Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εδω και καιρο κουβεντιαζω με παιδια απο εδω μεσα για να κανουμε ενα τεραστιο μοσαικο καποιου στοχου.

Δηλαδη να πιασει ο καθενας ενα κομματι για παραδειγμα το heart που ειναι τεραστιο και το τελικο απο τον καθενα θα γινει photomerge.

Δειτε παρακατω (ελπιζω αντωνη μην με βαρεσεις) πηρα την δικη μου και του Αντωνη και εκανα ενα Photomerge για να παρετε μια γευση.

Untitled_Panorama1.jpg

Δημοσιεύτηκε

Ετσι για να βλεπω κοσμο αντε να ψηφισουμε τον στοχο και να μοιρασουμε κομματια στο καθενα.

Ας κανουμε κατι τις προκοπης βαρεθηκα να διαβαζω εδω μεσα για θεους και για ταχυτητες του φωτος και μπλα μπλα μπλα.

Δημοσιεύτηκε

Εμένα μου αρέσει πολύ η ιδέα , απλά σε color το κάνουμε πιο περίπλοκο.

Τι λέτε να ξεκινήσουμε ένα Ηα που έιναι και πιο απλό να δούμε πως θα πάει και μετά βλέπουμε.

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Δημοσιεύτηκε

Άγγελε πιστεύω ότι είναι πολύ καλή ιδέα για συνεργασία σε ένα μωσαϊκό.

Ο στόχος που προτείνεται είναι σίγουρα ιδανικός. Στο αυτό το site υπάρχει ένα ανάλογο αποτέλεσμα http://www.skyfactory.org/ic1805-1848/ic1805-1848.htm

Συμφωνώ ότι σε RGB με διαφορετικό εξοπλισμό θα είναι δύσκολο να γίνει η σύνθεση.

Δημοσιεύτηκε
Μέσα, IC 1805 και IC 1848 και την ευρύτερη περιοχή. Θα το χωρίσουμε σε κομμάτια. Ο Άγγελος θα αναλάβει να τα χωρίσει και ποιός θα τραβήξει τί, ανάλογα με τον εξοπλισμό του.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Διαλεχτε οτι θελετε αρκει να βρουμε μια ακρη με τα πεδια σας.

Θα ηθελα να φτιαχνουμε το puzzle σιγα σιγα οποτε ποσταρετε την pic σας με το fov σας για να ξερουμε που θα παιξουν και οι υπολοιποι

Δημοσιεύτηκε
Αρχικα συγχαρητηρια Αγγελε γι αυτη την πρωτοβουλια.Αν μπορω να προσφερω κι εγω κατι ειμαι μεσα .Και παλι συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια.
http//www.ethaleia.gr/ , http//astrochania.blogspot.gr/
Δημοσιεύτηκε

Λοιπον ειμαστε για Ηα παιδια \:D/

Κατι αλλο που θελω να πω ειναι πως θελουμε στενα πεδια για μεγαλυτερη αναλυση στην περιπτωση σου Γιωργο εισαι χερι βοηθειας για το project αλλα ελπιζω να εχεις να βγαλεις με αλλο σκοπιο γιατι ετσι οπως ειναι τωρα με το 98αρι 2 φωτο θα βγαλεις και επιασες μονος σου το μοσαικο.

Επισης τα τελικα Ηα fit θα ανεβαινουν εδω απειραχτα για να κανουμε ολοι επεξεργασια και στο τελος αμα λαχει ψηφιζουμε για την καλυτερη .

Παιδια βοηθηστε με και πειτε και εσεις την γνωμη σας για να αρχισουμε να μπαινουμε σε μια σειρα Κεχαγιας λεγομαι αλλα μην περιμενετε να κανω τον αφεντη ](*,)

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά χωρίς να θέλω να σας ξενερώσω, νομίζω το εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο.

Πρόσφατα δοκίμασα ένα μωσαϊκό 3x2 LRGB στην Ανδρομέδα, σύνολο 24 ώρες έκθεσης σε διάστημα περίπου μιας εβδομάδας.

Αποτέλεσμα δεν υπήρχε γιατί δεν μπορούσε να γίνει σωστά το background equalization.

Μέχρι 2x2 όλα πήγαν καλά όταν έβαζα και τα υπόλοιπα... μαύρα χάλια

κουτάκια κουτάκια τα frames. Δοκίμασα πάρα πολλούς τρόπους και προγράμματα χωρίς επιτυχία.

Τελικά το παράτησα.

Ίσως θα υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας αν όλα τα τηλεσκόπια βρίσκονται στον ίδιο χώρο το ίδιο βράδυ.

Δημοσιεύτηκε
Κατι αλλο που θελω να πω ειναι πως θελουμε στενα πεδια για μεγαλυτερη αναλυση

:(

:cry:

:x :x

Εμένα δηλ. δεν με παίζετε ;;..... :cry: :cry:

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε
Λοιπον ειμαστε για Ηα παιδια \:D/

Κατι αλλο που θελω να πω ειναι πως θελουμε στενα πεδια για μεγαλυτερη αναλυση στην περιπτωση σου Γιωργο εισαι χερι βοηθειας για το project αλλα ελπιζω να εχεις να βγαλεις με αλλο σκοπιο γιατι ετσι οπως ειναι τωρα με το 98αρι 2 φωτο θα βγαλεις και επιασες μονος σου το μοσαικο.

Επισης τα τελικα Ηα fit θα ανεβαινουν εδω απειραχτα για να κανουμε ολοι επεξεργασια και στο τελος αμα λαχει ψηφιζουμε για την καλυτερη .

Παιδια βοηθηστε με τις σκεψεις σας για να αρχισουμε να μπαινουμε σε μια σειρα Κεχαγιας λεγομαι αλλα μην περιμενετε να κανω τον αφεντη ](*,)

Καλά ρε Άκαρδε θα πάρω το κουβαδάκι μου και θα παίξω μόνος μου,

καλή επιτυχία και αν παρ' όλα αυτά θέλετε βοήθεια μου λες.

Tι να κάνουμε παιδιά... ότι πεί ο Project Manager :D

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Δημοσιεύτηκε

](*,) ](*,) ](*,) Γιωργοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο νοοοοουυυυυυυυ γυρνα πισωωωωωωωω.

Παιδια θελω γνωμες εγω ειπα να βγαζαμε αναλυση επειδη γουσταρα που εκανα combine την δικη μου με του αντωνη και παει να βγει ομορφο αποτελεσμα.Απλα αν παιξει μπαλα ο Γιωργος (geonik) με 2 καρε τα επιασε και τα 2 νεφελωματα για πλακα.Γιωργο (gvidos) ειμαι σιγουρος πως θα ειναι αρκετα δυσκολο αλλα προσωπικα δεν με ενδιαφερει να βγει ομoιομορφο αποτελεσμα πιο πολυ γουσταρω το σκηνικο που θα τραβαμε ολοι μαζι για εναν σκοπο παρα για την ποιοτητα.

Ηλια εσυ εχεις μαπα καμερα γιαυτο δεν σου ειπα :-# (φυσικα και θα εισαι μεσα)

Παιδια ανεβαστε φωτο με τα πεδια σας για να δουμε τι θα πιασουμε και οι υπολοιποι αντε εγω λεω να συνεχισω εκει που ειμαι.

Δημοσιεύτηκε

Καλή η ιδέα σου Άγγελε αλλά κι εγώ νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα. Τα διαφορετικά καρέ σίγουρα θα βγουν με διαφορετικό s/n, διαφορετικό background, διαφορετικό image scale και για να τα δέσεις όλα αυτά στην καλύτερη περίπτωση θα βγει κάτι που θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια για να καταλάβει κάποιος περί τίνος πρόκειται.

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω και μακάρι να βγω ψεύτης αλλά αυτή την εντύπωση έχω. Καλή επιτυχία πάντως. :D :D

Δημοσιεύτηκε

:evil: :evil:

OK, fine! :evil:

Εμείς οι "στην απ'έξω" θα κάνουμε άλλο :twisted:

"Ευρυ-πεδιάδες" συσπειρωθείτε!! Θα φτιάξουμε ένα μωσαϊκό τόσο μεγάλο που θα τυλίξουμε τους φωτογράφους της "1-μοίρας" για δώρο!

:twisted: :twisted:

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Καλά παιδιά, έχετε πει ΤΙΣ ατάκες!!! :):)

τι θέλουμε εδώ;ένα μεγάλο στόχο που αντί ο καθένας μας να θέλει 2 βδομάδες με κολλάζ για να τον βγάλει θα τον βγάλουμε όλοι μας χωρισμένο σε ξεχωριστά κομμάτια σε μια δύο βραδιές....και θα έχει κ πλάκα :) απλά πρέπει να ξέρουμε τα πεδία για να χωριστεί ο στόχος....να δούμε τι θα βγει...και αφού ο Γιώργος (geonik) έχει μεγάλο πεδίο (και όποιος άλλος έχει μεγάλο πεδίο) μπορεί για τον στόχο που επιλέγουμε να κάνει το χρώμα με δικό του μωσαϊκό (ή δικό τους αν μαζευτούν κ άλλοι με μεγάλο πεδίο) και να κολλάμε μετά πάνω του το Ηα του γενικού μωσαϊκού....απλά αν γίνει έτσι καλύτερα αυτοί που θα τραβάνε Ηα να έχουν κ καλή διάμετρο ή εστιακή ώστε να έχουμε λεπτομέρεια στο Ηα....

Κρίμα που θα είμαι φαντάρος....

Καλή επιτυχία!!! :cheesy: :cheesy:

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης