Jump to content

nkarytia

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    272
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με nkarytia

  • Γενέθλια 07/19/1972

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της nkarytia Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. EXPLORE SCIENTIFIC 52° LER 4.5mm σε άριστη κατάσταση, πεντακάθαρο χωρίς σημάδια στο κουτί του. Νέα τιμή 45€ Πουλήθηκε, σας ευχαριστώ!
  2. Αν υπάρχει δεύτερο τηλέφωνο κοντά δοκίμασε την εφαρμογή σ' εκείνο. Το starsense explorer δεν είναι συμβατό με όλα τα κινητά. Είναι τόσο μάπα εφαρμογή που αν έστω η κάμερα του κινητού δεν έχει κάποιες προδιαγραφές, δεν δουλεύει καθόλου.
  3. Σωστά! Παρασύρθηκα με το fancy πακέτο που προμοτάρουν κι έχασα την ουσία. Staradventurer all the way!
  4. Ψήνομαι για μια κεφαλή τριπόδου φορητή για αστροφωτογραφία με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μου, που θα μπορώ να την κουβαλώ σχεδόν παντού μαζί μου, ψάχνοντας έπεσα εδώ: Πιστεύετε πως θα άξιζε να επενδύσει κανείς 500€ περίπου για κάτι τέτοιο, ή θα ήταν πεταμένα χρήματα. Πάνω της θα έβαζα μια Sony A7III με φακούς από 35mm μέχρι 135mm (Zeiss Batis) Σημειωτέων πως είναι ακόμα σε kickstart στάδιο.
  5. Χρωστώ μια συγνώμη και σε σένα! Η επιπολαιότητά μου σήμερα με έφερε για άλλη μια φορά σε δύσκολη θέση. Έχεις απόλυτο δίκιο.
  6. Όντος το έγραψε άλλος. Mea Culpa, συγνώμη για την κοτσάνα μου!
  7. Τι να προσέξω, σε πρόσβαλα; Αντιπαράθεση έκανα σε αυτά που έγραψες. Αν δεν γουστάρεις τέτοιου είδους κουβέντα, το λες ξεκάθαρα και το κόβω εδώ. Δεν υπάρχει λόγος για δεύτερη γνώμη σε μονόλογο. Επίσης, με λάθος λόγια διατύπωσες γενικότερα το συναισθηματική επιλογή: "Θεωρώ πως στρέφεται σε μια κατηγορία ανθρώπων (χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν) που νομίζουν οτι έχοντας ενα τέτοιο εργαλείο στα χερια τους, γινονται αυτόματα και αστρονομοι-αστροφωτογραφοι. Είναι όπως κάτι παλιές διαφημίσεις (με iphone - imac - σπιτι με θέα στη θάλασσα - ομορφη οικογένεια και γιαουρτι χαμηλών λιπαρών ) που δίνουν την αίσθηση οτι κάποιος μπορεί να γίνει διευθυντής, πρόεδρος, στέλεχος και πολλά άλλα χωρίς το παραμικρό ουσιαστικό υπόβαθρο, τρώγοντας απλά το γιαουρτάκι."
  8. Θεωρώ πως στρέφεται σε μια κατηγορία ανθρώπων (χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν) που νομίζουν οτι έχοντας ενα τέτοιο εργαλείο στα χερια τους, γινονται αυτόματα και αστρονομοι-αστροφωτογραφοι. Είναι όπως κάτι παλιές διαφημίσεις (με iphone - imac - σπιτι με θέα στη θάλασσα - ομορφη οικογένεια και γιαουρτι χαμηλών λιπαρών ) που δίνουν την αίσθηση οτι κάποιος μπορεί να γίνει διευθυντής, πρόεδρος, στέλεχος και πολλά άλλα χωρίς το παραμικρό ουσιαστικό υπόβαθρο, τρώγοντας απλά το γιαουρτάκι. Το να παλέψεις όμως να βγάλεις μόνος σου μια αστροφωτογραφία και να το καταφέρεις έστω μερικώς σε ενα αντικείμενο που το έχεις δει εκατοντάδες φορές στο γυαλί , σου δίνει παρόμοια ικανοποίηση όπως όταν ψάχνεις να βρεις ένα δύσκολο αντικείμενο (ή ακόμα και έυκολο στα πρωτα στάδια εκμάθησης του ουρανού) και το καταφέρεις, αναπηδώντας απο τη χαρά σου νομίζοντας οτι ανακάλυψες την Αμερική!!! Και ότι φωτογραφία και να είναι αυτή, ασχέτως το πόσες καλύτερες υπάρχουν απο άλλους με περισσότερη προσπάθεια, γνώση και εξοπλισμό, δεν παύει να είναι δική σου και δικό σου κατόρθωμα, το οποίο θα σου μείνει αποτυπωμένο στη μνήμη για πάντα!!! Είστε υπερβολικοί! Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι καινοτομία. Μάλιστα θα μπορούσες να το χαρακτηρήσεις την ίδια καινοτομία με τη μετάβαση από τα αναλογικά τηλέφωνα στα έξυπνα. Με τη δική σας λογική, ποιος ο λόγος να δεις κάτι αχνό και χωρίς χρώμα στο γυαλί από τη στιγμή που μπορείς να δεις στον υπολογιστή ή στο κινητό τις φωτογραφίες "που έχουν φωτογραφηθεί εκατομμύρια φορές από εξπέρ του είδους με κορυφαίο εξοπλισμό". Επίσης, ο ενθουσιασμός που περάσαμε οι περισσότεροι εδώ μέσα πετυχαίνοντας τα πρώτα μας βήματα στην αστρο-παρατήρηση δεν κάτι τ' οποίο θα ισχύσει για όλο τον κόσμο. Γνωρίζω πολλούς που απλά το έκαναν για να δείξουν πως μπορούν να το κάνουν κι αυτό (και μάλιστα συμφορουμίτες). Χώρια τ' ότι μπορείς να εντοπίσεις και να δεις κάποια πράγματα μέσα από το τηλεσκόπιο επίσης δεν σε κάνει αυτόματα και αστρονόμο. Θυμίζει τη συσχέτιση αναλογικής ή μάλλον φιλμ με τη ψηφιακή φωτογραφία.
  9. Και μου φτάνουν ίσα-ίσα! https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p6882_TS-Optics-10-inch-f-8-Ritchey-Chr-tien-Astrograph---carbon-truss-tube.html
  10. Φίλε, έβαλες δυο φορές την ίδια αγγελία. /forum/viewtopic.php?p=272997&sid=12eecd9a4bd0ac704cd4d893453295a6#272997
  11. ποιος είναι ο λογος; Εμένα ρωτάς για τον λόγο; Δεν είμαι οφθαλμίατρος. Ήθελα να κάνω στα μάτια για να ξεφορτωθώ τα γυαλιά, αλλά ο οφθαλμίατρός μου με συμβούλεψε όχι γιατί μειώνουν την αντίληψη χρωματικών αντιθέσεων καθώς και την οξύτητα σε χαμηλό φωτισμό. Πάντως ένα googlαρισμα: https://www.google.com/search?nomo=1&gws_rd=ssl&safe=off&site=webhp&source=hp&safe=off&newwindow=1&pws=0&urlfixed=1&q=lasik+loss+of+contrast+perception
  12. Με το laser, η αντίληψη της χρωματικής αντίθεσης μειώνεται αισθητά. Αν δεν έχεις πρόβλημα που να κάνει την εγχείρηση με laser στα μάτι επιτακτική, μην το κάνεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης