Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Είναι δυνατόν να υπάρξουν φαινόμενα τηλεκίνησης ή τηλεπάθειας; Και αν προσπαθήσουμε να τα εξηγήσουμε με την φυσική θα βγάλουμε κανένα αποτέλεσμα; Ξέρω ότι για να γίνει η οποιαδήποτε μεταφορά ύλης πρέπει να ξοδευτεί ενέργεια. Μπορεί όμως το ανθρώπινο σώμα να εξάγει και άλλα είδη ενέργεια εκτός από τα γνωστά; Και μάλιστα από απόσταση; Έχετε ποτέ ακούσει για το φαινόμενο του ματιάσματος (φυσικά και ξέρετε) και την εξήγησή του;

:arrow: Ελπίζω ότι το θέμα μου δεν θα σας φανεί χαζό. Ξέρω , επίσης, ότι δεν έχει άμεση σχέση με αστρονομία αλλά με φυσική και φιλοσοφία, έχει.

:!: Ακόμα θα ήθελα να με συγχωρέσετε για τυχόν λάθη γιατί είμαι μόλις 14,5 χρόνων :!:

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Raven,

προφανώς ήθελες να πείς "τηλεπάθεια" αντί για "ψυχοπάθεια"! (Γι' αυτό γελάει ο Γιώργος!).

Λοιπόν, αν αυτά ήταν πραγματικά, η επιστήμη θα τα μελετούσε σταθερά και θα είχε ήδη εκφράσει συγκεκριμένες θεωρίες ερμηνείας, όπως για κάθε άλλο φαινόμενο, όσο «μυστήριο» κι αν είναι. Αυτό δεν έχει όμως συμβεί (για τις πραγματικές επιστήμες και όχι τις ψευδοεπιστήμες) και κανένας «τηλεκινητικός/τηλεπαθητικός» δεν έχει θέσει εαυτόν στην υπηρεσία των επιστημών για πειράματα και μελέτη. Αν κάποιος άλλος γνωρίζει κάτι διαφορετικό (τεκμηριωμένο) ας μας το μεταφέρει.

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Raven,

Υπάρχουν πολλές αναφορές σε φαινόμενα τηλεπάθειας κλπ αλλά κανένα (απ'όσο γνωρίζω) αδιάλειπτα τεκμηριωμένο.

Το θέμα είναι ότι η επιστήμη δέν γνωρίζει κανένα τρόπο αλληλεπίδρασης της ύλης που να εξηγεί αυτά τα φαινόμενα.

Βέβαια κανένας δεν μπορεί να πεί ότι η επιστήμη τα ξέρει όλα και μπορεί να δώσει απαντήσεις στα πάντα, αλλά είμαι της άποψης ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά με επιφιλακτικότητα και να εξαντλούμε όλη τη λογική μας για την εξήγησή τους πρίν τα κατατάξουμε στη σφαίρα του παραδόξου...

Φιλικά,Γιάννης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης