Jump to content

Καταλληλότερο τηλεσκόπιο για αστροφωτογράφηση όλων των τύπων


AntonArch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eπειδή βλέπω ότι το παιδεύεις και το ψάχνεις και σε άλλα θέματα, διάβασε εδώ για τον ελάχιστο εξοπλισμό που θα χρειαστείς για αστροφωτογράφηση deep sky από το εισαγωγικό άρθρο της avat. Ούτε λίγο ούτε πολύ "Το συνολικό κόστος των παραπάνω είναι περί των 2500 € (μαζί με κάποια άλλα απαραίτητα αξεσουάρ που δεν αναφέρονται) σε καινούργια από την Ελληνική και ευρωπαική αγορά"

 

Οπότε μην το ψάχνεις και πολύ ακόμα για αστροφωτογραφία στην ηλικία που είσαι.

 

Αναλυτικά:

"Τηλεσκόπιο για φωτογράφηση :

Διοπτρικό Aποχρωματικό 66-80mm προτείνω το δοκιμασμένο από αρκετούς ερασιτέχνες το Sky Watcher ED80 με κόστος περίπου 350 €

Ισημερινή στήριξη με μοτέρ:

Sky Watcher ΗEQ5 Pro αξιόλογη ρομποτική στήριξη με κόστος περίπου 900 €

DSLR κάμερα & ντεκλασέρ:

Canon EOS σειρά 400D, 450D, 500D με κόστος από 400-600 € ανάλογα το μοντέλο (δεν προτείνω την λύση της CCD λόγω ότι εάν το έκανα θα πρότεινα απευθείας μονόχρωμη με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε LRGB φίλτρα & τροχό που θα ανέβαζαν το κόστος για έναν ελάχιστο αξιόλογο εξοπλισμό από 1.500 € και πάνω )

Οδηγητικό τηλεσκόπιο :

Διοπτρικό αχρωματικό 70-80mm, προτείνω το Bresser 70/700 ή παρόμοιο με κόστος περίπου από 70 -180 €

Οδηγητική κάμερα :

Προτείνω για λύση με web cab την Philips SPC900nc με κόστος 90 € με αντάπτορα 1,25 και φίλτρο ΙR cut (Η κάμερα δεν έχει θύρα ST4 για autoguiding ή οποία μπορεί να γίνει μέσω του λογισμικού ελέγχου της στήριξης EQMOD.) και για την λύση κάμερας με θύρα ST4 προτείνω την τροποποιημένη WEB cam QHY5 με κόστος περίπου 190 €."

 

 

edit: Ξέχασα το λινκ: https://www.astrovox.gr/avat/types.php

Θεόδωρος Σπανός

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο σωλήνας είναι πολύ βαρύς για αστροφωτογράφηση με αυτή τη βάση. Δηλαδή και να βάλεις μοτέρ ή goto στη βάση, πάλι θα παλεύεις με σωλήνα που είναι για μεγαλύτερη.

Μην ξεχνάμε, στην αστροφωτογράφιση η διάμετρος έχει μικρότερη σημασία από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και η βάση θα παίξει τον κύριο ρόλο.

Αν θες για άκρως οικονομική αστροφωτογράφιση, θα έλεγα ο σωλήνας 130P-DS, δηλαδή ο αντίστοιχος 5ιντος, ο οποίος είναι άνετα σε μια EQ5. Αν και δεν το έχω δοκιμάσει, νομίζω και η EQ3 θα τον μπορούσε, που σημαίνει πως κάτι τέτοιο θα δούλευε αξιοπρεπώς με προσοχή στον επιπλέον εξοπλισμό (π.χ. έως 50mm finder για guiding κλπ).

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε AntonArch

 

Αποψη μου είναι να μην κάνεις τίποτα ακόμα και δώσεις τσάμπα τα χρήματά σου. Είσαι μικρός ακόμα μεχρι να καταλήξεις κάπου. Εχεις χρόνο για διάβασμα , σερφάρισμα και διαφορα προγραμματα στον υπολογιστή μεχρι να εξοικειωθείς με τον ουρανό.

Στην τελική πηγαινε και σε μια πανελληνια να δεις από κοντα αστροφωτογραφικά σεταπ.

 

Αν σωνει και ντε θελεις να ξεκινησεις την φωτογραφια , τοτε προσωπικη αποψη μου , είναι μην πεσεις κατω απο μια HEQ5 Pro , Skywatcher ED80 και μια Canon. (Aν είναι και τροποποιημενη ακομα καλυτερα). Θεωρω οτι ειναι τα ελάχιστα για να ξεκινησεις σωστα την αστροφωτογραφια. Αν πάλι "δεν σου κάτσει" τα πουλάς άνετα.....

Μπορεις να κοιταξεις και τις αγγελιες για καμια ευκαιρια , μεταχειρισμενα βέβαια για να κρατησεις το κοστος καπως χαμηλα...

 

Υπολογισε και τα αλλα που θα χρειαστεις...οδηγητικη καμερα , διαφορα μπλιμπλικια ,και το κοστος οπως σου λενε οι προηγουμενοι παει στον θεό.....Την βαση και το τηλεσκοπιο δεν θα τα αλλαξεις αμεσα στο μελλον.

Αν και μετα από αυτο , θελεις να το σοβαρεψεις πιο πολυ , αντικαθιστας την Κανον με μια ασπρομαυρη CCD αλλά και παλι το κοστος είναι τεραστιο διοτι θα χρειαστεις και φιλτρα και τροχο.....

 

Εισαι μικρός ακομα και μην βιαστεις να κανεις κατι που ισως μετα το μετανοιωσεις.....

Με φιλική διάθεση

Γιώργος

 

υ.γ το τηλεσκοπιο που μας δειχνεις , βεβαια κάνει για αστροφωτογραφηση αλλα εχει αρκετο βαρος. Οποτε αυτοματα πας σε μια βαση π.χ eq6 που να σηκωνει και τα υπολοιπα.

υ.γ Δεν υπάρχει ένα τηλσκόπιο για ολα...πρωτα πρεπει να αποφασισεις αν σου αρεσουν τα νεφελωματα ή οι γαλαξιες ή τα αστρικά σμήνη ή οτιδηποτε αλλο. Δεν υπαρχει τετοιο τηλεσκοπιο.Για αυτό οι πιο πολλοί αστροφωτογραφοι εχουν 2-3 διαφορετικα τηλεσκοπια.

ATLAS TEAM OBSERVATORY

http://atlasobs.blogspot.gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας. Μάλον θα αγοράσω ένα dobsonian και στο μέλλον βλέπω για αστροφωτογράφηση. Έχω καιρό μπροστά μου.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης