Jump to content

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ GOTO TELESCOPES?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για χαρα σε ολους τους ξενυχτιδες.

Εχω ενα TASCO STAR GUIDE 114ΜΜ με goto control.Θα ηθελα να ρωτησω γιατι μερικοι(ΝΑΟS) θεωρουν τα goto χαλιά;Στην αστροφωτογραφηση δεν βοηθουν;Eπειδη ειμαι νεος με το αθλημα θα ηθελα να μαθω.

Φιλικα Κωστας images/smiles/icon_rolleyes.gif

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το αν τα GO-TO χαλάνε την μαγεία της παρατήρησης είναι προσωπικό θέμα του καθενός και δεν μπορούμε να διαφωνούμε για θέματα προσωπικών προτιμήσεων.

Σε πολλούς αρέσει η διαδικασία της αναζήτησης και άλλοι την βαριούνται και θέλουν απλά να δουν μέσα από τον προσοφθάλμιο. Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την υπομονή, τον χρόνο και την διάθεση να παλεύουν με κόκκινους φακούς και αστρικούς χάρτες στα σκοτάδια. (Π.χ. ένας εργαζόμενος που γυρνάει κουρασμένος το βράδυ και θέλει να δει 2-3 πράγματα με το τηλεσκόπιό του πριν κοιμηθεί). Σίγουρα δεν θα μάθουν το ίδιο καλά τον νυχτερινό ουρανό με τα GO-TO ωστόσο μπορεί κάποιοι από αυτούς αν είχαν ένα συμβατικό τηλεσκόπιο να μην έβρισκαν τον χρόνο να το χρησιμοποιήσουν ποτέ.

 

Ανδρέας

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Nα σας πω την αληθεια λογω τις μη απολυτης ευθυγραμμησης του τηλεσκοπιου δουλευω πιο πολυ με το μοτερ μονος μου.Λογω απειριας στον χωρο το θεωρισα πιο ευκολο στην αρχη να ξεκινησω με ενα τηλεσκοπιο που θα μπορουσε να μου δειξει καποια πραγματα παραπανω απο οτι θα μπορουσα εγω να ψαξω.Και επειδη θελω να ασχοληθω οσο μπορω με την αστροφωτογραφιση το θεωρησα σαν μια λυση.Τωρα αμα ειναι σωστη θα δειξει.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον

Κωστας

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χωρίς να είμαι αντίθετος με τα GO TO scopes έχω την αίσθηση ότι χαλάνε την μαγεία της παρατήρησης ( έχω χρησιμοποιήσει και Go To και German Equatorial ). Το να κινείται με κάποιο μοτέρ αλλά να το κατευθύνεις εσύ προσφέρει κάτι το Go To όμως είναι τεμπελιά, σαν να βλέπεις φωτογραφίες ( δική μου εμπειρία ).Για παρατήρηση θα έβαζα με σειρά αξιολόγησης 1. Εquatorial 2.Dobsonian 3.Altazimuth Go To.

Για την αστροφωτογράφηση χωρίς να έχω εμπειρία πιστεύω ότι μόνο με πανάκριβα SC έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλιώς equatorial. images/smiles/icon_rolleyes.gif

Almaak
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης