Jump to content

saner_2020

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με saner_2020

  • Γενέθλια 11/11/1995

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της saner_2020 Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Πολύ εντυπωσιακό φαίνεται και πρωτότυπο!! Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να κατασκευάσω κάτι τέτοιο και δεν έχω και τα εργαλεία.. πολύ ωραίο όμως!!!
  2. Η πρώτη μου σκέψη ήταν το goto, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να διαθέσω τόσα, προτιμώ να τα δώσω σε άλλες αναβαθμίσεις που θέλω να κάνω, ο κύριος λόγος όμως είναι ότι ακόμα μαθαίνω τον ουρανό και δεν θέλω να μπω στον πειρασμό του goto και να χάσω αυτήν την ευχαρίστηση Δεν έχω καταλάβει ακόμα τον μηχανισμό της ζάντας με το ρουλεμάν, αν υπάρχει όντως φωτογραφικό υλικό θα ήθελα πολύ και γω να το δω!!
  3. Το μόνο που φοβάμαι με την μείωση του πάχους στα 2/3 είναι μην αποτύχω στην εφαρμογή των βιδών και σπάσω η ραγίσω το ξύλο, αν και αυτή είναι η καλύτερη λύση. Σίγουρα θα προσθέσω και κάποια νεύρα, πόσο μάλλον αφού μειώσω και το πάχος. Επίσης πολύ καλή ιδέα η τρίγωνη βάση, και φαντάζομαι θα γλιτώσει αρκετό βάρος με την ίδια σταθερότητα.
  4. Πολύ ενδιαφέρον το lazy Susan. Παρόλαυτα προς το παρόν λέω να προχωρήσω με την απλή εκδοχή του. Και αν δω ότι με ζορίζει η δεν με καλύπτει η κίνηση θα προχωρήσω στην εφαρμογή του lazy Susan, φαίνεται πολύ ελκυστική η κίνηση του υπάρχει κάποιο κατάστημα η κάποιο site που μπορώ να το δω η να το αγοράσω;
  5. Καλησπέρα, πριν λίγους μήνες αγόρασα από εδώ το τηλεσκόπιο του τίτλου, λόγω έλλειψης γνώσεων δεν δοκίμασα ιδιαίτερα τις κινήσεις του, με αποτέλεσμα λίγο καιρό μετά να καταλάβω ότι υπάρχει θέμα στην κίνηση κατα το αζιμούθιο. Πρόσεξα λοιπόν πως το κάτω κομμάτι της στρογγυλής βάσης, έχει φουσκώσει σε κάποια σημεία(υποθέτω λόγω υγρασίας) και μου φρενάρει την κίνηση όταν το περιστρέφω. Οπότε σκέφτηκα 2 εκδοχές, η πρώτη είναι να αντικαταστήσω μόνο την στρογγυλή βάση με κόντρα πλακέ θαλάσσης (ίδιου πάχους και διαστάσεων) και η δεύτερη εκδοχή να αντικαταστήσω ολόκληρη την βάση, επίσης με κόντρα πλακέ θαλάσσης, μιας και μου αρέσουν και τα μαστορέματα και με σκοπό να είναι πιο ανθεκτική στον χρόνο.. Εννοείτε όλο αυτό να γίνει στα πλαίσια της πλήρης αντιγραφής του αρχικού σχήματος της βάσης και να χρησιμοποιήσω σαν πατρόν την ήδη υπάρχουσα βάση. Οπότε θέλω να ρωτήσω αν είχε ποτέ κανείς το ίδιο πρόβλημα και αν ναι πως το αντιμετώπισε.. Και επίσης αν ξέρετε τι πρόβλημα θα μπορούσε να προκύψει κατα την κατασκευή, η τι θα πρέπει να προσέξω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και τις συμβουλές σας.. λογικά θα το πάω σιγά σιγά με βαθύτερη έρευνα για να μην πάρω κάτι και το μετανιώσω, θα σκεφτώ πολύ σοβαρά αυτά που μου προτείνατε και θα δω και πόσα μπορώ να διαθέσω!! Ευχαριστώ πάρα πολύ!!
  7. Καλησπέρα σε όλους!! Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους σε αυτό το site γιατί πραγματικά έχω μάθει ΠΑΑΡΑ πολλά με όσα έχω διαβάσει εδώ, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Λοιπόν πρόσφατα αγόρασα το πρώτο μου τηλεσκόπιο από εδώ, ένα SW dobsonian 8’’ το οποίο έχει τα SUPER 10 και 25mm. Θέλω να το αναβαθμίσω με καλύτερα προσοφθάλμια (οικονομικά προς το παρόν). Βρήκα πρόσφατα στο astroshop.eu αυτό το set https://www.astroshop.eu/eyepieces/skywatcher-eyepiece-1-25r-super-ploessl-set/p,67538 και μου έκανε εντύπωση η τιμή για 2 SUPER PLOSSLS, ξέρετε αν είναι τα κλασσικά super plossl η αν είναι υποδεέστερα, μήπως να πάω σε κάτι άλλο; Επίσης το 7,5mm στην εικόνα φαίνεται πολύ μικρή η κόρη εξόδου, φαντάζομαι και το eye relief θα είναι αρκετά χαμηλό.. αλλά προς το παρόν δε μπορώ να διαθέσω λευτά για barlow. Και για ενδιάμεσο είδα αυτό https://www.astroshop.eu/eyepieces/auriga-eyepiece-swa-15mm-1-25-/p,65318 το οποίο έχει φαινόμενο πεδίο 70 που απ ότι διάβασα είναι το όριο για προσοφθάλμια 1,25’’. Θα εκτιμούσα πάρα πολύ οποιαδήποτε απάντηση σας!!! Ευχαριστώ πολύ!!! Ανδρέας.
  8. Καλησπέρα, έχετε πμ η κάποιο μαιλ; Ευχαριστώ.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης