achille66 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 καλησπερα,θα ηθελα να ρωτησω πως λυνουμε το προβλημα της ευρεσης αντικειμενων με καμερα ccd μικρου τσιπ σε τηλεσκοπια με μεγαλο εστιακο μηκος. να εξηγηθω καλυτερα: η καμερα meade dsi εχει μικρο chip και αρα μικρο ευρος πεδίου. οταν αντικαταστησουμε το προσοφθαλμιο με την καμερα σε τηλεσκοπιο με μεγαλο εστιακο μηκος (2.350μ το C9.25) τοτε η καμερα αναποφευκτα ¨βλεπει" παρα ενα μικρο μερος του πεδιου που βλεπαμε με το προσοφθαλμιο. για να γινουν τα πραγραματα ακομη πιο δυσκολα η καμερα εχει αλλο κέντρο εστιασης (παρακεντρο) απο αυτό που είχε το προσοφθαλμιο (τωρα πως γινεται αυτο δεν το εχω καταλαβει). αποτελεσμα των παραπανω ειναι να μην μπορω να καταλαβω που "βλεπει" η καμερα.ακομη και η εστιαση σε φωτεινα σωματα (πλανητες) δεν ειναι ευκολη διοτι πρεπει καταρχην να "βρω" το αντικειμενο, πραγμα δυσκολο.μηπως αγνοω κατι που θα επρεπε να γνωριζω?εχετε αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα και εαν ναι πως.ευχαριστω για τον χρονο σας.αχιλλεας
sportikus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 δεν ξερω αν καταλαβα καλα που ειναι το προβλημα που εχεις με την καμερα...αλλα δες σε αυτο λινκ http://www.meade.com/educational/dsi_videos/index.htmlτο βιντεο "Making an eyepiece parfocal" ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
achille66 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 το παρφοκαλ εχει να κανει με τον εστιασμο της καμερας στο ιδιο σημειο με το προσοφθάλμιο. δηλαδη δεν αλλαζεις την εστιαση αλλα εχεις βρει το σημειο που τοποθετεις το δαχτυλιδι στην καμερα ωστε να μην χρειαζεται εστιαση και να ειναι η ιδια με αυτη του προσοφθαλμιου. το προβλημα μου ειναι τελειος αλλο - που κυταει η καμερα... εαν χωριζαμε το εμβαδον του κυκλου του προσοφθάλμιου η καμερα κυταει μονο σε ενα πολυ μικρο κομματι απο αυτο (εαν υποσυνολο του εμβαδου). σε ποιο σημειο λοιπον ειναι αυτο το υποσυνολο? πως το βρισκουμε και ειναι καθε φορα το ιδιο?
roryt Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2009 Θα πρεπει να εστιαζουν στο ιδιο κεντρο, αν οχι τοτε ενα απο τα δυο (πιθανοτατα η καμερα) εχει καποιο προβλημα στο κεντραρισμα (κουνημενοι ανταπτορες ; που πρεπει να το εντοπισεις και να το διορθωσεις) Αν και υποπτευομαι οτι το προβλημα σου δεν ειναι αυτο, αλλα οτι αλλαζεις την εστιαση απο το ενα στο αλλο και εχεις mirror shift - κλασσικο στα SCT. Θες parfocal ring, η DSI ερχεται με ενα απο αυτα (και αν δεν το εχεις ειναι φτηνα) Την ημερα, βαζεις την καμερα και εστιαζεις μακρια. Μετα την βγαζεις και βαζεις σιγα σιγα προς τα μεσα ενα προσοφθαλμιο που εχει και ενα parfocal δακτυλιδι, χωρις να πειραξεις τον εστιαστη . Εκει που θα εστιασει σφιγγεις το δακτυλιδι. Τωρα και τα δυο πρεπει να εστιαζουν στο ιδιο σημειο. Ενναλακτικα flip-mirror, παλι με parfocal ring, για να μην βγαζεις-βαζεις καθολου. Ελπιζω να βοηθησα
sportikus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2009 Επίσης τη μεγέθυνση σου δίνει το προσοφθάλμιο που βάζεις?....γιατί η DSI έχω διαβάσει ότι είναι ισοδύναμη με 9μμ η 6μμ (δεν είμαι σίγουρος...αλλα νομιζω το 6μμ) προσοφθάλμιο,οπότε για να πάρεις το ίδιο πεδίο πρέπει να χρησιμοποιήσεις το ανάλογο προσοφθάλμιο. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
achille66 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2009 ευχαριστω για τις απαντησεις σας.το dsi εχει εστιακο βαθος 5mm και πραγματι δεν εχω τετειο προσοφθαλμιο. η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα καμερα με μεγαλυτερο πεδιο. η ιδεα με το flip mirror ειναι πολυ καλη, για εκει με βλεπω.ευχαριστω και παλι.
sportikus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2009 Μπορεις με κατι τετοιοhttp://www.opticstar.com/Run/Astronomy/Astro-Accessories-Imagers-Opticstar.asp?p=0_10_5_0_3_9 να κανεις το καδρο σου απο 5,4χ7,1 σε 17,9χ23,7 με την dsi. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
roryt Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2009 Αναλογα με το τι προσοφθαλμιο χρησιμοποιεις ισως χρειαστει να βαλεις το δακτυλιδι στην καμερα και οχι στο προσοφθαλμιο. Και αν δεν σου φτανει το μηκος του εστιαστη/flip mirror μπορει να χρειαστει να παρεμβαλεις και καμια επεκταση 1.25" (πχ το σωμα ενος μπαρλοου χωρις το φακο του)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα