xXx Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω κάποια φίλτρα κυρίως για βαθη ουρανό(νεφελώματα,σμήνη,γαλαξίες) και θα ήθελα να ρωτήσω εκείνους που έχουν δοκιμάσει αρκετά τι θα συνηστούσατε!! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Foehammer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Να παρατηρησεις πρωτα χωρις φιλτρα και μετα..(Αν δεν το εχεις κανει ηδη) Να εξοικιωθει το ματι σου με την εικονα των αμυδρων αυτων αντικειμενων χωρις καποια φιλτρα. Αν μενεις σε περιοχη με μετριο ουρανο με 130μμ τηλεσκοπιο θα εχεις πληθωρα ανικειμενων να δεις χωρις φιλτρα! Γενικα πιστευω οτι η χρησιμοτητα τους ειναι περιορισμενη για NGC hunters που θελουν να εντοπιζουν αμυδροτατα αντικειμενα απο κατασκοτεινους ουρανους. Δεν νομιζω να αποκαλυπτουν περισσοτερη λεπτομερεια! Απλα αυξανουν το κοντραστ! (Γνωμη μου) Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
xXx Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Βασικά σιγα σιγα το μάτι μου εξικοιώνεται όχι τόσο πολύ ακόμα αλλά πριν από τρεις μήνες να φανταστείς τα έβλεπε όλα αστέρια και τώρα μπορώ να ξεχωρισώ τι είναι γαλαξίας και τι απλό αστέρι...!! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
PapGeo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Φίλε xXx, Ένα UHC (Ultra High Contrast) θα ήταν μια πρώτη, ίσως και επαρκής, κίνηση για την μελέτη συγκεκριμένων νεφελωμάτων και μόνο, από σκοτεινό ουρανό. Απαιτείται παράλληλα απόλυτη προσαρμογή των ματιών σου στο σκοτάδι. Μερικοί υπερβολικά απαιτητικοί σκεπάζουν και το κεφάλι τους με μια πετσέτα για να απομονωθούν εντελώς από το λιγοστό έστω φως του περιβάλλοντος και να επιτύχουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Δες και τι είχα γράψει εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=25963&highlight=#25963 Φιλικά PapGeo
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Με τον παρόντα εξοπλισμό σου καλύτερα ξέχνα τα φίλτρα για την ώρα.Όταν πάρεις μεγαλύτερο τηλεσκόπιο θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αποτελεσματικά.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Γνώμη μου και μένα είναι οτι δεν χρειάζεσαι (τουλάχιστον για τώρα).Έχω το UHC της Baader και μπορώ να πω με σιγουριά οτι ΔΕΝ κάνει για παρατήρηση πολύ αμυδρών αντικειμένων (όπως γαλαξίες) και αυτό γιατί τα κάνει πιο "χοντροκομμένα" στο προσοφθάλμιο και γενικά χαλάει την εστίαση.Επιπλέον δίνει ενα μπλέ χρώμα σε όλα και τουλάχιστον την στιγμή της εξερεύνησης ενός αντικειμένου δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.Το συγκεκριμένο φίλτρο το εχω βάλει μόνο στην παρατήρηση του νεφελώματος του Ωρίωνα όπου εκεί έκανε δουλειά.Μην βιάζεσαι λοιπόν-έχεις ολο το καιρό μπροστά σου
xXx Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Περισσότερο φωτογραφία!! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Για φωτογράφηση χρειάζονται τα φίλτρα αλλά το τηλεσκόπιο σου είναι μικρό και θέλει και ανάλογη CCD. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
xXx Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Ναι για αρχή χρησιμοποιώ μία webcam logitec pro 4000 αν εξικοιθώ με τη webcam θα πάρω και καλύτερη κάμερα!!Αλλα τώρα να την πάρω και να μην μπορώ να την χρησιμοποιήσω...!! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Από φίλτρα ίσως το πρώτο - και πιθανότατα το τελευταίο - που θα έπρεπε να πάρεις είναι ένα UHC. Πρόσεξε όμως γιατί το UHC της baader δεν έχει καμμία σχέση με το UHC της Lumicon, ενώ από την άλλη είναι πολύ κοντά στο LPR της Celestron. Αν το τηλεσκόπιό σου είναι από 8" και πάνω, προτίμησε κάτι παρεμφερές με το lumicon, αν είναι μικρότερο πάρε κάτι από baader/celestron ή δες και το CLS της Astronomik. Προσωπικά έχω ένα UHC και ένα OIII της Lumicon. Αυτό που χρησιμοποιώ κατά 90% είναι το UHC, αλλά σίγουρα όχι σε γαλαξίες, μονάχα σε νεφελώματα κάθε είδους. Σε γαλαξίες και clusters μάλλον χειροτερεύει παρά φτιάχνει το κονταστ. Φιλικά,Ηλίας.
FotisR Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2006 Υπάρχει και το Broadband Nebula filter της Meade που φέρνει ο Νομικός και είναι πολύ καλό (φωτογραφία). Για παρατήρηση ισχύουν αυτά που είπαν τα παιδιά. Θέλει διάμετρο (και μικρό f/) για να βάλεις φίλτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα