιδιωξα μαζί με την αγορά του τηλεσκοπιου. Προτιμώ για αρχή σαν εμπειρία το star hopping και την manual κίνηση του τηλεσκοπίου , ώστε να εξοικειωθω με τον ουρανό και την γενική ιδέα . Σίγουρα κάποια στιγμή θα προχωρήσω σε μια άλλη βάση . Ως τότε όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα να ακολουθώ αντικείμενα χειροκίνητα . Ο 7μμ ναγκλερ φαίνεται και αυτός μια καλή ιδέα . Σχετικά με την υγρασία και τα λοιπά , διάβασα το thread για την διαύγεια , θα προσπαθήσω να το κοιτάξω . Υγρασία δυστυχώς το νησί έχει αρκετή συνήθως . Από πλευράς διαυγείς στο οπτικό μου πεδίο από εκεί που κάνω την παρατήρηση , έχω πολύ λίγα σπίτια και μετά θάλασσα (το λέω για τη διαύγεια και το seeing αυτό).
  3. BadCompany

    Βοήθια για Dobsonian 8 - Αρχάριος

    O Barlow είναι ξεχωριστά αγορασμενος και είναι ο χ2 της televue
  4. BadCompany

    Βοήθια για Dobsonian 8 - Αρχάριος

    Ετεινα προς 8mm η 10mm λόγο της μεγέθυνσης . Αυτό που θέλω να εστιάσω αυτήν την στιγμή σαν παρατήρηση, είναι όσο το δυνατόν καλύτερη παρατήρηση Κρόνου και δια
  5. BadCompany

    Βοήθια για Dobsonian 8 - Αρχάριος

    Καταλήγω στο 10mm delos σαν πρώτο καλό . Από εκεί και πέρα όταν ξαναπάρω κάτι θα ασχοληθώ με το βήμα. Αν υπάρχει κάποια πρόταση για κάποιο φίλτρο ή κάτι που θεωρείτε χρήσιμο είμαι ανοικτός σε προτάσεις. Σας ευχαριστώ ξανά για το χρόνο σας όλους !
  6. BadCompany

    Βοήθια για Dobsonian 8 - Αρχάριος

    Σε αυτό που είπε ο kkokkolis υπολογίζω. Μόλις τα τσεκαρα, super plossl αναγράφουν τα προσοφθάλμια
  7. BadCompany

    Βοήθια για Dobsonian 8 - Αρχάριος

    Οκαυ , κατάλαβα αρκετά πράγματα . Μην έχοντας όμως κάποιο σοβαρό προσοφθάλμιο ( δεν είμαι σίγουρος για την ποιότητα των προσοφθαλμιων με τα οποία ήρθε το dob, θα ήθελα πληροφορίες αν γνωρίζετε ). Οπότε μην έχοντας κάποιο καλό προσοφθάλμιο και έχοντας ήδη στην κατοχή μου 2χ Barlow της televue προβληματίζομαι στο πώς να ξεκινήσω , και τι να διαλέξω ανάμεσα στις επιλογές που έχω για τον delos. Αν δεν είναι καλά τα προσοφθάλμια του dob είναι εύκολο και μπωρω να ξεκινήσω ακόμη και με τον 10 . Αλλιώς με τον 10 ξεκινάω ήδη αλληλεπίκάλυψη
  8. BadCompany

    Βοήθια για Dobsonian 8 - Αρχάριος

    Οπότε τείνω να προτιμώ λοιπόν μεγαλύτερη μεγέθυνση να βγαίνει από το προσοφθάλμιο παρά συνδιασμό με Barlow .
  9. BadCompany

    Βοήθια για Dobsonian 8 - Αρχάριος

    fotodektis τώρα είδα την απάντηση σου. Από φωτορύπανση είμαι πολύ καλά , ζω σε χωριό της επαρχίας και έχω συνολικά πολύ λίγα φωτα μπροστά και γύρω μου . Δεν μπωρω να πω αν είναι τέλεια , σίγουρα δεν είναι απόλυτο σκοτάδι όπως στην κορυφή ενός βουνού, αλλά προς θεού δεν νομίζω ότι τίθεται καν θέμα σύγκρισης της φωτορύπανσης με πόλη. Από εκεί και πέρα σχετικά με το eye relief , γυαλιά φοράω , αλλά λόγο πολύ μικρής μυωπίας μπωρω και παρατηρώ με μεγάλη άνεση χωρίς γυαλιά. Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι στο χέρι μου , οπότε δεν νομίζω να υπολογίσω πάνω σε αυτές , θα έρθουν και καθαρές ημέρες. Ο λόγος που θέλω να προχωρήσω γρήγορα σε αγορά ενός καλου προσφθαλμιου , παρόλο που έχω πολύ λίγο χρονικό διάστημα το τηλεσκόπιο με τα δύο προσοφθάλμια που ήρθε μαζί , είναι ότι πιστεύω ότι θα δω τ ε ε α σ τ ι α βελτίωση με το δεκαρι delos από το δεκαρι που ήρθε με το τηλεσκόπιο . Ελπίζω να μην κάνω λάθος. Οι μεγεθύνσεις που θα πιάσω με τον δεκαρη delos θα είναι 1200/10 και /5 με Barlow , άρα 120 και 240 .Σχετικά με την παρακολούθηση και το μεγάλο πεδίο , μέχρι τώρα και με το eyepiece των 10μμ δεν είχα δυσκολία να παρακολουθήσω και να κρατήσω αντικείμενα εντός του οπτικού πεδίου. Σίγουρα όμως , μεγαλύτερο πεδίο αν δεν επιδρα αρνητικά στην ποιότητα εικόνας κλπ δεν θα έβλαπτε , απλά θα έμενε το αντικείμενο περισσότερη ώρα εντός του οπτικού πεδίου μου.
  10. BadCompany

    Βοήθια για Dobsonian 8 - Αρχάριος

    Τέλεια , θα προχωρήσω στον 10ρι. Κάποια άλλη προτεινόμενη προσθήκη όπως κάποιο φίλτρο που θα βελτίωση την παρατήρηση πλανητών ? Ίσως να έπρεπε κάποια στιγμή να πάρω και ένα μεγαλύτερο Barlow , αυτός που έχω είναι χ2.
  11. BadCompany

    Βοήθια για Dobsonian 8 - Αρχάριος

    Ευχαριστώ για τις πληροφορίες ακόμη μια φορά. Θα κινηθώ προς τον delos . Προτείνετε να πάω στον δεκάρη ? Ο δωδεκαρης θα δώσει 100χ και 200χ με τον barlow ενώ ο δεκαρης 120χ και 240χ. Ο εξαρης επίσης θα δώσει 200χ και 400χ . Βέλτιστος για την παρατήρηση των αντικειμένων που ζητώ είναι ο 10" θα λέγατε ?
  12. BadCompany

    Βοήθια για Dobsonian 8 - Αρχάριος

    Καλησπέρα ξανά. Πλήρως ικανοποιημένος με το dob, το οποίο χρησιμοποιώ εδώ και μια εβδομάδα, χρησιμοποιώντας τα 10mm και 25mm eyepieces με τα οποία ήρθε μαζί με τον 2χ Barlow της televue . Έχω αρχίσει και κοιτάω για αγορά κάποιου eyepiece. Αλλά προβληματίζομαι αρκετά στο τι να αγοράσω. Αρχικά είχα στο μυαλό μου baader zoom . Διαβάζοντας όμως λίγο σε κάποια φόρουμ , καθώς και στο night watch του Dickinson διάβασα αποθαρυντικα πράγματα σχετικά με τους zoom . Από εκεί και πέρα έχω κοιτάξει ethos, panoptic , plossl , nagler. Πάρα πολλές επιλογές . Θα ήθελα ένα προσοφθάλμιο κοντά στα 10mm για όσο καλύτερες παρατηρήσεις κυρίως Κρόνου , δια κλπ. Θα προτιμούσα ένα πολύ καλό προσοφθάλμιο από το zoom . Τα διαθέσιμα χρήματα για το eyepiece θα πήγαιναν maximum 300-350. Αποψεις ? Σχετικά με το τι eyepiece θα με βολεύει για καλές παρατηρήσεις Κρόνου δια . Προτιμώ καλύτερη ποιότητα πάρα περισσοτερα προσοφθάλμια ( π.χ. λειτουργικότητα του zoom). Σας ευχαριστώ .
  13. BadCompany

    Βοήθια για Dobsonian 8 - Αρχάριος

    Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τη βοήθεια. Προχώρησα στην αγορά dob 8 μαζί με Barlow x2 , και το night watch. Από εκεί και πέρα εν καιρό μπωρω να προχωρήσω στην αγορά του Baader. Σας ευχαριστώ !
  14. Καλησπέρα σε όλους. Ξεκινάω τα πρώτα μου βήματα στον τομέα και αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά τηλεσκοπίου. Μετά από έρευνα και ερωτήσεις κατέληξα στο Dobsonian 8 της SkyWatcher σε συνδυασμό με το βιβλίο Nightwatch του Dickinson. Να σημειώσω οτι ειναι η πρώτη μου επαφή με τηλεσκόπιο οπότε οι γνώσεις μου ειναι ιδιαίτερα περιορισμένες. Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα προσοφθάλμια καθώς αποτι έχω διαβάσει ειναι σίγουρα καλό να αλλάξω προσοφθάλμιο. Επίσης μου έχουν προτείνει / εχω διβάσει για το 2x Barlow της televue, τον οποίο ειμαι διατεθειμένος να αγοράσω. Υποθέτω οτι ο barlow κανει στο τηλεσκόπιο αυτό. Χρειάζομαι κάτι άλλο περα απο τον barlow ? Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες αν γίνεται καθώς οι γνώσεις μου ξαναλέω ειναι περιορισμένες ώστε να κατατοπιστώ και να προχωρήσω στην αγορά Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης