Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αυτο που ειπε ο παναγιωτης ειναι ακομη καλυτερο τραβαμε εμεις τα Ηα και οσοι εχουν μεγαλα πεδια βγαζουν το RGB που ειναι πιο ευκολο για εκεινους. Υστερα προσθετουμε το Ηa μεσα και γινεται κολαση :cheesy:
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Αν χρειάζεστε κομμάτι είμαι και γω μέσα.

Το πεδίο μου είναι : 25 x 18 arcminutes

Αυτό που χρειάζεται είναι αφού αποφασιστεί ο στόχος, να χωρίσει κάποιος το πεδίο σε κομμάτια και να ποστάρει μια λίστα με συντεταγμένες κέντρου.

Μετά ο καθένας θα πάρει ένα κομμάτι. Εγώ προτείνω ο χωρισμός κομματιών να γίνει ισομερώς ανεξάρτητα πόσο πεδίο έχει ο καθένας. Όπου υπάρξει αλληλοκάλυψη καλώς, όπου υπάρξει κενό το αναπληρώνουμε στο τέλος.

Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε το μπλέξιμο του μοιράσματος για το πεδίο του καθένα ξεχωριστά, και επίσης το τελικό πεδίο θα βγει ακόμα μεγαλύτερο.

Μπορούμε εναλλακτικά να ποστάρουμε 2-3 στόχους για ένα ευρύτερο διάστημα χρόνου, για παράδειγμα 2 μήνες.

Κάποιος πρέπει να αναλάβει ρόλο general όμως, γιατί αλλιώς δε γίνεται δουλειά.

ps: Άγγελε, ωραία ιδέα!...και πολύ καλά 2 κομμάτια

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Ιφικρατη παραπανω εχω ορισει ακριβως ποσο πιανει το setup μου στον στοχο αυτο.Αν θες κανε κατι αντιστοιχο και πεσμου να ξερω πιο μερος θα πιασεις μην βγαζουμε το ιδιο.
Δημοσιεύτηκε

Άγγελε αν εννοείς να το παραστήσω γραφικά όπως εσύ τότε θα είναι έτσι...

Κάτι ακόμα..επειδή το IC1805 είναι στα ουρανογραφικά όρια φωτογράφισης του εξοπλισμού μου λόγω τεχνικών περιορισμών (η κάμερα θα βρει στο τηλεσκόπιο) αρχικώς προτιμώ νότια τμήματα (μικρότερο Declination) και επιφυλάσσομαι για πιο σίγουρη ενημέρωση..

ps: η φωτό που χρησιμοποίησα για το πεδίο μου είναι απο eso dss

Untitled_Panorama1-1a.thumb.png.c2d99a72cd3007027eab87a6db759a89.png

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Ωραια μπες εδω http://images.google.com/images?hl=en&source=hp&q=heart+nebula&gbv=2&aq=f&oq=&aqi=#start=0&imgsz=4mp

κατεβασε μια καλη φωτο και δειξε μας ποιο κομματι θα πιασεις οποιο θελεις εσυ περα απο αυτα τα 2 που εχω ξεκινησει εγω ωστε να ξερω και εγω ποιο θα ειναι το τριτο μου κομματι.

Δημοσιεύτηκε

Έκανα μια γραφική απεικόνηση.

Επαναλαμβάνω ότι το κομμάτι μου δεν έχει "κλειδώσει" 100% ακόμα, γιατι μένει να ελέγξω αν σε εκείνο το σημείο έχει ελευθερία να κινηθεί το σύστημά μου.

Πρόταση : όποιος άλλος παίρνει κομμάτι ας κατεβάζει την φωτό, προσθέτει το πλαίσιό του με τ όνομά του και ανεβάζει την φωτό.

Ένας εύκολος τρόπος να βρείτε στην φωτό το πεδίο σας , πηγαίντε εδώ :

http://archive.eso.org/dss/dss

βάλτε το πεδίο σας X, Y, επιλέξτε το ic1805 στο Object Name, κάντε resize, rotate ώστε να ταιριάζει το κοινό τμήμα (τα αστέρια) με την φωτό του υποβάθρου. Στη συνέχεια σβήστε το τμήμα της φωτογραφίας και ζωγραφίστε ένα πλαίσιο.

heart_astrovox_mos.thumb.jpg.358e5ec4782463500b1737f96d758675.jpg

IK Observing System
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Άγγελε μαγικό,

τελικά το έκανες μόνος σου - ίσως τέτοια Project είναι δύσκολο να γίνουν σε συνεργασία χωρίς συγκεκριμένη ανάθεση. Θα το ξαναπροσπαθήσουμε μέσω της ομάδας.

Δημοσιεύτηκε

Συγχαρητήρια Άγγελε! Πολύ καλό! Δυστυχώς δεν πρόλαβα να συνεισφέρω το κομμάτι λόγω διαφόρων ρυθμίσεων-calibration που χρειάζεται το νέο αστεροσκοπείο, και τώρα τελειώνουν..Next time..

Μπράβο και πάλι! =D>

IK Observing System

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης