DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2009 Μπαίνουμε σταδιακά στο χειμώνα, κι επειδή έχω πάρει απόφαση να κυνηγήσω φέτος το χειμερινό ουρανό, θέλω να μπορώ να "διαβάζω" καλύτερα τα δελτία των μετεωρολογικών σταθμών. Η ερώτηση επομένως είναι ποια συγκεκριμένα στοιχεία (υγρασίες, βαρομετρικά κλπ) πρέπει να προσέχουμε και να λειτουργούν ως "καμπανάκι" στους μετεωρολογικούς σταθμούς. Δεν αναφέρομαι - μόνο - στις προβλέψεις για βροχή/καταιγίδα (που είναι το ...προφανές), αλλά σε παράγοντες που οδηγούν σε πυκνή ή αραιή νέφωση, στοιχεία αποτρεπτικά για την παρατήρηση. Σκέφτομαι επίσης, λόγω γκατζετοβλακείας, να πάρω και ένα μικρό μετεωρολογικό σταθμό Καλό χειμώνα σε όλους με καθαρούς ουρανούς, Κώστας Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 οκ πήρα το μήνυμα: Ούτε κρύα ούτε χιόνια μας σταματούν Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
patz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 Μπαίνουμε σταδιακά στο χειμώνα, κι επειδή έχω πάρει απόφαση να κυνηγήσω φέτος το χειμερινό ουρανό, θέλω να μπορώ να "διαβάζω" καλύτερα τα δελτία των μετεωρολογικών σταθμών. Η ερώτηση επομένως είναι ποια συγκεκριμένα στοιχεία (υγρασίες, βαρομετρικά κλπ) πρέπει να προσέχουμε και να λειτουργούν ως "καμπανάκι" στους μετεωρολογικούς σταθμούς. Δεν αναφέρομαι - μόνο - στις προβλέψεις για βροχή/καταιγίδα (που είναι το ...προφανές), αλλά σε παράγοντες που οδηγούν σε πυκνή ή αραιή νέφωση, στοιχεία αποτρεπτικά για την παρατήρηση... Καλό χειμώνα σε όλους με καθαρούς ουρανούς, Κώστας Κι εμένα με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Το meteo έχει εγκαταστήσει αρκετούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, που μπορούμε να τους βρούμε εδώ: http://www.meteo.gr/Gmap.asp Κάθε μπαλονάκι αντιστοιχεί σε ένα σταθμό. Κάνοντας κλικ πάνω τους εμφανίζονται κάποιες πληροφορίες, κι αν κάνουμε κλικ στο βελάκι που έχει πάνω δεξιά πάμε στη σελίδα του σταθμού, όπου εμφανίζονται αρκετές πληροφορίες, οι οποίες ανανεώνονται συνέχεια.Εδώ είναι, για παράδειγμα, η σελίδα της Καλύμνου:http://penteli.meteo.gr/stations/kalymnos/ Το ζήτημα είναι πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις πληροφορίες; http://www.meteo.gr/Gmap.asp
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 Δεν θα ελεγα οτι πρεπει να προσεχεις και κατι...τα βασικα μονο δηλαδη δεν ειναι αναγκη να βγαινεις για παρατηρηση με 7μποφορ ή με -4c. ουτε οταν γνωριζεις οτι προκειτε να βρεξει <ιδικα αν εχεις μαζι σου αρκετα gadgets> ...ειχα βγει για παρατηρηση μια ομορφη μερα του χειμωνα με -3c -4c (ξερεις οταν εχει πολυ κρυο εχουμε πολυ καλο ουρανο) λοιπον εβγαλα το τηλεσκοπιο εξω στην αυλη του σπιτιου και παρατηρουσα, η υγρασια ειχε παγωσει πανω στους φακους και στο τηλεσκοπιο αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα, η διμετρη σκαλα που ειχα ( τυπου Λ ή Α ) λογο συστολης δεν αντεξε το βαρος μου και οπως ημουν πανω και παρατηρουσα εσπασαν τα σκαλοπατια με αποτελεσμα να προσγειωθω ανωμαλα στο εδαφος, ευτυχως απο τυχη δεν πηρα μαζι μου στην πτωση και το τηλεσκοπιο γιατι θα ειχε παθει και το τηλεσκοπιο ζημια αλλα και εγω. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα