Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
kostas kabala Αστρόφιλος Ένταξη: 25 Ιούλ 2017 Σύνολο δημοσιεύσεων: 71 Τόπος: ΚΑΒΑΛΑ Ηλικία: 60 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 30/12/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:13 Θέμα δημοσίευσης: auto focuser skywatcher |
|
|
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά
Kάποιος φίλος που να έχει τον συγκεκριμένο ayto focuser και να τον έχει βάλει
σε SW 80ed ή SW 200pds
https://www.firstlightoptics.com/astronomy-cables-leads-accessories/skywatcher-auto-focuser.html
Τον έχω τοποθετήσει αλλά κάπως περιέργα γιατί έχω πρόβλημα όταν χρησιμοποιώ την nikon D7000
θα ήθελα και κάποιες εξηγήσεις πάνω στο θέμα.
Ευχαριστώ Κώστας Κ.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kostas kabala Αστρόφιλος Ένταξη: 25 Ιούλ 2017 Σύνολο δημοσιεύσεων: 71 Τόπος: ΚΑΒΑΛΑ Ηλικία: 60 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 08/01/2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μία φωτο για να δείτε πως λειτουργει με την dslr o autofocuser της skywatcher στο τηλεσκόπιο μου.
Πείτε μου αν ξέρετε πως να τον ρυθμίσω ή λόγω βάρους δεν υπάρχει λύση?
Μπορώ να κάνω πατέντα στο σωλήνα του εστιαστή και να βάλω γραναζάκι ?
Περιγραφή: |
|
 Download |
Ονομα αρχείου: |
video-1610128319.mp4 |
Μέγεθος αρχείου: |
3.34 MB |
Κατεβάστηκε: |
25 φορές |
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
themis_kart Εξωγήινος
Ένταξη: 03 Δεκ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1155 Τόπος: ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ηλικία: 35 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 08/01/2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπέρα, όπως βλέπω από το βίντεο δεν έχεις πιάσει την βάση του την μεταλλική επάνω στον εστιαστή, είναι στον αέρα!! Πρέπει να ξεβιδώσεις τις βίδες και να τις ξαναβάλεις με αυτό μαζί!!!
|
17.31 KB |
Διαβάστηκε: |
12 φορές |

|
_________________ Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!
www.astrothemis.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 08/01/2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το έχω κάνει αλλά τότε δεν κουνιέται καλά η κάμερα , μάλον κάνω λάθος στις ρυθμίσεις με τις βίδες ή τις βιδώνω λάθος . Σίγουρα εγώ κάτι δεν κάνω καλά εκτός και το βάρος είναι πολύ για το μηχάνημα.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Aggelos Kechagias Εξωγήινος
Ένταξη: 02 Νοέ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1976 Τόπος: Κερατέα-Αττικής Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 09/01/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ποιά σπειρώματα του εστιαστή χρησιμοποιείς για να πιάσεις το μεταλλικό bracket του μοτέρ ;
_________________ http://pegasusastro.com/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
themis_kart Εξωγήινος
Ένταξη: 03 Δεκ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1155 Τόπος: ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ηλικία: 35 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 09/01/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 13:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kostas kabala έγραψε: | Το έχω κάνει αλλά τότε δεν κουνιέται καλά η κάμερα , μάλον κάνω λάθος στις ρυθμίσεις με τις βίδες ή τις βιδώνω λάθος . Σίγουρα εγώ κάτι δεν κάνω καλά εκτός και το βάρος είναι πολύ για το μηχάνημα. |
Αν θες μπορούμε να σε βοηθήσουμε με κάποια βίντεο κλήση αν είναι να δούμε ακριβώς τι γίνετε. Εγώ είμαι διαθέσιμος αν θέλεις.
_________________ Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!
www.astrothemis.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 09/01/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 13:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εδώ έκανα άλλη συνδεσμολογία , πήγε καλύτερα με την dslr αλλά αργά μετακινούνταν και σταματούσε στο μάζεμα μέσα στον εστιαστή προς το τέλος της διαδρομής.
Εννοείται πως θέλω τη βοήθειά σας οπότε θα κάνουμε και βιντεοκλήση.
|
37.47 KB |
Διαβάστηκε: |
9 φορές |

|
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Kostas P. Αστρόφιλος
Ένταξη: 30 Απρ 2019 Σύνολο δημοσιεύσεων: 72 Τόπος: Φθιώτιδα Ηλικία: 39 Φύλο: Ανδρας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 10/01/2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λειτουργούσε καλά με dslr επάνω?
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Kostas P. Αστρόφιλος
Ένταξη: 30 Απρ 2019 Σύνολο δημοσιεύσεων: 72 Τόπος: Φθιώτιδα Ηλικία: 39 Φύλο: Ανδρας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 10/01/2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτό δίνει το ρεύμα και συνδέεται με πρόγραμμα για να γίνεται αυτόματα η εστίαση αλλά χρειάζεται και το μοτερ της hitecastro , αυτό συνεργάζεται με το μοτέρ της SW ?
Άρα εμένα για να μη δουλεύει καλά με την dslr κάτι κάνω λάθος. Μήπως πρέπει να αλλάξω μπαταρία? αν και εχω δοκιμάσει πολλές.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 10/01/2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 13:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μήπως θα βρεθεί λύση αν το συνδέσω με 12v ? Τα μοτέρ από ότι έχω δει λειτουργούν σε 6 ή 12 voltes
Δεν υπάρχουν στη συσκευασία στοιχεία για το μοτέρ .
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Kostas P. Αστρόφιλος
Δημοσιεύθηκε: 10/01/2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 13:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αυτο το δούλευα με το μοτερ της SW που έχεις και εσύ...
αν δεις το προτείνει η FLO https://www.firstlightoptics.com/astronomy-cables-leads-accessories/skywatcher-auto-focuser.html
από κάτω στα σχόλια λέει κάποιος ότι τα 9v δεν είναι αρκετά για τα το κουνήσει οπότε μάλλον θες παραπάνω volt.... (ή είναι χαλασμένο το μοτερ..) το έχω το hitec αν θες να στο δανεισω να το δοκιμάσεις...
Επίσης δες αν έχεις σφίξει καλά την ένωση μεταξύ του μοτέρ και του εστιάτη... και την στριφνότητα του εστιάτη μην το έχεις πολύ σφιχτά και δεν μπορεί να τον κουνίσει.....
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 10/01/2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 14:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καινούργιο είναι , φαίνεται άψυχο όταν βάζω την nikon , μάλλον θέλει 12v. Aν δώσω 12 v αλλά στο χειριστήριο? εκεί που μπαίνει η 9v μπαταρία θα το κάψει το κουτάκι?
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Kostas P. Αστρόφιλος
Δημοσιεύθηκε: 10/01/2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 14:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δυστυχώς δεν ξέρω αν αντέχει 12ν.. μάλλον θα το κάψεις το κουτί..
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|