tsan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2009 Χαιρετώ την παρέα του Astrovox!!! Αν και είμαι νέος στο forum, ασχολούμαι (ή μάλλον προσπαθώ να ασχολούμαι) με την ερασιτεχνική αστρονομία από τα 13 μου περίπου. Στην αρχή το έκανα από θαυμασμό, περιέργεια, ίσως και σαν παιχνίδι. Σήμερα όμως η αγάπη μου για την αστρονομία έχει μεγαλώσει πολύ! Κι αυτό έγινε από το astrovox! Ποτέ μέχρι τώρα στη ζωή μου δεν εντάχθηκα κάπου. Ούτε ακόμη σε ένα αστρονομικό σύλλογο... (λίγο η ντροπή μου και λίγο οικονομικά θέματα με πήγαν πίσω). Παρακολουθώ το astrovox εδώ και ένα χρόνο και έχω μάθει πολλά πράγματα που πριν δεν γνώριζα χάρη στα μέλη του. Οπότε χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά! Βασικά η αγάπη μου είναι η παρατηρησιακή αστρονομία. Επειδή όμως κατά το πλείστον οι περισσότερες ώρες περνάνε μοναχικά, άρχισα να ψάχνω έναν τρόπο για να μοιραστώ και με άλλους τα μεγαλεία του ουρανού.Ένας γρήγορος τρόπος είναι η φωτογράφιση με απλή ψηφιακή μηχανή. Αυτός ο τρόπος βέβαια δεν μπορεί να αντικαταστήσει την γνωστή μέχρι σήμερα αστροφωτογράφηση, αυτή που γνωρίσαμε απ' τους εξαιρετικούς αστροφωτογράφους τους forum. Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν οικονομική άνεση για να αγοράσουν μια καλή digital SLR μηχανή. Ένα από αυτά τα άτομα είμαι κι εγώ. Μπόρεσα όμως να αγοράσω μία απλή ψηφιακή. Έτσι άρχισα σιγά-σιγά να πειραματίζομαι. Εδώ και έναν χρόνο την χρησιμοποιώ και πολλές φορές είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για διάφορα θέματα περί της φωτογράφισης του νυχτερινού ουρανού με μια απλή ψηφιακή μηχανή, βρήκα και το πρόγραμμα startrails. Αυτό το προγραμματάκι μου έδωσε αυτό το αποτέλεσμα που επισυνάπτω.(Και τόσα αστέρια που βγήκαν είναι αρκετά για φωτογραφία μέσα από την πόλη). Για να έχετε αυτό το αποτέλεσμα, χρειάζεστε μια ψηφιακή μηχανή (που να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με manual τρόπο), στην οποία θα κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Έναν μικρό φωτογραφικό τρίποδα, και έναν μικρό σφιχτήρα, τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να μείνει το κουμπί λήψης της φωτογραφικής συνεχώς πατημένο. Πρέπει να αφήσετε έτσι την μηχανή τουλάχιστον για 10 με 15 λεπτά. Μετά περνάτε τις φωτογραφίες στο προγραμματάκι startrails, τις προσθέτει και βγάζει αυτό το αποτέλεσμα. Η όλη διαδικασία είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να φωτογραφίσει ένας αστρόφιλος με μικρό πορτοφόλι... Προς Θεού με όσα αναφέρω παραπάνω δεν προτείνω να αντικατασταθεί η αστροφωτογραφία με αυτά τα μέσα. Ούτε θέλω να ανταγωνιστώ με τους αληθινούς αστροφωτογράφους. Ούτως ή άλλως η διαφορά είναι εμφανής!!! Από εδώ http://www.startrails.de/html/software.html μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κατεβάσουν δωρεάν το πρόγραμμα. Οι ρυθίσεις που έχω κάνει στη ψηφιακή για αυτή την φωτογραφία είναι: ISO 400, 10", f 2.8. Συνεχή λήψη φωτογραφιών. focus στο άπειρο. Startrails Με εκτίμηση tsan
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2009 Πολυ ομορφο αποτελεσμα Στρατο ! Αλλη φορα προσπαθησε να τη συνδυασεις και με καποιο τοπιο .Θα ριξεις μεσα στο Star Trails και τη φωτογραφια του τοπιου .Εχει ειδικη επιλογη για αυτο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
tsan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2009 Σε ευχαριστώ Αλέξανδρε!! Το έχω προγραμματίσει ήδη να βάλω και το τοπίο. Με αυτόν τον τρόπο ομορφαίνει περισσότερο η εικόνα. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την συμβουλή σου! Με εκτίμηση tsan
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2009 Τιποτα Περιμενουμε να δουμε κι αλλες Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
tsan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2009 Αλέξανδρε, έχω πρόβλημα με την εισαγωγή του τοπίου. Το θεώρησα εύκολο έτσι όπως το είδα, αλλά μετά από πολλές προσπάθειες δεν τα κατάφερα... Αν γνωρίζεις κάτι και μπορείς να με βοηθήσεις θα είμαι ευγνώμων. Με εκτίμηση tsan
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2009 Καλησπερα !Τι ακριβως δοκιμασες με το προγραμμα και δε δουλεψε ? Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
tsan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2009 Προσπάθησα να βάλω τοπίο. Απ΄ό, τι κατάλαβα αυτό γίνεται με την επιλογή "foreground", αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι... μήπως κατάλαβα κάτι λάθος??? Με εκτίμηση tsan
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 Στρατο , θα το δω οταν παω σπιτι και τα ξαναλεμε Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
tsan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 Ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρε! Θα περιμένω. Με εκτίμηση tsan
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2009 Ποσες φωτογραφιες χρησιμοποιησες για το τοπιο ? Θελει τουλαχιστον 2 . Ειναι σε αναγνωρισιμο αρχειο ? Εναλλακτικα μπορεις να κανεις τη συνθεση με καποιο αλλο προγραμμα , οπως το gimp το οποιο ειναι και δωρεαν . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
ammonite Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2009 Στράτο καλή αρχή!Βρε παιδιά, κάτι δεν έχω καταλάβει από τα παραπάνω...Όταν λέμε ότι βάζουμε τοπίο μαζί με τα startrails, εννοούμε ότι συνδυάζουμε τα αστέρια με κάποιο επίγειο τοπίο, όπως ένα βουνό, ένα δέντρο, ένα εκκλησάκι κλπ.Όπως για παράδειγμα εδώ:http://www.greeksky.gr/files/photos/deepsky/20090426_01_SounioTrailsGR.htm Σε αυτή την περίπτωση η τεχνική είναι ακριβώς η ίδια, δεν αλλάζει κάτι στις ρυθμίσεις της μηχανής, απλά σημαδεύουμε λίγο πιο χαμηλά για να πιάσουμε και το τοπίο που μας ενδιαφέρει...
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2009 Σιγουρα ! Απλως συζηταμε για την επιλογη που υπαρχει μεσα στο προγραμμα . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
tsan Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2009 Ευχαριστώ πολύ ammonite!! Εχεις δίκιο... Μάλλον εγώ έκανα το λάθος και τώρα προσπαθώ να το "μπαλώσω".... Πάντως στο προγραμματάκι υπάρχει η επιλογή "foreground", αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα για ποιόν λόγο υπάρχει και πως λειτουργεί. Την επόμενη φορά πάντως θα προσέξω λίγο παραπάνω! Με εκτίμηση tsan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα