antony Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2005 Καλημέρα φίλοι-εςΔυστυχως τα τελευταία νέα για τον καιρό μάλλον δεν είναι καλά, συννεφιές και λοιπά. Τα λέμε ΑΝΤΩΝΗΣ "blackjanuaryout"
rama Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2005 Αντώνη,ας κρατήσουμε την αισιοδοξία μας οτι μετά από τις αναμενόμενες συννεφιές της Τετάρτης και της Πέμπτης θα καθαρίσει.Τι γκαντεμιά πάντως να έχει πάει σερί δύο περίπου βδομάδες καθαρός ο καιρός και τώρα να ξανακλείνει...Επειδή το θέμα του καιρού το έχω ήδη συζητήσει με άλλους φίλους που σκοπεύουν να πάνε Πάρνωνα, μπορώ να πώ οτι μερικοί είμαστε αποφασισμένοι να πάμε ακόμα και αν ο καιρός είναι μέτριος, και να είμαστε έτοιμοι να επιδοθούμε σε εναλλακτικές δραστηριότητες (τουρισμός στα ωραία γύρω χωριά, ποδήλατο, ορεινή πεζοπορία κλπ).
PORFIRIS Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Καλησπέρα παιδιά!Τα προγνωστικά φαίνεται να αλλάζουν και ο καιρός μάλλον ανοίγει το σαββατοκύριακο. Τελικά τι θα γίνει για την παρατήρηση στον Πάρνωνα;
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Εγώ έχω κλείσει κατάλυμα στο χωριό Άγιος Πέτρος από αύριο Παρασκευή. Οι προβλέψεις νεφοκάλυψης για τις νυχτερινές ώρες είναι αμφίρροπες, από το Σάββατο όμως γίνονται πολύ καλύτερες. Θα είμαι λοιπόν στον Πάρνωνα, μάλλον από αύριο (σίγουρα το Σάββατο). Όποιος σκοπεύει επίσης να ταξιδέψει ας δώσει εδώ ένα σήμα να ξέρουμε οτι δεν θα ταξιδέψουμε για ομαδική παρατήρηση άδικα. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Εγω δεν θα παω.Πολλα χλμ και οχι καλη προγνωση καιρου.Εχουμε αλλες 3 ευκαιριες Ιουνιο,Ιουλιο και Αυγουστο.Καθαρους ουρανους σε οσους βρεθειτε εκει! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Γιωργο, Περιγραφεις με απολυτη ακριβεια και τις σκεψεις τις δικες μου! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
rama Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Λόγω αμφίβολου καιρού για την Παρασκευή βράδυ, οι περισσότεροι θα πάνε το Σάββατο.Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζω τουλάχιστον 10 άτομα που θα πάνε σίγουρα, και από αυτούς οι μισοί θα είμαστε εκεί και την Κυριακή βράδυ.
nicktremoulis Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Aντωνη και φιλοι, ειστε και στο δικο μου μυαλο αυριο παντως κατα τις 5¨00 μμ θα έχουμε ανθρωπο πανω στον Παρνωνα να μας πει τον καιρο εκεινη περιπου την ωρα θα ξεκινησω -και εγω καιρου επιτρεποντος http://tiemathasimera.blogspot.comhttp://parnonas1420.blogspot.comhttps://erasitexnisprogrammatistis.blogspot.com/
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Φίλοι, κοιτάζοντας τις προβλέψεις νεφοκάλυψης στο http://www.poseidon.ncmr.gr/weather_forecast είναι δεδομένο ό,τι αύριο στη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε συννεφιά στον Πάρνωνα. Τα πράγματα όμως αλλάζουν τη νύχτα και οι προβλέψεις (ανά 6ωρο) «παίζουν» μεταξύ ελαφρής συννεφιάς και πλήρους διαύγειας. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς... (ελπίζω!) Στέφανος Υ.Γ. Νίκο, είναι αλήθεια ότι το μωράκι προφέρει ήδη αραβικά ονόματα αστεριών; "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2005 Οι νεώτεροι-εγκυρότεροι χάρτες νεφοκάλυψης δείχνουν συννεφιά και για τον Πάρνωνα για απόψε τη νύχτα . Μόνο ο καβο-Μαλιάς θα είναι ανέφελος. Από αύριο όμως ...χαρά Θεού! Ας είναι, και δύο βραδιές μόνο μας φτάνουν . Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
antony Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2005 ΚαλημέραΤι έγινε με την παρατήρηση στον Πάρνωνα ;Ελπίζω μετά απο δύο νύχτες που γυρίζατε τον γαλαξία με ωτοστόπ να μείνατε ικανοποιημένοι και μας πείτε εντυπώσεις . Ακούγονται περίεργες φήμες ότι εκτος απο τη μελέτη των αστρονομικών φαινομένων του σύμπαντος κάνατε διατριβή και στο φαινόμενο του (κρασάτου κόκκορα ) Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ "blackjanuaryout"
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2005 Αντώνη, η επιστημονική ονομασία του φαινομένου είναι «αλέκτωρ μετ' οίνου και λαζανίων» Η παρουσίασή του από γνωστό πολυτάλαντο αστροσέφ έτυχε θερμότατης υποδοχής και σχολίων! (Και εις άλλα με υγεία...!) ----Ο καιρός μας περιέπαιξε αρκετά, αλλά επέτρεψε αρκετές ώρες παρατήρησης τις δύο νύχτες. Παρασκευή και Σάββατο δυστυχώς ...cloudynights στο καταφύγιο, αλλά διάφανος ουρανός σε χαμηλότερο υψόμετρο όπου καταφύγαμε τελικά για πολύ αποδοτική παρατήρηση (Σάββατο). Την Κυριακή ξεκινήσαμε με διαφάνεια και νηνεμία, ακολούθησε νεφελώδες διάλειμμα και κατόπιν (μέτρια) διαύγεια. Καταφέραμε πάντως να δούμε πάμπολλους αμυδρούς γαλαξίες και νεφελώματα, όταν το εντόπιο νεφέλωμα αποφάσιζε να απομακρυνθεί από την αλάνα μας. Το 15άρι του Άγγελου πάλι έκλεψε την παράσταση, αλλά και οι τρομερές εικόνες του binoviewer με 10" στα αστρικά σμήνη (αξέχαστο το wild duck-M11). Πρωτόγνωρης ομορφιάς και το νεφέλωμα Dumbbell-M27 στην παρατήρηση με δύο μάτια. Σαν μιά χούφτα βαμβάκι αφημένο σε μαύρο ύφασμα... Κρίμα που δεν στάθηκε δυνατός ο συνδυασμός 15"-bino λόγω αδυναμίας εστίασης.Συνολικά, ήταν ένα πολύ καλό διήμερο. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
PORFIRIS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2005 Καλημέρα παιδιά! Ισχύει η παρατήρηση για Σαββατοκύριακο στον Πάρνωνα;
antony Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2005 ΚαλημέραΓια Πάρνωνα μάλλον είναι δύσκολο.Σάββατο ο καιρός θα είναι ανοικτός. Εγώ θα ανέβω Κιθαιρώνα. "blackjanuaryout"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα