Jump to content

emnik

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της emnik Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. emnik

    Skywatcher black diamond 100 ed pro vs 80ed pro

    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Θέλει σκέψη το πράγμα
  2. emnik

    Skywatcher black diamond 100 ed pro vs 80ed pro

    Καλημέρα Πριν από λίγες μέρες ζήτησα τη συμβουλή σας για νέο τηλεσκόπιο με απότερο σκοπό την αστροφωτογράφιση. Μου προτείνατε το skywatcher black diamond 80ed pro για το οποίο διάβασα πολλά και είχα αποφασίσει να κινηθώ προς τα εκεί. Παρόλα αυτά πριν δυο μέρες βρήκα σε άριστη κατάσταση μεταχειρισμένο (πρακτικά αχρησιμοποίητο) το ed100 σε πολύ καλή τιμή. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν πρέπει να το προτιμήσω... Έχω λίγο ενδοιασμούς εξαιτίας των διαφορών στο εστιακό μήκος (900 vs 600) και την ταχύτητα (f/9 vs f/7.5). Δεν μπορώ να βρω πολλά βιντεάκια στο you tube με το 100ed εν βρίσκω παρά πολλά με το 80ed! Παρόλα αυτά σε κάποια φόρουμ διάβασα καλά λόγια για το 100ed... Θα ήθελα λοιπόν τη δική σας γνώμη. Το 100ed το βρίσκω στα 500€ (999€ στο πλανητάριο καινούργιο) ενώ για το 80ed δεν το έχω βρει μεταχειρισμένο, ενώ καινούριο η τιμή του ξεπέρνά αρκετά τα 500€ (674€ στο πλανητάριο και λίγο φθηνότερο στο flo)
  3. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις μιας και άλλα είχα αρχικά στο μυαλό μου και θα την πατούσα Θα το ψάξω πλέον με τα νέα δεδομένα!
  4. @diorip με πρόλαβες! Ο μειωτής αν χρειάζεται είναι κάτι που πρέπει να πάρω εξ αρχής; ή αργότερα καθώς θα προχωράω; Και το ρωτάω γιατί το κόστος δεν είναι αμελητέο απ' ότι είδα...
  5. Μάλιστα... Η άλλη μου σκέψη είναι να πάω σε διοπττρικό. π.χ το SKYWATCHER BKED 80 Black Diamond https://www.planitario.gr/bked-80-black-diamond.html. Φαντάζομαι πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσω μειωτή εστιακού λόγου για φωτογράφηση... Το συγκεκριμένο είναι πολύ πιο ελαφρύ (3kg) και λογικά όλες οι προηγούμενες βάσεις θα είναι ικανές.
  6. Φαντάζομαι εννοείς ή το ένα ή το άλλο Η αμέσως επόμενη στήριξη που είδα ήταν η SKYWATCHER HEQ5 SKYSCAN PRO, Ισημερινή Στήριξη Ρομποτική https://www.planitario.gr/heq5-skyscan-pro-ishmerinh-sthrixh-rompotikh.html Το πάω σιγά σιγά Όσον αφορά το τηλεσκόπιο δεν θα ήθελα να πέσω κάτω από 8" ΟΤΑ αλλά όλα είναι ακόμη υπό σκέψη για αυτό ζητάω και τη γνώμη σας ως πιο έμπειροι.
  7. Καλημέρα σε όλους! Πρόκειται τους επόμενους μήνες να αγοράσω το πρώτο μου τηλεσκόπιο με απώτερο σκοπό την αστροφωτογράφηση. Από όσο έψαξα, κλείνω προς το SKYWATCHER QUATTRO 200/800DS (only tube): https://www.planitario.gr/quattro-200-800ds-only-tube.html Και ως βάση: SKYWATCHER EQ5 SYNSCAN Ισημερινή Στήριξη https://www.planitario.gr/eq5-synscan-ishmerinh-sthrixh.html ή CELESTRON ADVANCED VX, Στήριξη ρομποτική https://www.planitario.gr/advanced-vx-sthrixh-rompotikh.html Όσον αφορά κάμερα έχω ήδη μια παλιά 4/3 Mirrorless DSLR της Olympus που θέλω να πιστεύω ότι με ένα release shutter για αρχή μέχρι να μάθω τα βασικά θα κάνει τη δουλειά της... Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παραπάνω και κυρίως για τον αν η στήριξη ειναι ικανή για το εν λόγω τηλεσκόπιο μιας και το βάρος του είναι 9kg και η πρώτη στήριξη υποστηρίζει φορτίο μέχρι 10 ενώ η δεύτερη μέχρι 14 αλλά σε κάποιο review διάβασα ότι στην πραγματικότητα και για τις 2 πρέπει να υπολογίζω πολύ λιγότερα... Ισχύει κάτι τέτοιο; Επιπλέον τι άλλο εξοπλισμό θα χρειαστώ στην αρχή; Απ ότι έχω δει κάποιους αντάπτορες για τη κάμερα (T Ring και έναν ακόμη ) Υπάρχει και η επιλογή του 200/1000 BLACK DIAMOND - DSF (Οπτικός σωλήνας) https://www.planitario.gr/200-1000-black-diamond-neutwneios-katoptrikos-dsf.html σε λιγότερα χρήματα γιατί έχω πιέσει το μπάτζετ αρκετά και στο ίδιο βάρος... Οι συμβουλές σας θα μου ήταν πολύτιμες! Νικηφοράκης Μάνος, Φυσικός
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης