Jump to content

Σε τροχιά σύγκρουσης Το «Νέφος της Σμιθ»


Bi2L

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πηγη focusmag.gr

Σε τροχιά σύγκρουσης.

Σε τροχιά σύγκρουσης μας, ανακοίνωσαν οι αστρονόμοι. Το «Νέφος της Σμιθ» θα συγκρουστεί με τον γαλαξία μας σε περίπου 20-40 εκατομμύρια χρόνια.

 

 

Η σύγκρουση θα πυροδοτήσει τη γέννηση νέων άστρων. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι περιέχει αρκετό υδρογόνο για να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο άστρα σαν τον Ήλιο.

 

 

Το Νέφος της Σμιθ πήρε το όνομα της νεαρής Αμερικανίδας αστρονόμου, Γκέιλ Σμιθ, που το ανακάλυψε το 1963. Αλλά μέχρι τώρα, οι αστρονόμοι δεν είχαν ιδέα αν απομακρυνόταν ή αν πλησίαζε τον Γαλαξία. Χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Green Bank στη δυτική Βιρτζίνια, επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Φέλιξ Λόκμαν, κατέδειξε, χωρίς πιθανότητα λάθους, ότι ισχύει το δεύτερο.

 

 

Σύμφωνα με τις μετρήσεις των επιστημόνων, το νέφος, που βρίσκεται σε απόσταση 40.000 ετών φωτός από τη Γη, έχει μήκος 11.000 έτη φωτός και πλάτος 2.500 έτη φωτός. Κινείται με ταχύτητα 240 χλμ/δευτερόλεπτο και πρόκειται να χτυπήσει τον Γαλαξία με γωνία 45 μοιρών.

 

 

«Δεν ξέρουμε ακριβώς από πού ήρθε, καθώς η τροχιά του είναι λίγο συγκεχυμένη, αλλά μπορούμε να πούμε ότι αρχίζει να αλληλεπιδρά με το εξώτερο σημείο της ατμόσφαιρας του γαλαξία μας», δήλωσε στο BBC ο Δρ Φέλιξ Λόκμαν.

 

 

Οι αστρονόμοι αναμένουν ότι τα αποτελέσματα της σύγκρουσης θα είναι θεαματικά. Η σύγκρουση θα είναι σαν την έκρηξη μίας βόμβας. Τα κρουστικά κύματα θα δημιουργήσουν ένα δακτύλιο ή μια περιοχή όπου άστρα θα ξεκινήσουν να σχηματίζονται. Μερικά εκατομμύρια χρόνια αργότερα, θα αρχίσουν να εκρήγυνται ως σουπερνόβες.

 

 

Η σύγκρουση με το νέφος αερίων, αυτή καθ’ εαυτή, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή, αν αυτή υπάρχει, στο σημείο σύγκρουσης. Παρά την τεράστια μάζα του, απλώνεται σε μια τόσο μεγάλη περιοχή, που δεν έχει καμία άμεση επίπτωση στα ήδη υπάρχοντα άστρα και πλανήτες. Αλλά οι σουπερνόβες που θα πυροδοτηθούν, θα είναι επικίνδυνες για τη ζωή σε ηλιακά συστήματα που θα βρίσκονται πολύ κοντά.

 

 

Λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν κατά το 211ο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Ώστιν του Τέξας

smithcloud.jpg.dee8d10fe828c4a75bafc2263bb877c0.jpg

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης