kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2009 επεσε στα χερια μου για καμια δυο εβδομαδες η canon eos 450d και λεω να δοκιμασω να τραβηξω καμια φωτο. εχω προμθευτει προσφατα το baader microstage για μια αλλη μηχανη που εχω. σκεφτομαι να βαλω την μηχανη εκει για να τραβηξω μερικες φωτο prime focus αφου δεν εχω τον απαραιτητο ανταπτορα. οι πιο εμπειροι τι λετε ειναι εφικτο; θα πρεπει να προσεξω τιποτα (εκτος απο την εκθεση σε τυχον σκονη) μιας και θα εχω βγαλει τον φακο απο επανω; φυσικα δεν περιμενω και τις τελειες φωτο απλα να πειραματιστω θελω Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
roryt Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2009 Για φωτογραφιση κυρίας εστίας (οπου δηλ. βγαζεις τον φακό της μηχανης και φακός γινεται το τηλεσκοπιο σου) θες τον αντιστοιχο προσαρμογεα (πχ τα κλασικά T-ring / T-Adaptor ή ενα 2" adaptor για Canon). To microstage ειναι για φωτογραφιση με προβολή. Λιγα μικρα:Για εκθεσεις παραπανω απο (ας πουμε, μπορει και ποιο λιγο) 30" θα χρειαστεις να κανεις οδηγηση Υποθετω οτι θα χρησιμοποιησεις το 8" πανω στην EQ5. Θα εστιάσει; Και προσεξε πολύ το ζύγισμά του. Αν βαλεις και το 114 απο πανω (με οδηγητικα δακτυλίδια) πιθανων εισαι πολύ οριακά στις δυνατοτητες της βασης σου Ψαξε λιγο στο φορουμ και στο δικτυο σχετικα θεματα , η αστροφωτογραφιση ειναι λιγο αχανης για να καλυφτει σε μια απαντηση εδω
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2009 εκανα σημερα μια δοκιμη κυριας εστιας την ημερα στο microstage και παρατηρσα τα εξης: εστιαση μπορω να κανω σε μια κολωνα της δεη στα 200 μετρα αλλα πανω απο χιλιομετρο δεν εχω εστιαση. δοκιμασα και σε διαφορετικες αποστασεις απο τον εστιαστη αλλα τιποτα. το t-ring εχει επαφες που κλεινουν στις επαφες της μηχανης εκει μπου μπαινει ο φακος; τις ρυθμισεις τις ειχα στο full manual αλλα το f ηταν στο 0 μιας και δεν υπηρχε ο φακος. μπορω να το αλλαξω; οπως ανεφερα παραπανω την μηχανη την εχω προσωρινα για δυο εβδομαδες και πειραματιζομαι ωστε να μαθω τι μπορω να κανω και να προχωρησω στην αγορα και εγω μιας dslr. οδηγηση προς το παρον δεν μπορω να κανω μιας και το 114 το εχω στην αθηνα. ευχαριστω για το χρονο σας Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
roryt Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2009 Τα ντοπς συνηθως εχουν προβλημα back focus, δηλαδη μηχανες DSLR πχ για να εστιασουν πρεπει να μπουν πολύ ΜΕΣΑ στον εστιαστή - και δεν υπαρχει αρκετη διαδρομή προς τα μεσα για αυτο. πχ στο δικο μου GSO μπορουσα να εστιασω με web camera ΚΑΙ με αλλαγη του εστiαστη σε ΚΟΝΤΟ (low profile) crayford, αλλα η DSLR δεν εστιαζε χωρίς barlow. Στα Skywatcher απο οσο ξερω μπορεις να ξεβιδωσεις το 2" visual back για να βιδωσεις το T-ring κατευθειαν πανω στο σπειρωμα T που εχει εκει και να εστιασεις οριακα. Ψαξε παλιοτερα θεματα εδω μεσα, το θεμα εχει συζητηθει πολλές φορες και στην εξεζητημενη περιπτωσή του περιλαμβανει ειτε μετακινηση του κατοπτρου προς τα πανω ή/και κοψιμο του σωλήνα !!! Απλα, αυτοι οι σωλήνες δεν ειναι σχεδιασμενοι για φωτογραφιση. Απο εκει και περα, γενικα πιστευω οτι ο τροπος που προσαρμοζεις την μηχανη (microstage) ειναι λαθος για κυρια εστία, τοσο για λογους σκονης, φωτος απο τα πλαγια και σταθεροτητας της μηχανης. Θες ειτε Τ-ring ειται (αν σε παιρνει λογω back-focus) προσαρμογεα EOS->2".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα