Jump to content

Hengeo

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Hengeo

  • Γενέθλια 06/22/1984

του/της Hengeo Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Για φωτογράφιση ίσως είναι οκ, για παρατήρηση με τα μάτια σου θα έλεγα να μην το ρισκάρεις.
  2. Χθες δεν μπόρεσα, σήμερα είχε πολλή υγρασία-θολούρα και δεν, πάντως είδα ένα εντυπωσιακό μετέωρο προς τα βόρεια!
  3. Κατ'αρχήν ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Ο κομήτης είναι ορατός με κιάλια; Βγήκα πριν κάνα δίωρο στην ταράτσα και έψαχνα αρκετή ώρα με τα κιάλια αλλά δεν τον είδα. Οκ, είμαι νότια προάστια της Αθήνας, ήταν όμως πολύ καλές οι συνθήκες του ουρανού.
  4. Από Αθήνα αυτή τη στιγμή φαίνεται ένα σκοτείνιασμα στην μία πλευρά της Σελήνης και με γυμνό μάτι. Ίσως βέβαια κάποιος πρέπει να είναι λίγο υποψιασμένος για να το καταλάβει.
  5. Τον είδε σήμερα κανείς από Αθήνα; Ήμουν μέχρι πριν λίγο στη ταράτσα, ιδανικές καιρικές συνθήκες, έψαχνα στα δυτικά και με κυάλια και με τα μάτια μου για καμιά ώρα και τίποτα! Τι στο καλό, τυφλός είμαι;
  6. Μόλις το είδα ξανά. Αυτή τη φορά άλλαζε και χρώματα, μωβ-κόκκινο-άσπρο-μπλε! Παίζει όντως να είναι κάτι τέτοιο:
  7. Είχε διακυμάνσεις, αν και νομίζω ήταν πιο αργή σε σχέση με την κάθετη. Ακριβώς! Μίλησα πουθενά για εξωγηίνους και δεν το κατάλαβα; Σε κάτι τέτοιο πάει το μυαλό μου.. Την πρώτη φορά που το είδα σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κανένα εφε από την συναυλία στο ΟΑΚΑ, χθες όμως το ξαναείδα.. Η αδερφή μου μου είπε ότι τις προάλλες είδε μία τόσο φωτεινή βολίδα στην παραλιακή που γύρισαν και άλλα 3 άτομα που ήταν μαζί της και κόιταγαν, ίσως να λέτε την ίδια! Χθες κάνα 15λεπτο πριν στειλω το μήνυμα στο φορουμ, την πρώτη φορά δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά ήταν πιο νωρίς..
  8. Καλημέρα! Προχθές και πριν λίγο είδα κάτι στον ουρανό που πρώτη φορά βλέπω και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι. Μένω στο Π. Φάληρο και στο ΒΑ ουρανό, δηλαδή προς κέντρο Αθήνας, είδα μία μπλε κουκκίδα η οποία και ακολούθησε την ίδια πορεία, πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά σχετικά γρήγορα, πριν χαθεί εντελώς ξαφνικά! Θα μπορούσε να είναι κάποιο αεροπλάνο, αλλά δεν μοιάζει με άλλα αεροπλάνα που έχω δει και προς τα εκεί που φαίνεται, δεν ξέρω.. Προβολέας; Και πάλι δεν μοιάζει με κανέναν άλλο που έχω δει.. Δορυφόρος και να είναι μπλε και να κινείται τόσο γρήγορα παίζει; Κάτι άλλο; Το είδε κανείς άλλος;
  9. Χθες το βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα καθόμουν με την αδερφή μου στο μπαλκόνι στα νότια προάστια της Αθήνας. Ξαφνικά φωνάζει και γυρίζοντας βλέπω στα ΝΑ (μέσο με χαμηλό ύψος) κάτι που μου φάνηκε σαν το <<τελείωμα>> ενός πολύ φωτεινού διάττοντα. Αυτή ήταν φάτσα και το είδε όλο, μου είπε ότι στο ξεκίνημα ήταν μία πολύ φωτεινή μπάλα σαν πυροτέχνημα. Από την περιγραφή πιθανολογώ ότι είχαμε την τύχη να δούμε μία αρκετά φωτεινή βολίδα. Το παρατήρησε κανένας άλλος;
  10. Ενδιαφέρον άρθρο Από ότι είδα σε ένα αστρονομικό πρόγραμμα που έχω, η έκλειψη αυτή είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ορατή από την Ελλάδα από τις 6/8/1971 και μέχρι τις 27/7/2018! Αν μου διέφυγε κάποια διορθώστε με.
  11. Ορίστε και οι δικές μου πρόχειρες προσπάθειες να τραβήξω την έκλειψη: http://users.ntua.gr/ge02172/ekleipshsel311209.jpg Αν και μερική, ήταν από τις πιο όμορφες που θυμάμαι!
  12. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η Πανσέληνος έχει και άλλη μία ιδιαιτερότητα, είναι η δεύτερη αυτού του μήνα, κάτι που συμβαίνει κάθε 2 με 3 χρόνια, εξ'αιτίας του γεγονότος ότι 12 σεληνιακοί μήνες είναι περίπου 11 μέρες μικρότεροι από 12 κανονικούς μήνες. Οι Άγγλοι αυτή την έξτρα πανσέληνο τη λένε blue moon, και από εκεί βγαίνει η έκφραση once in a blue moon, που σημαίνει σπάνια. Εδώ στην Αθήνα έχει μόνο κάποια υψηλά νέφη, που μάλλον δεν θα εμποδίσουν την παρατήρηση. Καλή χρονιά!
  13. Hengeo

    Penumbral Lunar Eclipse of August 06 2009

    Δεν είχα σκοπό να εμπλακώ σε διαφωνία, απλώς ήθελα να καταδείξω αυτό το λάθος που γίνεται και δεν αναφέρεται πουθενά, έστω για τη σωστή ενημέρωση. Από εκεί και πέρα, όντως με γυμνό μάτι η διαφορά είναι αμελητέα..
  14. Hengeo

    Penumbral Lunar Eclipse of August 06 2009

    Ακριβώς. Τυπικά η πανσέληνος έγινε στις 6/8. Ουσιαστικά όμως, αφού έγινε τα ξημερώματα αυτής, η βραδιά 5 προς 6/8 ήταν η πιο καλή για παρατήρηση της πανσέληνου. Οι αρχαιολογικοί χώροι και οι εκδηλώσεις έγιναν για την πανσέληνο, όχι για την ημερομηνία, οπότε θεωρώ ότι κανονικά έπρεπε να γίνουν τη βραδιά 5 προς 6/8 και όχι 6 προς 7/8. Η ώρα της πανσελήνου που έγραψα ήταν από το astrolab. Ναι, το μέγιστο των εκλείψεων δεν ταυτίζεται απόλυτα χρονικά με τις φάσεις, αφού οι τροχιές γης-σελήνης δεν είναι απόλυτα επίπεδες μεταξύ τους κ.λ.π..
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης