Jump to content

Μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να χτυπήσει αστεροειδής τη Γη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένας αστεροειδής διαμέτρου 1,2 χιλιομέτρων που κινείται με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο έχει μία πιθανότητα στις 909.000 να χτυπήσει τη Γη στις 21 Μαρίου 2014. Η πρόσκρουση θα μπορούσε να καταστρέψει μια ολόκληρη ήπειρο.

 

 

Παρόλο που το μέγεθος του 2003 QQ47 είναι μόλις το ένα δέκατο του αστεροειδή που πιστεύεται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατ. χρόνια, η πρόσκρουσή του στον πλανήτη θα απελευθέρωνε την ενέργεια 20 εκατομμυρίων ατομικών βομβών όπως της Χιροσίμα.

 

Η προειδοποίηση έρχεται από το βρετανικό Κέντρο Πληροφοριών Παρακολούθησης Κοντινών στη Γη Αντικειμένων, που επεξεργάστηκε δεδομένα από 51 ανεξάρτητες παρατηρήσεις του αστεροειδή, αναφέρει το BBC.

 

Ο τεράστιος βράχος εντοπίστηκε στις 24 Αυγούστου από το Ερευνητικό Πρόγραμμα Lincoln για την παρακολούθηση κοντινών αστεροειδών στο Νέο Μεξικό, και θα παρακολουθείται για τους επόμενους δύο μήνες, προκειμένου να υπολογιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η τροχιά του.

 

Ο κίνδυνος πάντως φαίνεται να μειώνεται καθώς οι εκτιμήσεις γίνονται όλο και πιο ακριβείς.

 

Ο αστεροειδείς βαθμολογείται τώρα με ένα στην κλίμακα του Τορίνο, η οποία χρησιμοποιείται για αντικείμενα που χρήζουν παρακολούθησης.

 

Το μηδέν αντιστοιχεί σε αστεροειδείς που σχεδόν αποκλείεται να προσκρούσουν στη Γη, ενώ το δέκα σε αντικείμενα που σχεδόν σίγουρα θα προκαλέσουν καταστροφή σε πλανητική κλίμακα.

 

Από in.gr

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης