tomhel Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2009 Καλησπερα στο φορουμ..Μολις το πειραμα προσαρτησης web camera στο προσοφθαλμιο , κατελειξε σε παταγωδης αποτυχια... Μια βοηθεια ρε παιδια , σε εναν ασχετο...Το τηλεσκοπιο ειναι ενα Meade etx70 και η web camera ειναι μια trust , συγκεκρημενα αυτη..http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=15832 Μαλλον κατι δεν κανω καλα , γιατι δεν μπορω να δω τιποτα...!!!!Το προσοφθαλμιο που προσπαθω να ταιριαξω με την καμερα ειναι το 25mm , χωρις barlow , αλλα σε αυτην την πολυ μικρη μεγεθηνση η εικονα στο pc ειναι πολυ θολη και δεν μπορω να την εστιασω με τιποταΗ τοποθετηση της καμερας εγινε ΜΕ το φακο της , εστιασμενο να δινει την πιο καθαρη εικονα..( μονη της , χωρις το προσοφθαλμιο )Η δε στερεωση της πανω στο 25 , εγινε με ταινια και ο φακος της καμερας ακουμπουσε στον φακο του προσοφθαλμιου...Συγνωμη εαν σας εχω ΄κουφανει΄με την πατεντα αυτη , αλλα θα ηθελα να μου πειτε εαν υπαρχει καποια περιπτωση να δω κατι καθαρα απο αυτην την πατεντα η απλα να μην χανω την ωρα μου προσπαθωντας...!!Ευχαριστω...
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2009 επειδη εχεις τον φακο της καμερας επανω δοκιμασε σε διαφορετικη αποσταση μακρυτερα απο το προσοφθαλμιο του τηλεσκοπιου για να δεις που εστιαζει καλυτερα η καμερα. αν μπορεσεις να βγαλεις τον φακο της καμερας χωρις να χαλασεις την καμερα καντο θα βελτιωθουν τα αποπτελεσματα λογικα δοκιμασε επισης να βαλεις την καμερα στο τηλεσκοπιο χωρις προσοφθαλμιο να κανεις δηλαδη prιme focus φωτογραφιση και οχι affocalκαι παλι εδω παιξε με την αποσταση της καμερας τι αισθητηρα εχει καμερα ccd ή cmos τα cmos δεν εχουν τηε ευαισθησια των ccd και συνηθως δεν μπορεις να παιξεις με τις ρυθμισεις φωτεινοτητας εκθεσης κτλπ. το seeing παιζει μεγαλο ρολο. δοκιμασε πρωτα σε επιγειο στοχο να δεις πως φαινονται τα πραγματα, επισης δοκιμασε αυτες τις ημερες στην σεληνη που εινια πιο φωτεινη και με περισσοτερες λεπτομεριες. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα