Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά έχω το παρακάτω πρόβλημα

scope SC nexstar 5se + OFF-AXIS GUIDER + dslr Olympus E420

Το πρόβλημα είναι ότι στο σημείο που εστιάζει η dslr δεν εστιάζει ο προσοφθάλμιος στον OFF-AXIS GUIDER της celestron υπάρχει λύση ?

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Συνηθως ετσι γινεται. Συνηθως το προσοφθαλμιο, ή η οδηγητική καμερα, εστιαζουν ποιο πισω απο την DSLR, οποτε πρεπει να βγουν ποιο εξω απο το κανονικο. Αν ο off axis εχει helicer focuser (πχ vixen) τοτε τον ξεβιδωνεις οσο χρειαστει. Αλλιως βαζεις επεκταση (πχ το σωμα ενος balrow χωρις τον φακο) ή/και βγαζεις το προσοφθαλμιο προς τα εξω με το χερι και το στερεωνεις στην σωστη θεση με ενα parfocal ring.

Ας πουμε την γενικη περιπτωση που εχεις DSLR, guiding camera και προσοφθαλμιο. Κανεις εστιαση με την DSLR και δεν ξανακουμπας τον κανονικο εστιαστη. Μετα ρυθμιζεις την οδηγητική καμερα, οπως λεω ποιο πανω, να εστιασει και την στερεωνεις (helicer, επεκταση ή/και parfocal ring). Τελος βγαζεις την οδηγητική και ρυθμιζεις την θεση στο προσοφθαλμιο μονο με parfocal ring ετσι ωστε να εστιασει. Κατα προτιμηση τα κανεις μερα σε μακρινο στοχο, και τα ξαναρυθμιζεις με λεπτομερια αν χρειαζεται σε αστρο το βραδυ

εναλακτικα, μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις ενα focal reducer στο off axis οδηγητικο συστημα guiding camera-προσοφθαλμιο. Θα φερει την εστιαση ποιο μεσα και θα σου δωσει ποιο μεγαλο και φωτεινο πεδιο για οδηγηση. Αλλα υπαρχει πιθανοτητα να το φερει πολυ μεσα και να μην μπορεις να τα ταιριαξεις μετα - δεν το εχω δοκιμασει

Ελπιζω να βοηθησα.

Δημοσιεύτηκε
Δυστυχώς στη δικιά μου περίπτωση ο προσοφθάλμιος πρέπει να μπει πιο μέσα καθώς αν τον τραβήξω πιο έξω τα πράγματα χειροτερύουν. Παρατήρησα όμως ότι μάλλον πρέπει να φέρω την dslr πιο πίσω . Το πρόβλημα είναι πως !
Δημοσιεύτηκε

Βαλε barlow στο προσοφθαλμιο, ή αλαξε τον με αλλον μεγαλυτερης εστιακης αποστασης. Αλλα δεν μου κολαει, τι βαζεις τωρα ; Μηπως πας να κανεις οδηγηση με κανενα 30 ή 40mm ;

Αλλιως θελεις επεκταση για την DSLR , πχ ενα Τ -> Τ με ενδιαμεσο διαστημα, η Baader σιγουρα εχει κατι τετοιο (κοιτα Πλανηταριο ή Telescope-service)

Δημοσιεύτηκε
Δεν ξερω φιλε μου, ακουγεται λιγο περιεργο, εγω οσες φορες εχω δοκιμασει, με 15, 9 και 12.5 mm, με την Philips ή την DSI (για οδηγηση), και με την EOS300D για κυρια εστια, η DSLR εστιαζε ποιο μπροστα απο τα αλλα, οποτε τα ρυθμιζα με parfocal rings. Με αλλο οργανο μεν, αλλα δεν νομιζω οτι παιζει ρολο. Το εχεις δοκιμασει ημερα ; Δεν δινεις λεπτομερειες τι συνδεσεις/ανταπτορες / off-axis χρησιμοποιεις ; Αλλιως, τι να πω, δοκιμασε στην οδηγηση να βαλεις barlow ;
Δημοσιεύτηκε

έχω

focal reducer meade --> celestron off-axis guider --->t-ring-->dslr.

Το έχω δοκιμάσει και χωρίς reducer και μέρα και το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Παρατήρησα ότι αν μεγαλώσει η απόσταση μεταξυ dslr kai off-axis guider τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Η θα πρέπει να βάλω πιο βαθια τον προσοφθάλμιο ή θα πρέπει να τραβήξω πιο έξω την dslr. Αν βάλω πιο έξω τον προσοφθάλμιο τα πράγματα είναι χειρότερα. Καμιά ιδέα ?

Δημοσιεύτηκε

Αναλογα την επιπλεων αποσταση που σου χρειαζεται, κοιτα για αυτο ή αυτο ή κατι παρομοιο (πχ αυτο)

Εναλλακτικα, δεν δοκιμαζεις το υπαρχον συστημα με ενα barlow(με τον φακο του μαζι) στο προσοφθαλμιο ;

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης