roryt Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2009 Η καμερά μου μου βγαζει το παρακατω FFT διαγραμμα απο τα bias (για την ακριβεια, μου το βγαζει παντου, ακομη και σε lights). Υποπτευομαι (βαση αυτων που βρισκω στο Ιντερνετ) οτι οι πλευρικες γραμμες ειναι απο παρασιτικες συχνοτητες , και - παλι υποπτευομαι - οτι ειναι θορυβος απο την τροφοδοσια (χρησιμοποιω ενα switching τροφοδοτικο για LCD monitors). Στην δευτερη εικονα φενεται μεγενθυμενος ο θορυβος απο το bias. Το κακο ειναι οτι αυτος ο θορυβος δεν φευγει με αφαιρεση bias/dark/flat κλπ , οποτε θα πρεπει να βρω την αιτια και να τον εξαλειψω, οπως και καθε παρομοια εστια θορυβου. Οποτε και το ερωτημα για το τι ειναι αυτες οι γραμμες στο FFT. Σκεφτομαι, αν κανεις ξερει πως να βρω σε ποιες συχνοτητες αντιστοιχουν οι γραμμες και φιαξω 1-2 φιλτρα για την εξοδο της τροφoδοσιας (1-2 υψηλών και 1-2 χαμηλων ; ) που να μην ειναι διαπερατα απο αυτες ; Εχω ηδη φεριτη και στο καλωδιο της τροφοδοσιας και στο USB το FFT Ο θορυβος στο bias μεγενθυμενος
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2009 Καλημέρα, Μήπως είναι θέμα drivers? Για δες εδώ http://www.qhyccd.com/astrosoftbe.html διάλεξε το τελευταίο και στην εγκατάσταση πήγαινε manual και επέλεξε το συγκεκριμένο αρχείο. Από 17 έως 20 Αυγούστου μου είχε δανείσει ο raxxla την δική του (φοβερό το κλαμπ δανειοληπτών αστρονομικού εξοπλισμού ) και είχα παρόμοιο πρόβλημα όπως και με το setpoint της ψύξης. Μετά από ένα τηλεφωνικό tutorial μαζί του ακολούθησα το παραπάνω και όλα λύθηκαν. Υ.Γ. Οι 3 φωτό που τράβηξα με αυτήν την κάμερα μάλλον θα ανέβουν την ερχόμενη εβδομάδα Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
roryt Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2009 thanks Βασιλη, θα το δοκιμασω, ιδιως μιας και ΟΝΤΩΣ εχω προβλημα με το setpoint της ψυξης (αλλα δεν πηγε το μυαλο μου στον driver). Ελπιζω να ειναι κατι τοσο απλο
orion Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2009 Καλησπέρα, Στη χειρότερη περίπτωση που δε μπορείς να βρεις τι φταίει, ρίξε μια ματιά στο Handbook of Astronomical Image Processing.Στο 17 κεφάλαιο 470σελ σου δείχνει πως να αφαιρείς τις μη επιθυμητές συχνότητες - δεν το έχω δοκιμάσει στο AIP4WIN,αλλά υποθέτω δε θα είναι και τόσο περίπλοκο. Φιλικά,Γιάννης Μπελιάς In a world without fences who needs Gates?
roryt Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2009 φιιιοουυυυ!!! Καποτε πρεπει να το διαβασω ολοκληρο, αυτο το βιβλιο εχει ΠΟΛΥ πραγμα μεσα. Ολο κομματια του διαβαζω και δεν εχω χρονο να το δω πραγματικα. Τωρα οσο αφορα το κεφαλαιο 17.... ενταξει, δεν ειμαι ασχετος με Φουριε, αλλα θελει χρονο και υπομονη για να δεις τι λεει. Αν καταλαβα καλα (με ενα βιαστικο διαβασμα) εξηγει τι ειναι η αναλυση φουριε, πως ενωνονται οι συχνοτητες και πως αναλυονται, και αυτο που με ενδιαφερει εμενα ειναι το πως θα κανω deconvultion βαση αυτων; (χαθηκα, μεγαλε, χαθηκα )
zantespear Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2009 Τι έχει και FFT το θέμα? Τότε σιγουρα δεν θα ασχοληθώ ποτέ με αστροφωτογραφία Σπύρος
raxxla Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2009 Γιάννη, αν και εύχομαι να είναι θέμα οδηγών όπως είπε ο Βασίλης, διάβασα αυτό στο Sky & Telescope Απριλίου (σ.36):"Operating¨the camera near the TEC’s 100% capacity can cause differences in the thermal characteristics of light and dark frames, producing noisy images." Αλήθεια, δοκίμασες τελικά με μπαταρία ή άλλο τροφοδοτικό; Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
roryt Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2009 Οχι, ουτε τους οδηγους δοκιμασα (ο vendor με απετρεψε βασικα να αλαξω οδηγους , τουλαχιστον οχι πριν δοκιμασω αλλα πραγματα πρωτα), ουτε με μπαταρια : το power tank μου δεν την αντεχει, πεφτει αμεσως η ταση στα 7 βολτ, δεν εχω αγορασει ακομη μεγαλυτερη μπαταρια και εχω αφησει και την καμερα στο εξοχικο. Αν προλαβω αυτο το ΣΚ
dimpap Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2009 Έχεις μετρήσει την τάση όταν η κάμερα κάνει λήψη? Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
orion Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2009 Γιάννη, η λογική είναι ότι φτιάχνεις μια εικόνα που είναι η μάσκα που κόβει τις ανεπιθύμητες συχνότητες και την πολλαπλασιάζεις με την εικόνα του fourier και ύστερα παίρνεις τον αντίστροφο fourier. Πάντως αν τελικά το χρειαστείς το κοιτάμε και μαζί - no problem. Φιλικά,Γιάννης Μπελιάς In a world without fences who needs Gates?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα