loudo5 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 Καλησπέρακαταρχειν να σας πω πως εχω διαβασει παρα πολλες σηζητησεις και συνηδιτοποιησα πως ενα τηλεσκόπιο δεν ειναι ενα απλο εργαλείο οπως νομιζα στην αρχή.Διαβαζοντας πολλα αρθα μπερδεύτηκα καπως και για αυτο το λογο σκευτηκα πως θα μπορουσατε να με βοηθησετε.Ετσι πρωτη μου απορία ειναι ενα τηλεσκοπιο τι τελικα χρείαζετε εκτος απο το σωλινα και τη βαση;Δηλαδή θα χρειαστώ πολλους προσουθαλμιους ή θα χρειαστω διάφορα αλλα εξαρτηματα για να μπορω να παρατηρω(κυριως πλανητες)και να βγαζω φωτογραφιες.Τελος θα ηθελα να μου πειτε πως βλεπεις ενα πλανητη,δηλαδη θα τον βλεπεις σαν ενα φωτεινο αστρο χωρις να ξεχωριζεις χαρακτηριστικα ή θα μπορω να βλεπω μεχρι και λεπτομεριες; ΥΣ:δεν εχω ακομα τηλεσκόπιο αλλα θελω να μαθω πως λειτουργει πριν το αγορασω. Περιμενω βοηθεια Ο θεός και η φύσις μηδέν μάτην ποιούσιν. Περί Ουρανού
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 Αγόρασε το βιβλίο "Nightwatch" από κάποιο Παπασωτηρίου ή το Πλανητάριο και θα απαντηθούν ΟΛΕΣ οι απορίες σου. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Laskos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Αγορασε το nightwatch, για να σου λυθουν ολες οι βασικες αποριες που μπορει να εχεις σαν αρχαριος που ενδιαφερεσαι για την αστρονομια. Το τηλεσκοπιο που θα σου προτεινουν οι περισσοτεροι για να αρχισεις με την αστρονομια ειναι το κλασικο 8αρι ντομπ και κανει περιπου 340 ευρω.Αν σκεφτεσαι για τηλεσκοπια με λιγοτερα χρηματα να στο πω πολυ απλα θα ειναι μαπα. Για φωτογραφια ξεχνα το. Δεν μπορεις να τραβηξεις ετσι απλα φωτογραφιες με το τηλεσκοπιο, θελεις ειδικο εξοπλισμο που κοστιζει πολυ και δεν μπορουν να τον χειριστουν μικροι οπως εσυ.
loudo5 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 ok ομως το προβλημα ειναι το μεγεθος του dob,δεν εχω και πολυ χωρο και απο οτι ξερω ειναι περιπου στο υψος μου και σε παχος μεγαλυτερο απο το δικο μου.Αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλιμα και δευτερον δεν με ενδιαφερει να βγαλω φανταστικες φοτο αλλα να καταλαβαινεις τι ειναι.Κατι αλλο να μου προτεινετε? Ο θεός και η φύσις μηδέν μάτην ποιούσιν. Περί Ουρανού
themis_kart Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Καλώς όρισες και καλή πορεία στο hobby. Όπως είπαν τα παιδιά αυτό το βιβλίο θα σου λείσει πολλές απορίεςhttp://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598Μετά για τηλεσκόπιο μιας και είσαι μικρός ακόμα θα σου πρότεινα αυτό http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1691Το έχω αγοράσει για 2ο τηλεσκόπιο και για εύκολα μεταφέρσιμο παντού μιαςκαι βοηθά πολύ η κατασκευή του. Οπτικά και ποιοτικά δεν περίμενα να είναιτόσο καλό!!! Αν αγοράσεις και κάποιο καλό προσοφθάλμιο, εκτός από τα δικάτου πετά!!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
krisgym Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Καλημέρα μικρέ μας φίλε. Εγώ με την σειρά μου θα σου πρότεινα ένα τηλεσκόπιο με το οποίο θα μπορούσες με μια απλή ψηφιακή μηχανή να πάρεις κάποιες φωτώ από την σελήνη και ορισμένους πλανήτες, το οποίο και για παρατήρηση είναι αρκετά καλό. Είναι πολύ ελαφρύ και βολικό για εκδρομουλες.http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1073 Φιλικα Χρηστοs.
krisgym Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1073 Φιλικα Χρηστοs.
orion Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Κατ' αρχήν καλωσόρισες και από μένα.Το τηλεσκόπιο που σου προτείνει ο Θέμης μπορεί να μη (μου) γεμίζει και πολύ το μάτι από τη φωτογραφία, αλλά αφού το χρησιμοποιεί και το ξέρει τότε συμφωνώ μαζί του! Ένα τηλεσκόπιο (σαν το παραπάνω) έρχεται έτοιμο για οπτική παρατήρηση και δε χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα επιπλέον. Σιγούρεψέ το βέβαια και από το κατάστημα που θα κάνεις την αγορά.Τους πλανήτες θα τους βλέπεις σαν δίσκους με δορυφόρους/ταινίες/ερυθρά κηλίδα στο Δία, τους δακτυλίους του Κρόνου, κλπ. Αλλά όχι όπως στις φωτογραφίες με έντονα χρώματα και πολλές λεπτομέρειες.Όσο για φωτογραφία, καλύτερα πρώτα να εξοικιωθείς με το τηλεσκόπιο που θα πάρεις και το νυχτερινό ουρανό και μετά - ανάλογα - όλο και κάτι θα μπορέσεις να κάνεις. Μια webcam, μια απλή φωτογραφική για σελήνη και ίσως και για πλανήτες, αλλά βέβαια θα χρειαστείς και επιπλέον εξαρτήματα. Επίσης, να ξέρεις ότι στα φτηνά τηλεσκόπια συνήθως οι προσοφθάλμιοι φακοί δεν είναι και της καλύτερης ποιότητας. Οπότε στο πρόγραμμα είναι(για αργότερα ίσως) και ένα καλό προσοφθάλμιο όπως αναφέρθηκε ήδη. Τέλος, αν σκοπεύεις να ασχοληθείς πιο σοβαρά με το σπορ ... μάθε καλά αγγλικά Φιλικά,Γιάννης Μπελιάς In a world without fences who needs Gates?
loudo5 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 καταρχειν να σας ευχαριστησω για τη βοηθεια Λοιπον,υστερα απο πολλες ωρες διαβασματος στο internet και στο astrovox κατέληξα σε 3 επιλογες1.http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1691 οπως και μου προτεινε ο Θεμης2.http://shop.repella.gr/index.php?target=products&product_id=304233.http://www.cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=1724 και κατι ακομα:το nightwatch το πουλανε και σε βιβλιοπωλεια εκτος απο το ιντερνετ; Ο θεός και η φύσις μηδέν μάτην ποιούσιν. Περί Ουρανού
dimkasta Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Για αρχή, θα σού λεγα να μη ξοδευτείς, ώστε να δείς πόσο μακρυά είσαι διατεθημένος να πάς στο hobby.Από την άλλη, ένα φτηνιάρικο τηλεσκόπιο, μπορεί να είναι απογοητευτικό για έναν νέο στο χώρο, και να χάεις γρήγορα το ενδιαφέρον σου, χωρίς να έχεις πραγματική εικόνα του τι μπορείς να δείς. Όπως έχουνε πεί τόσοι και τόσοι εδώ μέσα, αυτή τη στιγμή από τις καλύτερης επιλογές που μπορεί να κάνει ένας νέος είναι ένα dobsonian.Οι εικόνες που δίνει είναι άριστες για τα λεφτά του και είναι πανεύκολο στη χρήση.Ο μόνος περιορισμός είναι μια μικρή δυσκολία στη μεταφορά λόγο όγκου, ανάλογα και με το μέγεθος που θα προτιμήσεις. Μέχρι τώρα, η κλασσική επιλογή ήτανε το 8άρι. Δοκιμασμένο και αξιόπιστο, αν και λίγο ογκώδες σε σύγκριση με διοπτρικά στην ίδια τιμή, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούνε να δείξουνε ό,τι δείχνει το dob.Εναλλακτικά, όπως είπε και ο Θέμης υπάρχει το μικρούλι, αλλά και λίγο πιο πάνω το 6άρι. Αν από την άλλη προτιμήσεις κάτι με ισημερινή στήριξη, θα σου λεγα να διαβάσεις λίγο τι σημαίνει αυτό. Στήσιμο, ευθυγράμμιση, έξτρα έξοδα για διαγώνιους, dove-tail, κλπ.Όσο κι αν είναι λειτουργικές οι ισημερινές, το στήσιμό/ευθυγράμμισή τους μπορεί να σε απωθήσει αρχικά από το hobby με τη διαδικασία του, ακόμα και για απλή παρατήρηση. Κατά τ' άλλα, θα συμφωνούσα με το Θέμη, μιας και το dobάκι είναι πολύ βολικό και θα είναι πολύ χρήσιμο και σαν δεύτερο όταν κατασταλάξεις τι θέλεις από το hobby και αποφασίσεις να δώσεις περισσότερα λεφτά συνειδητά πλέον. Η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δωθεί νομίζω είναι να παραβρεθείς σε μια βουνο-βόλτα και να δείς από κοντά πως είναι κάθε τηλεσκόπιο, πως μεταφέρεται, πως στήνεται και τι μπορείς να δείς με αυτό. Simple Photography
loudo5 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Για αρχή, θα σού λεγα να μη ξοδευτείς, ώστε να δείς πόσο μακρυά είσαι διατεθημένος να πάς στο hobby.Από την άλλη, ένα φτηνιάρικο τηλεσκόπιο, μπορεί να είναι απογοητευτικό για έναν νέο στο χώρο, και να χάεις γρήγορα το ενδιαφέρον σου, χωρίς να έχεις πραγματική εικόνα του τι μπορείς να δείς. συμφωνω απολυτα με αυτα που λες για αυτο το λογο θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικο με τον εντοπισμο:Εχω διαβασει για μοτερ και για βασεις Ισημερινες με ευθυγραμμηση και διαφορα αλλα οπως σταθεροτητα του φακου για καλη παρατηρηση και πολλα αλλα.Ετσι απορησα:Ειναι τοσο δυσκολο να εντοπισεις ενα πλανητη ή ενα ναφέλωμα χωρις αυτοματο εντοπισμο(μοτερ) ή απλως ειναι υπερβολες; Βαζοντας τη λογικη να δουλεψει σκευτικα οτι στο τεραστιο αυτο συμπαν και βεβαια ειναι πολυ δυσκολο να εντοπισεις ο,τιδηποτε ψαχνεις,ετσι για εναν αρχαριο που δεν ξερει κατα που πευτει η Σεληνη(που λεει ο λογος)θα ειναι ευκολο να χειριστει ενα τηλεσκοπιο χωρις μοτερ Ξερω πως το nightwatch και καποιοι χαρτες ουρανου θα βοηθησουν εναν αρχαριο,ομως τοσο οσο ενα ρομποτικο τηλεσκοπιο;περιμενω λιγη βοηθεια ακομα Ο θεός και η φύσις μηδέν μάτην ποιούσιν. Περί Ουρανού
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Ξερω πως το nightwatch και καποιοι χαρτες ουρανου θα βοηθησουν εναν αρχαριο,ομως τοσο οσο ενα ρομποτικο τηλεσκοπιο;περιμενω λιγη βοηθεια ακομα Φίλε loudo καλό ξεκίνημα να έχεις.Με ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο δε θα πάρεις καθόλου βοήθεια. Η μαγεία στην παρατήρηση δεν περιορίζεται σε αυτό που βλέπεις. Σημασία έχει να ξέρεις τι βλέπεις, που είναι αυτό που βλέπεις, και φυσικά το κυνήγι για να το βρεις! Με ένα αυτοματοποιημένο τηλεσκόπιο η μόνη βοήθεια που θα πάρεις είναι οι ...εικόνες, δίχως την πληροφορία. Αν σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις τον ουρανό, θα πρέπει να ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου έδωσαν οι παραπάνω αστρόφιλοι, και να πάρεις τα πράγματα από την αρχή και σιγά σιγά. Με το Nightwatch θα εξοικειωθείς στην ορολογία της αστρονομίας και θα καταλάβεις τι είναι μύθος και τι αλήθεια, τι χρειάζεσαι και τι είναι περιττό, και σίγουρα ποιος είναι ο ''κατάλληλος εξοπλισμός'' για το ξεκίνημά σου. Θεωρώ ότι το 6ιντσο που σου πρότεινε ο themis είναι ένα ιδανικό τηλεσκόπιο για αρχή. Πάρε το βιβλιαράκι, κάνε το homework και νομίζω ότι μετά δε θα χρειάζεσαι πολλή '' βοήθεια ακόμη''. Ετσι απορησα:Ειναι τοσο δυσκολο να εντοπισεις ενα πλανητη ή ενα ναφέλωμα χωρις αυτοματο εντοπισμο(μοτερ) ή απλως ειναι υπερβολες; Τώρα το είδα αυτό. Φυσικά και είναι υπερβολές loudo. Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
dimkasta Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Βαζοντας τη λογικη να δουλεψει σκευτικα οτι στο τεραστιο αυτο συμπαν και βεβαια ειναι πολυ δυσκολο να εντοπισεις ο,τιδηποτε ψαχνεις,ετσι για εναν αρχαριο που δεν ξερει κατα που πευτει η Σεληνη(που λεει ο λογος)θα ειναι ευκολο να χειριστει ενα τηλεσκοπιο χωρις μοτερ Ξερω πως το nightwatch και καποιοι χαρτες ουρανου θα βοηθησουν εναν αρχαριο,ομως τοσο οσο ενα ρομποτικο τηλεσκοπιο;περιμενω λιγη βοηθεια ακομα Τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νομίζεις. Ενδιαφέροντα αντικείμενα (ακόμα και βαθέως ουρανού) μπορείς να δείς εύκολα σε καθαρό/σκοτεινό ουρανό ακόμα και με κυάλια αν όχι και με γυμνό μάτι. Αρκεί να ξέρεις που να κοιτάξεις και πως να προσανατολιστείς στον ουρανό με βάση δυό-τρείς βασικούς αστερισμούς ή γενικότερους σχηματισμούς. Xάρτες για τους αστερισμούς βρίσκεις ακόμα και στο wikipedia.Μπορείς να τυπώσεις 2-3 πχ με την Κασσιόπη, τη Μεγάλη και τη μικρή Άρκτο για αρχή, και βγαίνοντας στην ταράτσα σου καμιά ωρίτσα θα τους βρείς πανεύκολα.1-2 μεγάλους την ημέρα να βρίσκεις, μέσα σε μια εβδομάδα θα ξέρεις τον ουρανό σχεδόν απ' έξω... Όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα συνήθως εντοπίζονται με βάση αυτούς τους αστερισμούς. Τώρα αν δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις πράματα, το ρομποτικό θα σε βολέψει, αλλά έχε στο νού σου ότι δεν θα σου δείξει πράματα όσο καλά μπορεί ένα κατοπτρικό με το μισό αν όχι και λιγότερο κόστος. Simple Photography
loudo5 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 το οναμα μου ειναι Λουδοβικος συμφωνω με το οτι ειναι πιο ωραιο να ψανει καποιος και να το βρισκει μονος του χωρις να του το δινουν ετοιμο.οσο για το τηλεσκοπιο πιστευω πως θα ηταν καλυτερο να μπορεις να βλεπεισ κατι και να «πορωνεσε» οχι να χρησημοποιης ενα τηλεακοπιο για ενα μηνα ας πουμε και μετα να απογοητευεσε επειδη ουτε μπορεις να δεις αυτο που θες λογω του τηλεσκοπιου αλλα ουτε και μπορεις λογω του οτι δεν ξερεις.Για αυτο μπορει να μου εγγυηθει καποιος πως με το τηλεσκοπειο που προτεινει ο Θεμης θα μπορω να καθομαι με τις ωρες και να παρακολουθω-εξερευνω(οχι φοτιγραφιζω) τον ουρανο,τους πλανητες,τα νεφελωματα και ο,τι αλλο μου κανει εντυπωση; Ο θεός και η φύσις μηδέν μάτην ποιούσιν. Περί Ουρανού
dimkasta Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Ε εντάξει δεν είναι και το Hubble το μικρούλι... Αλλά θα είναι μια καλή αρχή, χωρίς να ξοδευτείς ιδιαίτερα... Μόνο το διάβασμα μπορεί να σου δείξει τι περιορισμούς έχεις στην παρατήρηση με κάθε είδος τηλεσκοπίου, φυσικά ανάλογα και με το μέγεθός του. Simple Photography
loudo5 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 δηλαδη αυτο http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1691 θα με καλυπτει για μια καλη παρατηρηση στο ηλιακο μας συστημα;(βαζοντας βεβαια και τους καταλληλους προσοφθαλμιου) Ο θεός και η φύσις μηδέν μάτην ποιούσιν. Περί Ουρανού
Βοώτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Εγώ πάλι θα πρότεινα αυτό http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p1890_Orion-StarBlast-6-compact-Dobsonian-150-750mm---parabolic.html το οποίο σκέφτομαι να πάρω και εγώ κάποια στιγμή για δεύτερη και πιο φορητή λύση. Έιναι 6'' και compact, προσωπικά θα το προτιμούσα από το 5'' truss Skywatcher. Μη ξεχνάμε ότι οι 6'' ίντσες είναι η "βάση" για τον ερασιτέχνη αστρονόμο σύμφωνα με το Nightwatch και μπορεί να δώσει ικανοποιητικές εικόνες ακόμα και σε βαθύ ουρανό.Και αργότερα άμα θες το ανεβάζεις και σε ισημερινή.
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2009 Ετσι απορησα:Ειναι τοσο δυσκολο να εντοπισεις ενα πλανητη ή ενα ναφέλωμα χωρις αυτοματο εντοπισμο(μοτερ) ή απλως ειναι υπερβολες; Τα λαμπρά αντικείμενα ή αυτά με χαρακτηριστική θέση στον ουρανό, εντοπίζονται πιο γρήγορα χειροκίνητα παρά με το ρομποτικό, αρκεί να εξοικειωθείς λίγο με το νυχτερινό ουρανό. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 το οναμα μου ειναι Λουδοβικος συμφωνω με το οτι ειναι πιο ωραιο να ψανει καποιος και να το βρισκει μονος του χωρις να του το δινουν ετοιμο.οσο για το τηλεσκοπιο πιστευω πως θα ηταν καλυτερο να μπορεις να βλεπεισ κατι και να «πορωνεσε» οχι να χρησημοποιης ενα τηλεακοπιο για ενα μηνα ας πουμε και μετα να απογοητευεσε επειδη ουτε μπορεις να δεις αυτο που θες λογω του τηλεσκοπιου αλλα ουτε και μπορεις λογω του οτι δεν ξερεις.Για αυτο μπορει να μου εγγυηθει καποιος πως με το τηλεσκοπειο που προτεινει ο Θεμης θα μπορω να καθομαι με τις ωρες και να παρακολουθω-εξερευνω(οχι φοτιγραφιζω) τον ουρανο,τους πλανητες,τα νεφελωματα και ο,τι αλλο μου κανει εντυπωση; Κανείς μικρέ μου φίλε Λουβοδίκε δε μπορεί να σου δώσει αυτή την εγγύηση.Ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό είσαι εσύ.Αν αγαπάς τον ουρανό, σίγουρα αυτό το τηλεσκόπιο που προτείνει ο themis μπορεί να σου δείξει πράγματα που δε φανταζόσουν ότι είναι δυνατόν να τα δεις από τη γη με ένα "πράγμα" 20 κιλών. Το καλύτερο θα ήταν να δεις πρώτα από ένα-δυο τηλεσκόπια.Αυτά που βλέπουμε από το προσοφθάλμιο δε μοιάζουν με τις φωτογραφίες.Στο επισημαίνω, για να μην απογοητευτείς. Κανόνισε με κάποιον δικό σου να έρθετε σε μια εξόρμηση κάπου κοντά που μένεις. Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
BorgDrone Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Καλημέρα σε όλους! Αγαπητέ Λουδοβίκε, θα σου πρότεινα για ξεκίνημα ένα καλό ζευγάρι κιάλια. Μαζί με το nightwatch θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις χωρίς να ξοδευτείς. Είναι κρίμα να ξοδέψεις χρήματα και στη συνέχεια να απογοητευτείς και να βάζεις αγγελίες για πώληση τηλεσκοπίου. Εξάλλου, πρώτα θα πρέπει να μάθεις να διαβάζεις τον νυχτερινό ουρανό με γυμνό μάτι και μετά τα υπόλοιπα. Δεν συνιστώ σε κανέναν που θέλει να γνωρίσει το χόμπυ της αστρονομίας και ξεκινάει τώρα, την αγορά τηλεσκοπίου.Βρες ένα σημείο όσο γίνεται πιο σκοτεινό μακριά από φώτα, βάλε και κάτι ζεστό γιατί κάνει ήδη κρύο και πες μας... C8-NCG-5 Advanved GT Elementary, my dear Data!
vaxevana Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Καλημέρα και από μένα, Μία παρατήρηση γι'αυτά που έχουν ακούστει για τα ρομποτικά. Μέσω του χειριστηρίου του μπορείς να μαθείς όχι μόνο τι είναι αυτό που βλέπεις, αλλά και διάφορες πληροφορίες γι'αυτό ... αν δεν έχεις λοιπόν τη δυνατότητα να βρίσκεσαι σε αστροσυναντήσεις ή δεν είναι κάποιος έμπειρος μαζί σου, σίγουρα θα σε διευκολύνει πολύ στα πρώτα σου βήματα.Επιπλέον το μέγεθός του είναι αρκετά μαζεμένο (σε σχέση με τις "χειροκίνητες" λύσεις), σου προτείνει να δεις τα "καλύτερα" άστρα σύμφωνα με τις συνθήκες παρατήρησής σου, μπορεί να χηρσιμοποιηθεί εύκολα και για επίγεια παρατήρηση, μεταφέρεται και στείνεται πολύ εύκολα, ακόμα και χωρίς τρίποδο (μιλώ για τα μικρα μεγέθη)...Τα αρνητικά (τιμή, λιγότερες ίντσες, τροφοδοσία) έχουν αναφερθεί κατά κόρο ....Σου εύχομαι ότι και να πάρεις, να μην απογοητευθείς και να το αξιοποιήσεις στο έπακρο ...
loudo5 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 δηλαδη ενα ρομποτικό θα με βοηθησει στα πρωτα μου βηματα αν δεν εχω καποιον να με καθοδηγει ή απλως θα μου βρισκει καποια πραγματα πιο γρηγορα απο οτι θα τα εβρισκα εγω μονος μου διαβαζοντας τους χαρτες ουρανου.Παρεπιπτοντως(συγγνωμη για την ορθογραφια)διαβασα στο wikipedia για καποιους αστερισμους και πως μπορω να τους βρω στον ουρανο ομως δεν καταλαβα που ακριβως ειναι γιατι οσες φορες κοιταω τα βραδια βλεπω μονο το φεγγαρι και καποια αστερια χωρις να μπορω να τα συνδεσω καπως Λιγη βοηθεια και για τα 2 θεματα παρακαλω!!!! Ο θεός και η φύσις μηδέν μάτην ποιούσιν. Περί Ουρανού
babgia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Καλημέρα σε όλους! Αγαπητέ Λουδοβίκε, θα σου πρότεινα για ξεκίνημα ένα καλό ζευγάρι κιάλια. Μαζί με το nightwatch θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις χωρίς να ξοδευτείς. Είναι κρίμα να ξοδέψεις χρήματα και στη συνέχεια να απογοητευτείς και να βάζεις αγγελίες για πώληση τηλεσκοπίου. .......................................................Καλά τα κυάλια αλλά τα καλά είναι ακριβά, η πλέον ανέξοδη λύση για μένα είναι αυτή:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=list&cat_id=11&parent=1&brand=2 Στη χειρότερη θα του μείνει για μπιμπελό στο γραφείο του. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
sportikus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Παρεπιπτοντως(συγγνωμη για την ορθογραφια)διαβασα στο wikipedia για καποιους αστερισμους και πως μπορω να τους βρω στον ουρανο ομως δεν καταλαβα που ακριβως ειναι γιατι οσες φορες κοιταω τα βραδια βλεπω μονο το φεγγαρι και καποια αστερια χωρις να μπορω να τα συνδεσω καπως Μπορεις να κατεβασεις δωρεαν αυτο το προγραμμα για τον υπολογιστη σουhttp://www.stellarium.org/el/να του δωσεις τις συντεταγμενες σου που μπορεις να τις βρεις εδωhttp://www.heavens-above.com/πατας στο κουμπακι select from map και βρισκεις στον χαρτη την περιοχη σου.Αυτο απο κατω θα σου δωσει τα στοιχεια που θα βαλεις στο stellarium.Οποτε αν ολα πανε καλα θα εχεις μια εικονα του τι βλεπεις στο ουρανο απο αστερισμους,πλανητες κ.α. ανα πασα ωρα και στιγμη στον υπολογιστη σου. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Karellen Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Αγαπητέ Λουδοβίκε, θα σου πρότεινα για ξεκίνημα ένα καλό ζευγάρι κιάλια. Μαζί με το nightwatch θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις χωρίς να ξοδευτείς. Είναι κρίμα να ξοδέψεις χρήματα και στη συνέχεια να απογοητευτείς και να βάζεις αγγελίες για πώληση τηλεσκοπίου. Εξάλλου, πρώτα θα πρέπει να μάθεις να διαβάζεις τον νυχτερινό ουρανό με γυμνό μάτι και μετά τα υπόλοιπα. Δεν συνιστώ σε κανέναν που θέλει να γνωρίσει το χόμπυ της αστρονομίας και ξεκινάει τώρα, την αγορά τηλεσκοπίου.Βρες ένα σημείο όσο γίνεται πιο σκοτεινό μακριά από φώτα, βάλε και κάτι ζεστό γιατί κάνει ήδη κρύο και πες μας...Συμφωνώ απόλυτα! Ο νέος μας φίλος προφανώς δεν είναι εξοικειωμένος με τον νυχερινό ουρανό.Γι αυτό φίλε Loudo5 άνοιξε έναν (απλό)χάρτη του ουρανού ή το το Stellarium,εξερεύνησε τον ουρανό κομμάτι-κομμάτι για 2-3 βραδιές για να γνωρίσεις μερικούς αστερισμούς και ΜΕΤΑ πάρε ένα ζευγάρι κιάλια για ανα τους δεις καλύτερα.Αυτά του Lidl των 20 ευρώ είναι για σένα ό,τι πρέπει για αρχή.Να δεις τι ικανοποίηση θα νοιώσεις όταν εντοπίσεις και δεις με τα κιάλια τον γαλαξία της Ανδρομέδας,το μεγαλειώδες νεφέλωμα του Ωρίωνα ή ακόμα και τις Πλειάδες.Εν ολίγοις κάνε τα όλα αυτά και μετά σκέπτεσαι για τηλεσκόπιο.(Ασε που θα αποκτήσεις και μια σχετική εμπειρία και θα σου είναι πιο εύκολο να διαλέξεις τηλε. Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα