Jump to content

Ο Αρίσταρχος Σκουριάζει στην κορυφή του Χελμού


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κυβερνητική αδιαφορία

Tο ποσό των 160.000 ευρώ που απαιτείται ως ελάχιστο όριο για τα έξοδά του ετησίως δεν δόθηκε ποτέ στο Iνστιτούτο και οι επιστήμονες επισημαίνουν τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει η κυβερνητική αδιαφορία.

 

«Tο τηλεσκόπιο είναι πλήρως λειτουργικό και εφοδιασμένο με υπερσύγχρονα βοηθητικά όργανα παρατηρήσεως. Oμως δεν μπορώ να πάρω ευθύνη, να καλέσω επιστήμονες από το εξωτερικό για παρατηρήσεις. Aν πέσει μια... ασφάλεια, σκεφθείτε ότι δεν υπάρχει τεχνικός να επιδιορθώσει τη βλάβη», μας λέει ο διευθυντής του Iνστιτούτου Aστρονομίας του Eθνικού Aστεροσκοπείου Aθηνών και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Xρήστος Γούδης.

Governmental indifference

The amount of 160.000 euros needed as a minimum limit to cover the amount in a year was never submitted by the Institute and scientists highlight the disastrous consequences which this indiffernce can cause.

 

The telescope is fully functional and equiped with supermodern auxiliary instruments to fulfill the requirements of an observation which corresponds in "Aristarchus'" abilities. However, I can't take over a responsibility calling scientists from abroad to conduct an observation. "If a problem arises, noone will be there to fix it", says the director of The Institute of Astronomy of the National Observatory of Athens and a professor at Patra's University, mr.Christos Goudis.

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 108
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mπράβο iorant.

Ο Αρίσταρχος θα σε ..ευγνωμονούσε :)

Σε συχγαίρω για αυτή την...προγονόπληκτη κινησή σου

 

Εγω νομιζω οτι ο Αρισταρχος μαλλον θα με αγνοουσε και καλα θα εκανε. Δεν εχω τοσο ενδιαφερον οσο το Ηλιακο μας Συστημα.

Να σου ομως τη αληθεια δεν ειμαι και τοσο προγονοπληκτος, αυτη η κινηση μου προηλθε μαλλον απο την αναδρομη στα φοιτητικα μου χρονια. Η δικια μου ελπιδα και ονειρο μαλλον πεθανε, γιατι ομως να πεθανει και ενος παιδιου φοιτητη ή μαθητη σημερα οπως πεθαναν οι δικες μου πριν απο 15 χρονια.

 

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια, οχι μονο εσενα ολους σας.

8) :wink: :wink:

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Υπάρχει συλλογή υπογραφών σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

http://www.gopetition.co.uk/online/31531.html

 

Ας ελπίσουμε να υπάρξει κάποια δημοσιότητα του θέματος για να λυθεί το πρόβλημα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολύ καλή πρωτοβουλία!!! :wink:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν είμαι απαισιόδοξος αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

Δυστυχώς δεν είναι το μόνο πράμα που πάει σκατά στην χώρα μας.

Εδώ δεν κάνουν άλλα που θεωρούνται πιο σημαντικά, τα τηλεσκόπια θα κοιτάξουν τα λαμόγια!!!!

Εδώ κλάπηκε το τηλεσκόπιο του Εύδοξου στην Κεφαλλονιά τι λέμε τώρα. Που πρόκειται για τεράστια κομπίνα έτσι.

Απλά να αρχίζουν οι νέοι εδώ να βλέπουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον στην Ελλάδα αν συνεχίσουμε έτσι.

Και αν κανείς νομίζει ότι ρίχνω πολιτικές μπηχτές απαντάω ευθέως ΝΑΙ.

Σε αυτήν την χώρα ότι παράξενο και να ακούσω δεν μου κάνει εντύπωση πλέον!!!

 

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

 

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θέμη έχεις δίκιο, πολλά πράγματα προχωρούν άσχημα. Ένα όμως είναι σίγουρο, αν αφήσουμε μοιρολατρικά τα πράγματα να προχωρήσουν και δεν κάνουμε τίποτα τότε θα συνεχίσει η κατρακύλα. Αν προσπαθήσουμε τότε ίσως κάτι να γίνει.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θέμη, είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνος μαζί σου. Πολύ σωστά ρίχνεις πολιτικές μπηχτές - αν και δε θα έπρεπε να λέγονται μπηχτές, γιατί τα λες χύμα και μπράβο σου γι'αυτό -. Όλοι μας βλέπουμε κατά πού βαδίζει η χώρα μας. Και θα πάρω την αφορμή να πω και εγώ το ίδιο, ότι όλα πάνε σκατά, σα τα μούτρα των πολιτικών και σα την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει και που τους χαρακτηρίζει απόλυτα. Και η λέξη αυτή τους διέπει σε όλη τους την ύπαρξη.

Αντρέα astrovox, μη μας κράξεις, ξέρω ότι το ξεσκίσαμε το θέμα με αυτή τη λέξη, αλλά η απόγνωσή μας για τη Σκατάσταση που επικρατεί σε συνδυασμό με την αγάπη μας για την Αστρονομία, μας οδήγησε σε τέτοιο υβρεολόγιο. Και πάλι, να μας συγχωρείς.

Πάντως, εγώ μπήκα στο λινκ που παρέθεσε ο φίλος πιο πάνω, και ''υπέγραψα'' και γω με τη σειρά μου. Το έκανα, αν και γνωρίζω ότι ''ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ'' (Βοώντων, εν προκειμένω...)

Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το κόστος κατασκευής ενός κτιρίου, απόκτησης ενός οργάνου ή ίδρυσης ενός φορέα είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης. Τα έξοδα είναι "μια κι'έξω", συχνά εντάσσονται σε κάποιο κονδύλι ευρωπαϊκό, κάνουν και οι πολιτικοί τα εγκαίνια με την αντίστοιχη μόστρα και όλα μοιάζουν καλά.

 

Κανείς δε σκέφτεται όμως τα πάγια έξοδα, τους ερευνητές, το προσωπικό, τα έξοδα συντήρησης, επιδιορθώσεων κτλ που θα επιβαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό κάθε χρόνο. Εκεί φαίνεται πραγματικά η ελάχιστη σημασία που δίνουμε ως κράτος στην έρευνα, η έλλειψη προγραμματισμού και οράματος.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πού να υπάρξει προγραμματισμός, ώστε να υπάρξει η ελπίδα και το όραμα για κάτι καλό στη χώρα μας...... Όταν ακούς τον Καραφλοδαίμονα το Χατζηδάκη να σου λεει ''Απαλείφονται από τα κονδύλια για έρευνα η Αστρονομία και η Αστροφυσική'', τότε είναι αναμενόμενο ότι οι επιστήμες αυτές θα βουλιάξουμε στο βούρκο της σαπίλας, μέσα στη χώρα που τις γέννησε και τις ανέδειξε...... Γιατί τα πάντα σε αυτή τη χώρα, είναι σάπια. Και η τραγική ειρωνία είναι το όνομα του υπουργείου - ''Ανάπτυξης''.

Αυτή τη λέξη λοιπόν που είπε ο Θέμης και που χρησιμοποίησα και γω με τη σειρά μου, είναι και αυτό που μας προσφέρουν και μας ταΐζουν οι κύριοι Πολιτικάτζαροι, αντί για γνώση. Και πρέπει αυτό που μας δίνουν, να τους το επιστρέψουμε κάποια στιγμή.....

Φίλε Heal, σίγουρα δεν πρέπει να κάτσουμε απλά και να θρηνούμε την όλη κατάσταση, αλλά όσο και αν φωνάξουμε και όσο και αν αγωνιστούμε, ξέρεις πολύ καλά πού μας έχουνε γραμμένους. Όχι στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αλλά κάπου αλλού.......

 

Γιάννης

Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Tsaprazi η μεταφραση σου τελικα , με λιγη βοηθεια απο τον Αντρεα, Ανεβηκε και σε ευχαριστω πολυ.

Ευχαριστω πολυ ολα τα παιδια.

Δεν θελω να σταθουμε σε κομματικα παντος , σε καποιο φορουμ με τοποθετησαν κομματικα και ιδεολογικα και μαλιστα ακριβως το αντιθετο απο τα πιστευω μου , οχι τα κομματικα γιατι δεν εχω αλλα τα ιδεολογικα γιατι εχω.

Να πω την αληθεια μου προξενησε Γελιο (το συγκεκριμενο).

Το θεμα ειναι να αλλαξουμε σαν κρατος γενικα , να αλλαξουμε και εμεις σαν πολιτες, να αρχισουμε να διεκδικουμε για το γενικο συνολο και οχι για το ατομικο.

 

Απο τα εκατονταδες μαιλ που εστειλα σε κατεχοντες εξουσια ή γνωριμιες ή βουλευτικη εδρα μου απαντησαν μολις δυο, το ενα βασικα ηταν επιβαιβεωση οτι παρελαβαν το αιτημα μου και το αλλο απο το προσωπικο μαιλ ενος υφυπουργου που απαντα οτι θα κοιταξει το ζητημα και οτι στιριζει τον αγωνα μας.(Υποσχεση μου ακουγετε και για να ειμαι ειληκρηνης χαμογελασα καθως διαβαζα το μαιλ γιατι το μυαλο μου πηγε στο ανεκδοτο με τον βουλευτη , γραψε τον κυριο για ενα σπιτι.)

 

Και το πιο αστειο απο ολα , ειναι ενα μαιλ απαντηση που ελαβα απο Ευρωβουλετη που με ενημερωνε οτι επειδη δεν με γνωριζει με βαζει στην spam list (ισως και να ηταν αυτοματοποιημενο).

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

φαντασου δηλαδη ..μονο 2 απο τα τοσα mails που σταλθηκαν...και αυτα χωρις ολοκληρωμενη απαντηση..

 

*(εκανα ενα μπερδεμα με τα μηνυματα γιαυτο δεν τα εγραψα σε ενα κ εβαλα δυο συνεχομενα:oops: )

Τα παντα ρει... :wink:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα spam filters δεν στέλνουνε απαντήσεις γιατί το μόνο που θα κάνουνε είναι να αποδείξουνε ότι η διεύθυνση είναι πραγματική και χρησιμοποιείται κάνοντάς την ακόμα πιο πολύτιμη στους σπάμμερς που θα συνεχίσουν να της στέλνουν πιο ακριβές διαφημίσεις από άλλες διαυθύνσεις τους....

 

Ο κύριος απλά σε γείωσε ο ίδιος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Σημερα ο Αρισταρχος Ελαβε Ενα μυνημα στο ηλ.ταχυδρομιο του το οποιο ελεγε τα εξης

 

Σας ενημερώνω ότι με αφορμή την επιστολή που του αποστείλατε, ο βουλευτής κ. ΧΧΧΧ.ΧΧΧΧΧ κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή, την οποία σας επισυνάπτω.

 

 

Θα σας ειδοποιήσω όταν θα έχουμε την απάντηση.

 

 

 

Σας ευχαριστώ,

 

Ονομα Επωνυμο

Επιστημονική συνεργάτις πολιτικού γραφείου

 

Τα ονοματα τα εκοψα εγω και επισυναπτω και την ερωτηση στην βουλη.

 

 

"Προς: Υπουργό Οικονομίας

 

Υπουργό Παιδείας

 

 

Το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων, ο «Αρίσταρχος» που βρίσκεται εγκαταστημένο στην κορυφή του Χελμού, τα τελευταία τρία χρόνια εγκαταλείφθηκε στην τύχη του, χωρίς εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό και χωρίς καμία οικονομική στήριξη για τα στοιχειώδη λειτουργικά του έξοδα.

 

Αποτέλεσμα είναι το τηλεσκόπιο να μην διατίθεται για παρατηρήσεις στην εθνική και διεθνή αστρονομική κοινότητα, ενώ υπάρχουν στο Internet διεθνείς διαμαρτυρίες για το θέμα.

 

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιες Υπουργοί:

 

Τί προτίθενται να πράξουν για την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων του υπερσύγχρονου τηλεσκοπίου;

 

 

Αθήνα 10-11-2009

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

τωρα που ειναι καινουρια ακομα η κυβερνηση κατι θα κανει,

οταν παλιωσουν ξανα και αυτοι να δουμε τι δα γινει.........................

 

παντα τα ιδια και τα ιδια.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χειμωνιάτικα βάζω - σκαρφαλώνω ψηλά

πετάω μια πέτρα – γεμίζω λεφτά

 

Κι αν τα άστρα με είδαν η ομίχλη με κρύβει

και τις μπίζνες θα κάνω με χαρτί και μολύβι…

 

Αφιερωμένο στον άγνωστο λιθοβολιστή… :-note

...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αντε να δουμε ....ελπιζουμε πως ολο και καποιος θα εχει την εθαισθησια να ασχοληθει με το θεμα..... ???:evil:

Νίκος Πασχάλης

Αστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθος

www.nunki.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

exei meres akoma na apantisoun, katatithete h ervthsh kai entos 15 hmeron prepei na apantithei .

 

 

kai kati akoma perimeno tilefoniki epoikinonia me thn zougla , mou esteilan minima kai zitisan epoikoinonia. elpizo na exoyme ena oplo akoma.

 

Sorry gia ta greeklish simera alla no greek fonts se touto to pc

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιατί δεν αλλάζουμε τίτλο σε αυτή τη συζητηση??

Ο "ξευτιλιζουν τον Αρίσταρχο και όλους μας" πχ μου φένεται περιγραφικότερος.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

δεν ξερω αν εχει αναφερθει αλλα εδω υπαρχει μια εγγραφη διαμαρτυρια των επιστημονων του εαστεροσκοπιου για τον Αρισταρχο

DiamartYpan.pdf

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

οχι φιλε μου δεν εχει αναφερθει

αλλα σε ευχαριστω θα το στειλω και αυτο.

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν πρόκειται για διαμαρτυρία ειδικά για τον Αρίσταρχο, είναι διαμαρτυρία για την αναδιάταξη των ερευνητικών ινστιτούτων που είχε κάνει η κυβέρνηση και έχει αναφερθεί και εδώ:

 

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=111627#111627

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

,η διατυπωση μου ηταν μαλλον αθελα μου ,παραπλανητικη.

 

 

ωστοσο θιγεται το θεμα με τον Αρισταρχο μεσα στα υπολοιπα που λεγονται

.

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης