Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

μήπως κάποιος που δουεύει το εν λόγω πρόγραμμα ξέρει με ποιο format θα

ηταν καλό να σώζω τις photo για να τις επεξεργάζομαι στο photoshop

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: θα ήθελα να δουλεύουν και τα astronomy action

Δημοσιεύτηκε
Το πρόγραμμα από μόνο του σώζει την τελική εικόνα σε autosave.tif το οποίο είναι το καλίτερο και το οποίο ανοίγει στο PS3 αλλά σε 32dit πράγμα που δεν βολεύει για κάποιες ρυθμίσεις. Αλλάζεις το mode της εικόνας σε 16bit χωρίς, κατά προτίμιση να πειράξεις gamma and exposure, και προχωράς στην επεξεργασία χωρίς κανένα πρόβλημα. Τά actions δουλεύουν μια χαρά. Αλήθεια σε βολεύουν σε κάτι? Γιατί τα έχω αλλα δεν έχω βρεί κάτι σπουδαίο σ'αυτά. Ασε που όταν πάω να κάνω διόρθωση θορύβου μετά από κανα δεκάλεπτο ίσως και παραπάνω μου πετάει έξω την εικόνα και πάει περίπατο η επεξεργασία που έχω κάνει μέχρι εκεί.
Δημοσιεύτηκε
..... Ασε που όταν πάω να κάνω διόρθωση θορύβου μετά από κανα δεκάλεπτο ίσως και παραπάνω μου

πετάει έξω την εικόνα και πάει περίπατο η επεξεργασία που έχω κάνει μέχρι εκεί.

Αν καταλαβα καλα ενοεις στο φωτομαγαζο ετσι;

Μα ο χρυσος κανονας λεει, μετα απο καθε βημα κανουμε "save as"

Tα λεω καλα Γιαννη; :)

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε

Οταν την γυρίζεις στα 16bit και την ανεβάζει στο pfhtoshop η πληροφορία ειναι λιγότερη απο οτι στα 32bit?

τα action τα χρησιμοποιώ κυρίως για spikesτίποτα άλλο.

Δημοσιεύτηκε

Οχι ντε και καλα, αλλωστε η μηχανη σου ειναι λίγο απιθανο να εχει καταγραψει πληροφορια 32bit, ασχετα απο το τι βγαζει το deepskystacker. Οι DSLR πχ βγαζουν 12Bit , οι ερασιτεχνικες CCD συνηθως 16Bit και οι webcams συνηθως 8Bit, σε ολες τις περιπτωσεις δεν νομιζω οτι θα χασεις με την μετατροπη απο 32 σε 16 (αν κατι μου διαφευγει ας με διορθωσουν οι παλιοτεροι να μαθαινουμε).

Ναι, καλα τα λες, save σε καθε σταδιο, γιατι το DSS σκαει για ψυλου πηδημα :evil: Σε εντιθεση με το iris, που μπορει να ειναι ποιο "στριφνο" αλλα δεν μασαει καθολου.

Δημοσιεύτηκε
Αν καταλαβα καλα ενοεις στο φωτομαγαζο ετσι;

Μα ο χρυσος κανονας λεει, μετα απο καθε βημα κανουμε "save as"

Tα λεω καλα Γιαννη;

Συμφωνώ Δημήτρη! Αλωστε αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις.

Οταν την γυρίζεις στα 16bit και την ανεβάζει στο pfhtoshop η πληροφορία ειναι λιγότερη απο οτι στα 32bit?

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τον Γιάννη γιατί δεν ξέρω κάτι παραπάνω από αυτά που αναφέρει. Πάντως εγω το έχω σαν πάγια τακτική την 32bit autosave.tif να την αλλάζω σε 16bit χωρίς να βλέπω απώλεια πληροφορίας, εκτος και αν δεν το αντιλαμβάνωμαι( μπορει να συμβαίνει κιαυτό). Αλωστε δεν μπορείς να επεξεργαστείς εύκολα στο photoshpop 32bit φωτογραφία (τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ).

Ναι, καλα τα λες, save σε καθε σταδιο, γιατι το DSS σκαει για ψυλου πηδημα Σε εντιθεση με το iris, που μπορει να ειναι ποιο "στριφνο" αλλα δεν μασαει καθολου.

Οταν λες DSS ενοείς Deep Sky Stacker έτσι? Εγω δεν ενοώ ότι μου σκάει κατα την επεξεργασία του DSS αλλά κατά την επεξεργασία στο PS3 και μάλιστα κατά την διάρκεια κάποιου συγκεκριμένου action. Εν πάσει περιπτώσει προμηθευτεί το Noise Ninja kαι δεν ξαναχρησιμοποιησα το συγκεκριμένο action.

Δημοσιεύτηκε

παιδιά σας ευχαριστω πολύ νομίζω οτι κατάλαβα πολλα πράγματα

όμως μια μικρή ερωτησούλα την έχω ακόμα:

όταν φέρνω την 32bt sto photoshop και φέρνω μετά την 16bt γιατι η πρώτη έρχεται πιο πλούσια απο οτι η δεύτερη?

και κατι ακομα ποια επιλογη προτιμουμε στο photoshop αλλα και στις ρυθμισεις της μηχανης?

sRGB ή Adobe (τι διαφορά έχουν)

Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σας !!!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης